5 buitenlandse zomerfestivals die je niet mag missen

5 buitenlandse zomerfestivals die je niet mag missen

Het is wel nog eventjes voor het festivalseizoen van 2015 losbarst, maar het is nu het meest uitgelezen moment om je tickets al aan te schaffen. Vooral in het buitenland is er een sterke groei aan vernieuwende, unieke festivals. Om de bomen door het bos te blijven zien, stelden wij een lijstje samen met vijf unieke festivals, waarvan je minstens eentje deze zomer moet proberen!


Foto door Dan Medhurst

Dimensions Festival - Pula, Kroatië (25 - 30 augustus)

Dimensions wordt al enkele jaren sterk geprezen voor haar sterke line-ups, prachtige locatie en goedkope tickets. Dit jaar wordt het dan ook niet anders: Bijna de volledige R&S-crew zal er zijn, Goldie, Moodymann, Ben Klock, Mount Kimbie,... en zo kunnen we wel nog even verder. Sinds een paar jaar vinden er ook concerten plaats in het prachtige amfitheater in Pula, wat een uiterst unieke locatie is. En moest het festival met zijn vijf dagen nog te kort zijn voor de doorzomerde festivalganger: de week erna vindt op dezelfde locatie Outlook Festival plaats.

Meer info: dimensionsfestival.com // Standaard Weekend ticket: 175 euro.


Foto: Facebook Dekmantel Festival

Dekmantel Festival - Amsterdam, Nederland (30 juli - 02 augustus)

In het Amsterdamse Bos, Melkweg en 't IJ, vindt in hartje zomer het Dekmantel Festival plaats. Het festival is bekend voor zijn vrij kleine en gezellige sfeer. Doch, hun affiche mag zeker niet onderdoen voor andere grote festivals: Four Tet, Carl Craig, Ben UFO & Squarepusher zijn enkele van hun headliners. En dit alles voor een vrij bescheiden prijsje en lage vervoerskosten naar de dichtbij gelegen Nederlandse hoofdstad. Dus een reden om niet te gaan heb je nu helemaal niet meer!

Meer info: dekmantel.com // 3day-pass: 123 euro.


Foto: Mobilee Rooftop Party (Off-Sonar)

Sonar Barcelona - Barcelona, Spanje (18 - 20 juni)

Sonar Festival is je wellicht al bekend, maar blijft de moeite waard om te bezoeken. Niet enkel het festival zelf heeft dit jaar alweer een prachtige line-up met namen als The Chemical Brothers, Flying Lotus, FKA Twigs en Hot Chip, maar ook de Off-Sonar-feestjes zijn meer dan de moeite waard. Zo komen Feel My Bicep, Adam BeyerClaptone naar verschillende locaties en trekken internationale organisaties en labels naar het pittoreske Spaanse kuststadje om er evenementen op poten te zetten. Zelfs ons eigen Forma.T organiseert er een avondje dansen!

Meer info: sonar.es // Weekend pass: 180 euro.


Foto door hedomag.es

Secret X Solstice Festival - Reykjavik, Ijsland (19 - 21 juni)

Misschien ietwat verder, maar wellicht één van de uniekste festivals ter wereld. Secret X Solstice gaat namelijk door tijdens de middernachtzon. Met andere woorden: het wordt nooit donker tijdens je uniek verblijf in Ijsland. Ook de line-up is vrij gevarieerd, gaande van indie tot de meer underground elektronische muziek. Enkele namen van de editie van dit jaar zijn Green Velvet, Moodymann, GusGus, Wankelmut en Erol Alkan.

Meer info: secretsolstice.is // Weekend pass: 106 euro.


Foto: Forbidden Fruit Facebook

Forbidden Fruit - Dublin, Ierland (29 - 31 mei)

Forbidden Fruit is dan misschien wel niet echt een zomerfestival, en vindt plaats op wellicht één van de vochtigste plaatsen ter wereld, de line-up alleen al zorgt ervoor dat het festival in dit lijstje hoort. Ook de locatie is vrij uniek, namelijk het Museum van Moderne Kunsten van de Ierse hoofdstad. Jamie XX, Bakermat, Booka Shade, Mr. Scruff en Fatboy Slim zijn enkele van de namen. Voor mensen die ook houden van hiphop: Wu Tang geeft er één van de weinige optredens in Europa dit jaar.

Meer info: forbiddenfruit.ie // Weekend pass: 109 euro.