25 te ontdekken artiesten op ADE

25 te ontdekken artiesten op ADE

Amsterdam Dance Event, de grootste muziekconventie in Europa omtrent elektronische muziek staat weer voor de deur, met ook weer heel wat Belgen op het menu. Naast tal van lezingen, workshops en masterclasses kan je er natuurlijk ook terecht om stevig te gaan feesten! Met 2200 artiesten verspreid over 140 clubs en venues is kiezen waar je naartoe trekt geen simpele opgave. 

Vrijwel alle wereldtoppers, gaande van Adam Beyer, Jamie Jones, Tale of Us, Four Tet, Maceo Plex, Pan-Pot tot Dixon, tekenen opnieuw present in Amsterdam. Maar naast deze toppers, die je vaak (meerdere keren per jaar) in België aan het werk kan zien, bulkt ADE dit jaar weer van de aanstormende talenten en artiesten die te vaak onder de rader blijven in ons land. Fuzz Magazine selecteert 25 te ontdekken artiesten op ADE!

Applescal

De Nederlandse producer Pascal Terstappen, beter gekend als Applescal, timmert al enkele jaren aan de weg naar de top. Zijn sterke producties brachten hem al naar Berlijn, New York, Parijs, Londen en onlangs nog naar het West-Vlaamse Lendelede, waar hij tijdens Rejected een puike set afleverde! Dat ontging ook !K7 Records en Atomnation niet, resulterend in enkele mooie releases.

Op ADE:
donderdag 20/10 - Pleinvrees in de WesterUnie met andhim, Boris Brejcha, Finnebassen en Dominik Eulberg
vrijdag 21/10 - NGHTDVSN in Het Sieraad met Max Cooper, Kiasmos en Stephan Bodzin

ATEQ

De wat mysterieuze, in Berlijn gevestigde producer ATEQ maakt al een tijdje deel uit van de Giegling-familie. Zo speelde hij in augustus nog in Fuse tijdens de Giegling label night. 

Op ADE:
zaterdag 22/10 - Nachtdigital ADE presented by LET in H7 Warehouse met Steffen Benneman, Barnt en Sandrien & Carlos Valdes

Bastian Bux

Voor de Spaanse producer Bastian Bux was 2016 een jaar dat hem volledig op de kaart plaatste. Met enkele gesmaakte releases op Suara wist hij een plekje te veroveren binnen de Elrow-familie, zo speelt hij op 31 oktober in België tijdens de Halloween Editie van Elrow in Labyrinth Club en Versuz.

Op ADE:
vrijdag 21/10 - Suara Night in Club Depot met Coyu en Claude VonStroke
zondag 23/10 - Elrow After Hour Madness in de WesterUnie met Nic Fanciulli, Sasha en wAFF

Christian S.

Christian S. maakt zijn stevige beats vanuit zijn studio in Keulen, waar hij hedendaagse house, techno en disco mixt met zijn ervaringen uit clubs in de jaren '90. Zo werd hij lid van Cómeme, waarop hij reeds tal van releases uitbracht. Verder zit hij er ook niet mee in om wat ambient in zijn tapes te verwerken.

Op ADE:
vrijdag 21/10 - Pan-Amafropeans in OT301 

Fango

De Italiaanse technoproducer Fango werd vooral bekend dankzij zijn remix van Cosmin TRG's Vertigo, die hij samen met Tale of Us maakte twee jaar geleden. Daarnaast mag Fango ook heel wat uitstekende eigen producties op zijn naam schrijven op Kompakt en 50 Weapons, al kiest hij wel voor Degustibus Music als vaste thuishaven.

Op ADE: 
vrijdag 21/10 - Thuishaven ADE w/ Life And Death met DJ Tennis, KiNK, Leon Vynehall en Axel Boman

Hashman Deejay

De Canadese dj en producer Hashman Deejay, verbonden aan het eveneens Canadese label Mood Hut, is een graag geziene gast over de ganse aardbol. Een ware cratedigger die telkens weet te verbazen door ongekende parels van onder het stof te halen, zo beweest hij ook afgelopen zomer nog in Klub Goud.

Op ADE:
donderdag 20/10 - ZeeZout in UnderCurrent met Ben UFO en Hunee 

Hiver

Hiver is nog zo'n veelbelovende Italiaanse technoact. Het duo bracht in 2012 voor het eerst muziek op de markt via Vidab Records, maar vooral 2014 werd een hoogtepunt met sets in Berghain, op Dimensions Festival en in clubs over de hele wereld. Dit jaar knopen ze weer aan met een nieuwe release op Taped Artifact, meteen gesteund door XLR8R.

Op ADE:
zondag 23/10 - The House District in Panama 

Hraach

De Armeense producer Hraach heeft zich ondertussen in Spanje gesetteld. Met zijn diepere, melodische en vaak trage house en electronica met Oosterse invloeden, wist hij al snel heel wat zieltjes te winnen. Het is slechts een kwestie van tijd voor Hraach tot één van de absolute toppers binnen het genre doorgroeit, iets wat de Antwerpse piratenbende van Feestgedruis mooi opmerkte!

Op ADE: 
zaterdag 22/10 - Feestgedruis after in Sugar Factory met Satori, Stavroz en Mees Dierdorp

Interstellar Funk

Olf Van Elden staat te boek als één van Nederlands beste platenselectors. Naast eigen releases op het befaamde Rush Hour en Tape Records, wist hij Nederland vooral te veroveren met uitstekende dj-sets op heel wat festivals. Tijd om zijn fijne kunsten nu ook aan de rest van de wereld te tonen, zo staat hij maar liefst vier keer op ADE!

Op ADE:
vrijdag 21/10 - Boiler Room in Pllek met Joris Voorn
vrijdag 21/10 - ZeeZout in UnderCurrent met Midland en Palms Trax
vrijdag 21/10 - De School met Hunee, Antal en Young Marco
zaterdag 22/10 - MyHouse x Buitengewoon in North Sea Jazz Club

Love Over Entropy

De Nederlandse producer Love Over Entropy is ondertussen al een ervaren rot binnen de wereld van de elektronische muziek. Met zijn intelligente housemuziek wist hij reeds releases te strikken op labels als Something Happening Somewhere - waarop niemand minder dan Dixon zijn track Tonii remixte -, Losless en OFF Recordings.

Op ADE:
zondag 23/10 - Maeve en SoHaSo in De Marktkantine met Mano Le Tough en Konstantin Sibold

Midas 104

Willi Schumacher, oftewel Midas 104 lost vanuit Duitsland al sinds 2013 de ene na de andere fantastische en vaak aangrijpende songs. Katermukke, Steyoyoke, URSL, Parquet Recordings, SOSO, Einmusika, het lijstje labels waarop hij zijn geniale tracks mocht uitbrengen lijkt haast eindeloos. Welke Belgische promotor haalt dit rastalent nog eens naar ons land?

Op ADE:
vrijdag 21/10 - Once in a Blue Moon presents URSL in Atelier

Olaf Stuut

Nederlander Olaf Stuut bonkt al een tijdje op de grote poort met zijn trage, ontroerende beats. Zo bevat zijn uitstekende album Run op Atomnation ook enkele tracks aan 75 of 88 BPM. Zelfs de meer beatgerichte tracks halen hooguit 115 of uitzonderlijk eens 120 BPM. Een verkwikkende afwisseling met geniale beats tussen al het stevigere werk.

Op ADE:
donderdag 20/10 - We Are E Music Management Cocktail Night in Feijoa met Olivier Weiter, Tsepo en Patrice Baümel
vrijdag 21/10 - NGHTDVSN in Het Sieraad met Max Cooper, Kiasmos en Stephan Bodzin

Pender Street Steppers

Ook Pender Street Steppers is een Canadese act die lid is van Mood Hut. Enkele sterke releases en nog meer gesmaakte Boiler Room-sets later behoort het duo tot een fijn kransje selectors dat nooit weet te ontgoochelen.

Op ADE:
vrijdag 21/10 - ZeeZout in UnderCurrent met Midland en Palms Trax

Peter Pardeike

De Duitse producer Peter Pardeike scoorde eerder dit jaar nog een sterke release samen met Olderic, die deel uitmaakte van de 10 Years Of Connaisseur-compilatie, gevolgd door een eigen EP op het label. Met zijn fijn uitgekiende composities gecombineerd met mooi uitgewerkte melodielijnen lijkt hij nu klaar voor een stap hogerop.

Op ADE:
zaterdag 22/10 - Connaisseur Recordings & RISE in De Balie met Matthias Meyer, Musumeci en Lehar

Philou Louzolo

De Rotterdamse dj Philou Louzolo speelt zijn Afrikaanse roots met verve uit in zijn aanstekelijke dj-sets. Solide overgangen zijn niet altijd aan Philou besteed, maar door gewoon de ene na de andere topplaat op te leggen zet hij ieder publiek in vuur en vlam.

Op ADE:
donderdag 20/10 - Studio Barnhus & Lumberjacks in Hell in Claire met Axel Boman en Marcel Vogel

PLO Man

PLO Man staat mee achter het roer van de Berlijnse community radio PLO Radio waar hij er de muzikale lijn bepaalt en zelf vaak topsets speelt. Daarnaast produceert hij ook zelf fijne muziek met invloeden van house en ambient die steevast weet te bekoren.

Op ADE:
donderdag 20/10 - ZeeZout in UnderCurrent met Ben UFO en Hunee 

Recloose

Funkmuziek van de andere kant van de planeet. De Nieuw-Zeelandse producer Recloose combineert sinds jaar en dag zijn voorliefde voor funk en zomerse muziek met goeie housebeats. Met releases op labels als AUS Music, Rush Hour, !K7 en Plannet E Communications weet hij alvast heel wat mooie adelbrieven voor te leggen. Op ADE komt hij dit jaar geen plaatjes draaien, maar geeft hij samen met Nacho Marco uitleg tijdens een Masterclass omtrent de nieuwe DJ-808 DJ Controller met Serato-integratie. Al kan je er nu al prat op gaan dat Recloose wellicht ook ergens wel in Amsterdam een plaatje zal opleggen. 

Op ADE:
zaterdag 22/10 - Roland Masterclass in Compagnietheater met Nacho Marco

Riz La Teef

De Londense dj Riz La Teef steekt zijn dj-sets altijd bomvol opzwepende beats en hij weet als geen ander hoe je een publiek moet bespelen. Dat ontging ook kanalen als Boiler Room, Fabric en Fact Mag niet, die hem allemaal uitnodigden voor een set.

OP ADE:
zaterdag 22/10 - 3310 in Winston Kingdom

Ron Morelli

De Amerikaan Ron Morelli kennen we vooral als opperhoofd van het label L.I.E.S. Records, dat garant staat voor topreleases. Ondertussen maakt Ron Morelli ook zelf het mooie weer als dj en is hij een graag geziene gast over de hele wereld.

Op ADE:
donderdag 20/10 - MIR in Club Depot met Nastia en Function

Satori

Met zijn intrigerende livesets wist de Nederlandse producer Satori heel wat muziekliefhebbers te verbluffen. Zonder probleem laat hij de BPM-counter van 100 tot 140 BPM gaan tijdens zijn sets, met steeds eigen kwalitatieve producties voorop. Opnames van zijn livesets leveren hem dan ook niet voor niets vaak meer dan 100 000 plays op.

Op ADE:
donderdag 20/10 - Boiler Room in Atelier met Black Coffee en Ryan Murgatroyd
vrijdag 21/10 - KROOKS in Studio/K met Arjuna Schiks en DJ Isis
zaterdag 22/10 - Feestgedruis after in Sugar Factory met Hraach, Stavroz en Mees Dierdorp
zaterdag 22/10 - All I Dream x Audio Obscura in De Hallen Studio's met Lee Burridge, Lost Desert en Eelke Kleijn

Several Definitions

De Zwitserse producer Several Definitions begon zijn carrière in 2014. In korte tijd wist hij ondertussen al strakke, melodische releases uit te brengen op toplabels als Diynamic, Stil Vor Talent en Suara. Zo koos Charlotte de Witte onlangs nog één van zijn platen in haar Fuzz Five-lijstje. We durven er nu al ons geld op in te zetten dat het niet meer lang duurt vooraleer deze Zwitser zijn definitieve doorbraak maakt.

Op ADE:
donderdag 20/10 - Pleinvrees in de WesterUnie met andhim, Boris Brejcha, Finnebassen en Dominik Eulberg

Shanti Celeste

De Britse Shanti Celeste is nog zo'n dj die verborgen pareltjes uit haar platencollectie weet te toveren. Funk, disco, wat house of een streepje popmuziek uit de jaren '80, niets is haar te veel. Met sterke sets op festivals als Dekmantel en heel wat goeie tapes voor Rush Hour en Resident Advisor werkte ze zich naar geleidelijk naar boven in de muziekwereld.

Op ADE:
zondag 23/10 - Breakfast Club in Radion met Mike Servito, Sebastian Mullaert en Palms Trax

SHDW & Obscure Shape

De Duitse technoproducers SHDW & Obscure Shape brachten onlangs nog voor het eerst een liveset in ons land tijdens het verjaardagsfeest van Ohm. Al wie daar aanwezig was, kan bevestigen dat je deze getalenteerde heren en hun rauwe beats zeker niet mag missen tijdens ADE!

Op ADE:
donderdag 20/10 - Afterlife in Mediahaven met Âme, Dixon, Tale of Us en Kiasmos

Suzanne Kraft

De in Amsterdam gevestigde Amerikaan Suzanne Kraft draait al een tijdje mee op labels als Rush Hour en Running Back. Na te gast te zijn op festivals als Dimensions, Dekmantel en Lente Kabinet steeg zijn populariteit alleen maar. Binnenkort brengt hij trouwens zijn nieuwste album What You Get For Being Young uit op Melody As Truth.

Op ADE:
zaterdag 22/10 - Resident Advisor Night in Radion met Actress, Palmbomen en rRoxymore

TRACE7000

Ondanks het feit dat hij nog niet zo heel gekend is, heeft de Nederlandse producer TRACE7000 wel al heel wat mooie releases te pakken op Tiga's Turbo Recordings en Andre Crom zijn OFF Recordings. Zijn stijl varieert van electro tot een stevige technobeat, maar dansen zul je zeker op zijn muziek!

Op ADE:
vrijdag 21/10 - ADENONSTOP - Tiga in Paradiso met Tiga en The Martinez Brothers