6 aanraders voor Extrema Outdoor 2019

6 aanraders voor Extrema Outdoor 2019

Nog maar twee en een halve week tot Pinksterweekend (7 tot en met 9 juni), met andere woorden: Extrema Outdoor 2019. Elk jaar opnieuw zien we het festival exponentieel groeien: zowel kwantitatief als kwalitatief. Dit jaar verrast de organisatie met een extra podium aangevuld met een line-up om duimen en vingers bij af te likken. Wij bekeken de berg aan artiesten alvast eens grondig en selecteerden 6 acts die jullie volgens ons niet mogen missen.

1. Airod

Fans van het betere stampwerk kunnen terecht bij Dario Brkic, oftewel Airod. De Fransman staat bekend om zijn releases op het beenharde label Molekül, dat overigens ook artiesten als JKS en Mayeul huisvest. Zijn allesverpletterende Universe Of 90’s Techno Parties schopte het in een mum van tijd tot éen van de bekendste industrial nummers ooit en werd recentelijk nog in een nieuw jasje gestoken door niemand minder dan Perc. Wij mochten Airod een tijd geleden nog op Rimbu in Kompass meemaken en werden zwaar omvergeblazen. Op Extrema speelt hij samen met onze landgenoot Farrago, wij kunnen je garanderen dat het gaat stuiven.

2. Paula Temple

Paula Temple haar muziek staat in schril contrast met het idyllische zonnetje waarin ze nog zal spelen, ze draait loeihard en totaal compromisloos. Verwacht je aan beukende industrial en vettige acid van de bovenste plank. Wie benieuwd is kan als voorproefje al eens luisteren naar de set die ze samen met Rebekah draaide op Awakenings.

3. Agents Of Time

Valt te vergelijken met artiesten als Recondite of Mind Against: zweverige, trippy techno met een sterke melodieuze toets. Normaal gezien is het op een festival vaak moeilijk kiezen (en verliezen) naar welke artiesten je gaat kijken, daar hebben de heren van Agents Of Time echter iets op gevonden. Op Extrema stunten ze met een set van maar liefst 12 uur aan een stuk, tijd genoeg dus om eens te gaan piepen!

4. Baba Stiltz

Naast het zwaardere werk staat Baba Stiltz ook zonder twijfel op ons must-see lijstje voor Extrema Outdoor 2019. Deze Zweedse DJ en producer heeft een hele weg afgelegd alvorens zijn debuutrelease onder zijn eigen naam in 2011 op Studio Barnhus. De man met Stockholm als thuisbasis wordt vaak omschreven als een house-artiest, zelf houdt hij echter niet van hokjes-denken. Downtempo, disco, electro-pop, house, etc. alles kunnen we van deze man verwachten. 

5. Antal

Rush Hour-patron, Antal, staat voor het tweede jaar op rij op Extrema Outdoor. Vorig jaar moesten we zijn set missen door onvoorziene omstandigheden, daarom staat hij dit jaar in het vet én cursief op ons lijstje. Antal is een DJ met ervaring, sinds 1996 speelt hij over heel de wereld: van Azië en Europa tot Noord-Amerika. Die jarenlange ervaring gekoppeld aan een ongeziene muziekkennis maakt hem voor ons één van de beste op deze planeet. Deze Amsterdamse muzikoloog sluit de We Play House recordings-stage zondag af.

6. Ross From Friends

Voor onze laatste aanrader blijven we op de We Play House Recordings-stage voor niemand minder dan Felix Wheaterall aka Ross From Friends. Na releases op kleinere labels als Magicwire en Lobster Theremin kwam de Brit in 2015 met een lo-fi hit dat voor zijn doorbraak zorgde: Talk To Me You'll Understand. Deze track heeft ondertussen meer dan 6 miljoen plays op YouTube. Geen liveshow op Extrema Outdoor, wel een DJ-set van de 25-jarige Brit. Zijn Mixmag-set is volgens ons de beste weerspiegeling van wat we mogen verwachten binnen twee weken.