20 onuitgebrachte tracks waarvan wij hopen dat ze alsnog uitkomen

20 onuitgebrachte tracks waarvan wij hopen dat ze alsnog uitkomen

Het is ons maar al te vaak overkomen: je zit een mix te beluisteren of ziet een artiest live en hoort een geweldige track, waar je nadien dan niets meer van hoort. Er is nog een hoop onafgewerkte/onuitgebrachte muziek die voor ons al lang gereleased had mogen zijn. Wij maakten een overzicht van de tracks waarvan wij het meest hopen dat ze alsnog ooit het daglicht zullen zien.

Happa - Karflo

Het Britse wonderkind Happa bracht deze nooit uit, waarom is ons al enkele jaren een raadsel. Wij kunnen ons het effect van deze Blawan-achtige bom op dansvloer alleen maar inbeelden: totale vernietiging.

 

Happa - Scamper

Nog eentje van HappaScamper was enkele jaren terug te horen tijdens een mix van Tiga, het was de laatste keer dat wij van deze track hoorden, doodzonde!

 

Daphni - Tin

Daphni is een alter ego van Dan Snaith, de man achter Caribou. Deze geweldige Tin was te horen tijdens zijn Essential Mix die hij, als Caribou, voor BBC Radio 1 maakte. Onlangs nog werd aangekondigd dat Snaith de nieuwste Fabriclive-mixtape voor zijn rekening zal nemen en dat hij hierin maar liefst 23 onuitgebrachte Daphni-tracks zal verwerken, er is dus nog hoop!

 

Dan Croll - From Nowhere (Âme Remix)

Zomerse tech-house van ÂmeFrom Nowhere werd nooit gereleased omdat Dan Croll's management niet tevreden was over deze remix, een vreemde beslissing als je het ons vraagt want deze remix had het wel eens uitstekend kunnen doen. 

 

Sasha - Track 10

Nog éentje die onder 'zomers' geklasseerd kan worden. Track 10 is een acht minuten durende portie gelukzaligheid waarbij je alleen maar je ogen moet sluiten om je ergens op een zwoele zomeravond te bevinden, Sasha stelt wederom niet teleur.

 

Giusy Dej - Follow Me (Truss Edit)

Als je de naam Truss bij een track ziet staan weet je meteen hoe laat het is: pomptijd. De Brit draaide vorig jaar een stompende edit van een obscure italo-disco-track tijdens een podcast op Rinse FM. Dit nummer is te horen vanaf 1:20:15.

 

Oneohtrix Point Never - I Bite Through It (JoeFarr & Truss Edit)

Nog eentje van Truss, dit keer in samenwerking met JoeFarr, nog zo'n zwaargewicht. Ook deze beenharde techno-edit was te horen tijdens een podcast van Truss voor Rinse FM, bij deze zijn wij dan ook geabonneerd!

 

Skream - Untitled

Skream verliet enkele jaren geleden het dubsteppad om meer techno, house en zelfs disco-achtige songs te maken. Getuige hiervan deze untitled track, die helaas nooit uitgebracht werd. De sample die hij gebruikt is er eentje van Maxine Singleton (Don't You Love It) en is overigens ook te horen in Trust Me van The Streets

 

Queens Of The Stone Age - No One Knows (High Contrast Remix)

Een van de grootste songs ooit uit de rockmuziek die onder handen genomen wordt door éen van de grootste drum 'n' bass-artiesten aller tijden, dat klinkt alvast veelbelovend. High Contrast smijt een zwaar ronkende baslijn onder No One Knows, nooit gedacht dat iemand er ooit in zou slagen een degelijke remix van deze track te maken. Te beluisteren van minuut 28!

 

DHS - The House of God (Nina Kraviz Edit)

Dat Nina Kraviz het voor oudere ravemuziek heeft is geen geheim, zo kan je regelmatig tracks van The Prodigy of Yves Deruyter in haar sets horen. Ook speelt de Russische tsarin van de techno deze edit regelmatig tijdens livesets, tot nu toe werd hij helaas nog niet uitgebracht.

 

D.A.F. - Verschwende Deine Jugend (Gesaffelstein Remix)

Het is inmiddels al een hele tijd verdacht stil rond Gesaffelstein. Wie hem enkele jaren geleden met zijn liveset aan het werk kon zien hoorde deze ongetwijfeld passeren op het einde van zijn set. Een climax van jewelste met een crimineel hoog aantal beats per minuut en beenharde bassen, meer heeft een mens niet nodig om tevreden in zijn bed te kruipen.

 

Vitalic - Anatoles

Een track die enkel te beluisteren is op V-Live, een live-CD die inmiddels al dateert vanuit 2007. Nu, 10 jaar later, is de kans klein dat deze ooit nog, al dan niet betalend, uitgebracht zal worden. Een gemiste kans, als je het ons vraagt!

Enrico Sangiuliano - Astral Projection

Enrico Sangiuliano is ongetwijfeld éen van de best scorende techno-artiesten van de afgelopen jaren. Met zijn karakteristieke Drumcode-techno is hij niet weg te slaan uit de Beatport top 10 en tracks als Moonrocks, Ghettoblaster en X-Pollination werden allen meer dan 100.000 keer beluisterd op YouTube. Deze Astral Projection was al tijdens sets van onder andere hemzelf en Adam Beyer te horen en zal het ongetwijfeld ook goed doen eens hij uit is.

 

Syl Johnson - It's Because I'm Black (David August Live reconstruction)

Deze was te horen tijdens de Boiler Room-set van David August. Aangezien die al van 2014 dateert vrezen wij dat deze remix nooit officieel uitgebracht zal worden, doodzonde want wij krijgen maar niet genoeg van dit nummer. 

 

Digitalism - Utopia (Joris Voorn Remix)

Wie aanwezig was op Pukkelpop 2016 kon deze remix al horen tijdens de set van Joris Voorn. Echt drastische ingrijpingen maakt Voorn niet, desalniettemin blijft zijn remix van Utopia meer dan aangenaam om live voorgeschoteld te krijgen. 

 

Onbekende artiest - La Musaraigne 

Jump up drum 'n' bass waarvan de artiestennaam ons niet eens bekend is, ondanks de bedenkelijke audiokwaliteit van deze clip kunnen wij niet anders zeggen dat dit wel eens een grote track had kunnen zijn. Het publiek dat je op de achtergrond hoort denkt er duidelijk hetzelfde over.

 

Eric Prydz - Opus (Sébastien Léger Remix)

Four Tet was niet de enige die een remix voor Opus leverde, ook Fransman Sébastien Léger nam deze op zich al geweldige track onder handen. Als je het ons vraagt is deze remix nog net dat tikkeltje beter dan die van Four Tet

 

Brick N Lace - Never Never (Switch Remix)

Rasechte fidget electro van Switch, die tot 2011 ook meewerkte aan het welbekende Major Lazer. Deze brengt ons terug naar de hoogdagen van de electro met artiesten als CrookersKissy Sell Out en Sound Of Stereo in de hoofdrol. 

 

Eric Prydz & Steve Angello - Bedtime Stories

Een heerlijke, van disco-invloeden doorspekte housetrack van Steve Angello en Eric Prydz, die bovendien al van begin jaren 2000 dateert. Wij verkiezen deze in ieder geval boven hun nieuwere werk.

 

Kollektiv Turmstrasse - Untitled

Zweven met de Duitse talentjes van Kollektive Turmstrasse. De gefrustreerde reacties op YouTube liegen er niet om: dit is een geweldige song die al lang uitgebracht had moeten zijn.