10 Belgische cd- en platenbeurzen die je niet mag missen

10 Belgische cd- en platenbeurzen die je niet mag missen

De zomer is voorbij en dan trekken we alsmaar meer naar binnen. Dan gaan we bijvoorbeeld op zoek naar de meest obscure of gewoon toffe plaatjes en cd's. We gingen eens na welke cd- en vinylbeurzen in Vlaanderen je in de gaten moet houden!

Platen- en cd-beurs in Hasselt (Facebook) - volgende editie 20/11

Op 20 november zal de 6de editie van deze Limburgse platen- en cd-beurs doorgaan in zaal Kermeta. Meer als 160 meter aan standen en André Brasseur als special guest. Tussen de standhouders ook altijd wel wat bekende namen: Stijn Meuris, dj 4T4 aka Mr. Michiels, Jan Delvaux, Edwin Korver en nog vele anderen.

Platen- en cd-beurs in Genk (Website)

Deze beurs wordt tweejaarlijks georganiseerd door vzw De Draaischijf. De laatste tijd gaat ze steeds door in zaal Rondpunt 26. De laatste editie is net voorbij (6 november), het is nu wachten op de aankondiging van de volgende datum.

Diggers in Antwerpen (Facebook)

Deze zomer ging de eerste editie van vinylmarkt Diggers door. In oktober hadden ze ook hun eigen pop-up record store in de Aalmoezenierstraat. Een datum voor een volgende editie is er vooralsnog niet!

En Vinyl in Limburg (Facebook) - volgende editie januari 2017

En Vinyl is ook een vrij recent initiatief in Limburg. Alles draait rond vinyl, gaande van een beurs tot bijhorende pasta en een expo van markante hoezen. Hun voorbije edities gingen door in Wellen en Sint-Truiden. Momenteel zoeken ze naar een huiskamer om wat vinyl op los te laten. Geen Tupperware-, maar wel een vinylavond!

Kdx Fairs over gans het land (Website) - volgende editie 27/11

Kdx staat bekend als dé referentie voor vinylbeurzen in België. Op hun website kan je lezen dat ze al meer dan 25 jaar het epicentrum zijn voor muziekliefhebbers. Ze passeren in alle grote beurshallen van het land. De volgende editie zal op 27 november doorgaan in het ICC (Gent). 600 lopende meter en meer dan 125 verkopers, hiermee zijn ze ongetwijfeld de grootste op Belgische bodem.

Brussels Vinyl Record Fair (Facebook) - volgende editie 4/12

Deze Brusselse beurs is op 4 december toe aan haar 15de editie. Je kan er terecht bij verschillende nationaliteiten verkopers, van Britten tot Jappaners. Afstappen doe je in Brussel-Centraal, even wandelen naar de Ravenstein-galerij en laat het crate diggin' maar beginnen.

Plaatcafé in Muziekclub N9 te Eeklo (Website) - volgende editie 18/12

Ook in Muziekclub N9 organiseren ze hun eigen vinylbeurs. Plaatcafé biedt oude, nieuwe of gewoon obscure vinyls aan. Van de inkom moet je je niet teveel aantrekken, want het is gratis. Wil je je vinylplaat eerst eens beluisteren? Geen probleem de dj ter plekke gooit ze met alle plezier even op.

Platen- en cd-beurs in Bilzen (Facebook) - volgende editie 9/04/2017

Vereniging DenElpee zal op 9 april 2017 haar tweede editie organiseren in CC De Kimpel te Bilzen. Tijdens hun eerste editie konden ze meteen al rekenen op zo'n 320 bezoekers. Zeker niet slecht! Benieuwd wat de tweede editie gaat geven.

Hobby Club Platenbeurzen over gans het land (Website) - Volgende editie 8/01/2017

De organisatie Hobby Club organiseert zowel antiek- en rommelmarkten alsook muziekbeurzen. In 2016 hebben ze er geen meer op het programma staan. In 2017 hebben ze er wel al twee in het verschiet: zondag 8 januari in zaal Expo te Waregem en op zondag 12 maart in zaal Expo te Roeselare (500 m²).

Cd- en platenbeurs in Lichtaart (Facebook) - Volgende editie 20/11

Deze jaarlijkse beurs in Lichtaart telt zo'n 35 standhouders wat dan weer neerkomt op meer dan 100 tafels ongeveer. Hun volgende editie zal doorgaan op 20 november in zaal Ligahof. Ook voor de 45t-single liefhebbers is de beurs erg interessant, aangezien verscheidene standhouders gespecialiseerd in singles aanwezig zullen zijn. Hierbij ligt de nadruk op singles voor de juke-box!

Zijn we nog kwalitatieve platen- en cd-beurzen vergeten? Geef ze ons gerust door via info@fuzz-mag.be!

UPDATE

We kregen volgende beurzen ook nog door:

* Heist Record Fair (de oudste platen- en cd-beurs, shame on us!) - Website
* Charlatan Record Fair (Website)
* Valentijn platen- en cd-beurs in Diest (Facebook)