10 straffe drum 'n' bass-mixtapes van eigen bodem

10 straffe drum 'n' bass-mixtapes van eigen bodem

We kunnen het niet ontkennen, België scoort hoog wanneer het op drum 'n' bass aankomt. We beschikken over puike producers als Netsky, Phase, Murdock, Doctrine, Hypoxia en James Marvel, maar ook platenlabels als Radar Records, Halogen Music en Limitless Recordings. Hoog tijd dus om ook enkele bekende en minder bekende drum 'n' bass-dj's uit eigen land in de kijker te zetten. Wij selecteerden enkele mixtapes, live-opnames of podcasts van eigen bodem die onze hartslag wat sneller dan 170 beats per minuut deden slaan.

Bredren - Ninja Ninja Podcast 

Bredren draait al even mee in de scene en bewijst met deze podcast voor Ninja Ninja opnieuw dat ze tot de absolute top behoren. De Brusselaars verwennen onze oren met een mooi uitgekiende selectie van zowel recent als ouder werk. Inclusief nummers van Calibre, Noisia, Commix en ook een eigen productie!

Al Paca - Mélange

Zijn dj-naam doet ons eerder denken aan Zuid-Amerikaanse berglama's, maar niets is minder waar. Al Paca is afkomstig uit Diest en een graag geziene gast op feesten in het Leuvense en omstreken. Het voorbije jaar verbleef hij enkele maanden in Zuid-Afrika en kreeg het voor elkaar om daar enkele van de beste clubs van het land aan flarden te spelen. Met deze tape bewijst hij nog maar eens waarom hij wel degelijk ook in België bij de top hoort.

Murdock #11 @ Studio Brussel

Deze man heeft al lang geen introductie meer nodig. Hij organiseert al jaren het immens populaire Rampage en is de drijvende kracht achter Radar RecordsMurdock is de naam. Hij bestookt ons iedere vrijdagnacht tussen 12 en 1 op Studio Brussel met de beste nieuwe muziek die er binnen drum 'n' bass en dubstep te vinden is. 

Corrupted - Late Night Feels Tape

Youniss Ahamad oftewel Corrupted geeft dan weer een heel andere draai aan het genre. De Antwerpse dj en producer komt origineel uit de hoek met zijn mix van drum 'n' bass, hiphop en footwork/juke. Een bijzonder frisse selectie waarmee Corrupted duidelijk maakt niet aan hokjesdenken te doen. Meer van dit please!

I-Witness - Hard Bass Dealers Podcast

I-Witness kiest resoluut voor de wat hardere kant van drum 'n' bass. De heren van Hard Bass Dealers vroegen hem een selectie te maken van zijn favoriete classics uit het genre. De in Leuven woonachtige dj leverde een set af vol tijdloze platen van onder andere Andy C, Ed Rush & Optical en Bad Company. 

One87 & MC Mush - Live at Star Warz presents Critical Music

Wie drum 'n' bass in België zegt, zegt automatisch ook One87. De organisator van Star Warz in de Vooruit te Gent is één van de voortrekkers binnen de nationale en ondertussen ook internationale scene. Samen met MC Mush sloot hij zo de Criticical Music-avond af na Ivy Lab, Mefjus, Kasra en nog enkele andere klinkende namen. Wie er niet bij was kan nu dus ook de volledige set herbeleven.

Qonflict - Promomix 2016 

Ook Qonflict kreeg al eens de eer om op Star Warz te spelen. Het duo uit Mechelen knutselde na een korte afwezigheid opnieuw een mixtape in elkaar waar we niet stil op kunnen blijven staan. Verwacht u aan een selectie van diepe, maar mooi rollende platen die menige subwoofer doen trillen. 

Nexus & Tight - Studiomix March 2016

Fan van meer liquid drum 'n' bass? Dan ben je bij Nexus & Tight aan het juiste adres. De Limburger werkt aan een stijle opmars binnen de scene en speelde onlangs het Sportpaleis plat tijdens Rampage. Ook zijn muziek op Radar Records kon al op heel wat support rekenen en hij is een graag geziene gast bij Liquicity. Van deze kerel gaan we nog veel horen in de toekomst!

Speedwagon - Memento Podcast 

Speedwagon draait al zo een 15 jaar mee met de grote jongens binnen de Belgische drum 'n' bass-scene. Samen met enkele collega's was hij verantwoordelijk voor feesten als Conform, Nightscapes en What-U-On-About?! Onlangs maakte de Diestenaar een podcast voor het Gente concept Memento. Wij keurden hem alvast goed!

Used & Codex - Liquid Flow Guestmix 

Last but not least een mixtape van het Antwerpse duo Used & Codex. Deze mannen staan normaal bekend om hun zwaardere werk, maar maakten speciaal voor Liquid Flow een set vol, hoe raadt u het al, liquidplaten. Enjoy!

Met dank aan Wouter Maeckelberghe voor de prachtige foto bij dit artikel!