20 te ontdekken acts op Tomorrowland 2017

Er valt heel wat nieuws te ontdekken op Tomorrowland

20 te ontdekken acts op Tomorrowland 2017

Er valt heel wat nieuws te ontdekken op Tomorrowland

Het is weer zover: Tomorrowland 2017! Twee weekends lang spelen meer dan 900 artiesten van over de ganse aardbol op de festivalweide in Boom. Aan wereldtoppers als Dave Clarke, Solomun, Ricardo Villalobos, Adam Beyer, Carl Cox, Joris Voorn en Kölsch ook dit jaar weer geen gebrek. Maar Tomorrowland heeft nog veel meer te bieden. Heb je deze headliners al wat te vaak aan het werk gezien en wil je nieuwe artiesten ontdekken? Lees dan gauw verder!

Naast onze tien eerdere tips, bundelen we nu twintig te ontdekken artiesten. Een combinatie van zowel Belgisch als internationaal talent dat het verdient eens extra in de kijker te staan. De ene heeft al jaren ervaring, maar mag wat ons betreft gerust nog wat meer bekendheid verwerven. De ander is aanstormend talent dat op de rand van de grote doorbraak staat. Eén zaak staat vast: van al deze artiesten hebben we het laatste bijlange nog niet gezien!

Bastian Bux

Vrijdag 21 juli - Elrow - 12:30 - 14:00

Hoewel deze producer pas in 2015 zijn debuut op de markt bracht, kan hij nu heel wat mooie adelbrieven voorleggen. Zo is hij kind aan huis bij Suara, waar hij producties aan de lopende band levert en tussendoor passeerde hij ook al op Selador en MOOD. Ook als dj kan hij er wat van, getuige zijn plekje tussen de Elrow-residents.

 

Be Svendsen

Zondag 30 juli - Sanctuary - 20:30 - 23:00

Deze Deense alleskunner is op zijn best wanneer zijn ingetogen sound tot zijn recht komt. Hoewel hij al heel wat knappe releases op zak heeft, vergaart hij zijn roem toch vooral met zijn ongelooflijke livesets. Een niet te missen act!

 

Bedouin

Zaterdag 29 juli - All Day I Dream - 20:30 - 23:30

De liefhebbers van de subtiele house en tragere electronica zullen Bedouin ongetwijfeld al met stip hebben aangeduid in hun Tomorrowland-agenda. Voor alle anderen: laat je betoveren door meeslepende beats van 90 tot 120 BPM waarin vaak Oosterse invloeden verwerkt zijn.

 

Blade & Beard

Zondag 23 juli - Dave Clarke Stage - 14:00 - 15:00

Dit Iraanse duo kennen we vooral van hun documentaire Raving Iran, waarin ze vertellen hoe ze hun land wegens hun muziekstijl moeten ontvluchten. Maar Blade & Beard zijn zoveel meer. Zo rijgen ze de ene sterke release na de andere aan elkaar op onder meer Futurist, Kore Music en Three Hands Records. Techno met hoofdletter T.

 

Bredren

Zondag 30 juli - Star Warz vs RAM Records - 13:00 - 14:00

Op Tomorrowland is er plaats voor een breed gamma muziekstijlen. Ook drum ‘n’ bass en dubstep komen er aan bod! Voor de house- en technoliefhebbers die zich eens in een andere stijl willen onderdompelen hebben we een aanrader: de Belgische vaandeldragers Bredren. Zij vormen een complementair trio dat al sinds 2011 aan de top van de Belgische scene meedraait. Ondertussen ontgroeiden ze ons Belgenlandje en kon je hen al aan het werk over gans Europa en releaseten ze op de grootste labels als Hospital Records.

 

Britta Unders

Zondag 23 juli - Sanctuary - 18:30 - 20:30

Wat krijg je als je de Berlijnse Britta Arnold en onze noorderbuur Unders samengooit? Het geniale Britta Unders! Beiden hadden ze al een lange weg afgelegd binnen de wereld der subtiele house en electronica, vooral gekenmerkt door ijzersterke producties. De laatste tijd besloten ze vaker de handen in elkaar te slaan, een gouden combo!

 

Dauw & Schemering

Zondag 23 juli - Sanctuary - 12:30 - 14:30

Weinig Belgische dj’s die er zo goed in slagen een telkens opnieuw een compleet verhaal te vertellen met een dj-set als Dauw & Schemering. Hun atmosferische podcasts zijn ondertussen al uitgegroeid tot een waar begrip. Ogen dicht en puur genieten!

 

Eagles & Butterflies

Zondag 30 juli - Pryda - 14:30 - 16:00

Hoewel de naam anders doet vermoeden, opereert de uit LA afkomstige producer Chris Barratt in zijn eentje. Eagles & Butterflies, die een uiterst gevarieerde lijst producties kan voorleggen, kan bijna elk toplabel van de lijst afvinken met releases op Innervisions, Monaberry, Bedrock, Get Physical, Voltaire,... Toch kunnen we ons niet van de indruk ontdoen dat hij door velen nog niet geheel naar waarde geschat wordt. Een absolute topper die nog veel meer in zijn mars heeft.

 

Eli & Fur

Zondag 23 juli - Masquerade By Claptone - 15:30 - 16:30

Hou je van lang uitgesponnen, maar toch nog steeds toegankelijke melodieën bovenop een stevige laag deep house? Dan zijn de Britse dames Eli & Fur iets voor jou! Pete Tong en BBC Radio 1 zijn alvast grote fan!  

 

Gorje Hewek & Izhevski

Zaterdag 22 juli - All Day I Dream - 14:00 - 17:30

Waar we de Russische producers vooral associëren met de hardere beats – denk maar aan Nina Kraviz of Proxy –, bewijzen Gorje Hewek & Izhevski het tegendeel. Met sublieme house veroverden ze een plekje op Lee Burridge zijn toonaangevende label All Day I Dream. Zweverige beats die het publiek gegarandeerd naar hogere sferen zal brengen.

 

KooDoo & Lamaz

Zondag 30 juli - Sanctuary - 12:30 - 16:30

Weinig podia die nog niet door Moodfamily-lid KooDoo en partner in crime Lamaz werden betreden. Steeds opnieuw bieden ze een verfrissende kijk op elektronische muziek, resulterend in unieke sets, telkens op maat gefabriceerd voor de voorgeschotelde gelegenheid.

 

Lehar

Zaterdag 22 juli - Diynamic - 16:00 - 17:30

De Italiaanse producer Lehar is ondertussen een stuk van het meubilair geworden bij Solomun zijn Diynamic-crew. Met melodische beats schudt hij de ene straffe release na de andere uit zijn mouw op Diynamic en met zijsprongetjes naar Connaisseur Recordings. Ook zijn dj-sets zijn een garantie voor een fijn uitgekiende platenselectie.

 

Lost Desert

Zaterdag 29 juli - All Day I Dream - 14:00 - 17:30

Onze landgenoot Lost Desert kennen we vooral van zijn samenwerkingen met All Day I Dream-opperhoofd Lee Burridge, denk maar aan het geniale Lingala. Maar ook in zijn eentje kan Lost Desert meer dan zijn mannetje staan, kijk maar naar zijn onlangs uitgebrachte solorelease Serengeti Nightfall.

 

Mike Tohr

Zaterdag 29 juli - Diynamic - 12:30 - 13:30

Deze Belgische producer timmert al jaren gestaag aan de weg naar de top. Zweverige houseproducties waarbij hij telkens zijn eigen niveau een lat hoger weet te leggen. Zo wist hij onlangs nog een knappe release op Einmusika Recordings te versieren en we zijn er zeker van dat er nog heel wat toplabels zullen volgen.

 

One Track Brain

Zaterdag 22 juli - I Love Techno - 14:30 - 16:30

Als oprichter van zijn eigen OTB Records slaagt onze landgenoot One Track Brain er altijd in de beste techno aan de man te brengen. Naast het uitbrengen van straffe EP’s van topartiesten op zijn label, producet One Track Brain ook zelf geniale technotracks. Op Tomorrowland zal hij samen met Charlotte de Witte aantreden. Dat het een stevig feestje wordt, staat nu al buiten kijf.

 

Rodriguez Jr.

Zaterdag 22 juli - Forma T. vs Hungry Music - 18:00 - 19:00

Rodriguez Jr. is wellicht één van de meest ervaren mannen binnen het milieu en één van de gekendste namen in deze lijst. Toch verdient hij nog een extra duwtje in de rug. Jaar na jaar slaagt hij erin vooruitstrevende en ingenieuze tracks af te leveren. In juni bracht hij nog zijn sublieme album Baobab via Mobilee naar buiten, waarmee hij nu de wereld rondtrekt en halt houdt in Boom.

 

Sigha

Vrijdag 28 juli - Kozzmozz - 15:00 - 16:00

Sigha staat al jaren gekend voor de haakse techno die buiten de lijntjes durft kleuren. Rauwe, industriële sounds gecombineerd met energieke beats vormen zijn gekende sound. Met releases op toplabels als Avian en Token draait deze in Berlijn gevestigde producer al jaren mee aan de top.

 

TYRLL

Donderdag 20 juli - The Gathering - 14:00 - 14:45

Het West-Vlaamse duo TYRLL wist de overwinning in de wacht te slepen tijdens de Tomorrowland x Studio Brussel dj-contest en mag zo op The Gathering aantreden. Met hun funky house, waarin heel wat disco-invloeden verwerkt zijn, konden ze de jury overtuigen. Bovendien kunnen ze meer dan enkel plaatjes draaien: zo hadden ze reeds een release te pakken op Ravenous zijn label Housified.

 

Undercatt

Zaterdag 29 juli - Diynamic - 14:30 - 16:00

Het is ons een raadsel waarom deze Italiaanse Diynamic-leden nog niet tot wereldsterren zijn uitgegroeid. Keer op keer leveren ze fenomenale producties af en ook hun dj-sets zijn om duimen en vingers bij af te likken. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer ze de grote festivals zullen headlinen.

 

YokoO

Zaterdag 22 juli - All Day I Dream - 20:30 - 23:30

Als laatste in de rij hebben we de Berlijnse dj en producer YokoO. Met zijn subtiele producties heeft hij al releases te pakken op Kindisch, Musik Gewinnt Freunde en All Day I Dream. Hij zal aantreden op laatstgenoemd label hun stage op Tomorrowland.

Gerelateerd