De Belgen op Extrema Outdoor BE 2016

De Belgen op Extrema Outdoor BE 2016

Extrema Outdoor is inmiddels een gevestigde waarde in ons festivallandschap. Zoals u wellicht al weet, kan u ook dit weekend terecht in Houthalen-Helchteren voor een lekkere portie house en techno in combinatie met een perfect uitgekiende inkleding. De hooggeëerde gasten die op bezoek komen zijn onder meer Jeff Mills, Jamie Jones, Seth Troxler, Nina Kraviz en Groove Armada. Niet slecht, toch?

De organisatie achter XOBE vindt het ook belangrijk om jaarlijks een hele resem landgenoten de decks te laten delen met hun grote idolen. Dit jaar zitten er toch heel wat Belgen die zeker niet onder hoeven te doen voor de grote artiesten met hun fees waar je van achterover valt. Wij zijn er zeker van.

Vrijdag

Forty Five

De Hasseltse club heeft er mede voor gezorgd dat Limburg op de kaart staat in het Belgische nachtleven. Zowat alle genres in het elektronische spectrum zijn er doorheen het jaar vertegenwoordigd, en dat doen ze goed. Voor Extrema richten ze zich enkel op house en techno.

Kijumba wist nog maar pas de begeerde DJ Mania-trofee te vergaren. Veelbelovend talent in de studio, maar zeker ook achter de draaitafel. SlapFunk Records en De Sluwe Vos zijn inspiratiebronnen van de jonge snaak.

De twee jonge heren van Gewelt legden de voorbije twee jaar een waanzinnig parcours af in België. Limburgers in hart en nieren, dus misstaan ze zeker niet op XO. Staan garant voor house en techno met vele invloeden uit het discotijdperk.

Goldfox is één van de bezielers van Forty Five en staat al jarenlang garant voor smerige acid, heerlijke techno en alles daarrond, wat hij wekelijks bewijst tijdens zijn radioshow op Studio Brussel. Altijd genieten tijdens de sets van deze man.

Ugur Yurt is omnipresent op elke Labyrinth Stage en kan eigenlijk ook tot bij de residents van XOBE gerekend worden. De Turkse Belg staat regelmatig op dezelfde podia als de Jamies, Carls, Nina’s en Solomuns van deze wereld.

Cafeina

Iedereen die het techy/deep house genre een warm hart toedraagt, moet al wel eens van Cafeina gehoord hebben. Met stage hostings op Tomorrowland, La Rocca, Ikon en in Versuz bouwden ze de afgelopen jaren een immens grote fanbase op.

Roma is de peetvader van Cafeina en met zestien jaar ervaring op de teller weet hij perfect zijn ‘no nonsense’ stijl over te brengen naar het publiek. Hij schippert voornamelijk tussen deep en tech house.

Niels Feijen is momenteel een razend populaire Antwerpse deejay in Vlaanderen, maar ook Nederland begint hem een warm hart toe te dragen. Zelf is hij succesvol als organisator met concepten als UNDER, Tell No One en HMEWRK. Verder speelde hij zo goed als elke keet in ons land plat met zijn techy house sets.

Larsson heeft de voorbije jaren al Tomorrowland, Summerfestival, en het Duitse Love Parade op zijn cv mogen bijschrijven. Daarnaast is hij ook een graag geziene gast bij het Antwerpse Prisma & Suprette.

Nico Morano, de immer sympathieke Brabander - die ons reeds een Fuzz Exclusief bezorgde - is zo goed als overal graag gezien in ons land. Nico heeft een massa fans die hem overal lijken te volgen en steeds in de zevende hemel terecht komen bij het gebruik van effecten tijdens zijn indrukwekkende build ups.

Desperados / FloorFiller

Het Limburgse concept FloorFiller kende de voorbije twee jaar een stijle opgang naar de top in België. Ze beukten de poort der groten open via Café d’Anvers door zomaar eventjes Len Faki en Nina Kraviz uit te nodigen. Drukke mannen, want ze baten ook nog een label en een bookings agency uit en ze vonden zowaar nog de tijd voor een interview met Fuzz.

In het verleden kende Vertier onder zijn Airvalue-alias hoogdagen in België en daarbuiten. Ondertussen mag hij een bronzen DJ Mania-medaille op zijn conto schrijven en zijn producties vallen in de smaak bij Leftwing & Kody. Dat het helemaal goed komt met deze jongen, staat dus al vast.

Jerrymore is een jonge Limburger die in de smaak valt bij - hou je vast - Paco Osuna en Joran van Pol. Een kwestie van tijd dus vooraleer het grotere publiek hem leert kennen.

Arno Stolz is een jonge Antwerpenaar wiens producties, zoals zijn Pole Dancer EP, graag gehoord worden door Richie Hawtin, Marco Carola, Wally Lopez en anderen. Moeten we nog meer zeggen? 

De opperbaas van FloorFiller, Nick Vallon, verdient alleen al een medaille voor zijn jarenlange toewijding en doorzettingsvermogen. Uiteindelijk oogst hij wat hij gezaaid heeft en dat is meer dan terecht. Nick kent de kneepjes van het vak dan ook door zijn jarenlange ervaring als techhouse-dj.

Tot slot zien we regelmatig jams in de studio van Joyhauser voorbij komen op Facebook en dat klinkt steeds retestrak. Jongens, breng alstublieft eens wat meer uit, wij vinden het goed hoor.

Zaterdag

CircoLoco

CircoLoco is Ibiza en Ibiza is CircoLoco. Het concept met de witte clown met zijn lange tong haalt jaarlijks de grootsten der aarde naar het kleine eilandje in de Balearen.

Tofke is de enige Belgische deejay die op de line-up van CircoLoco mag prijken. Vergeef ons als we ons vergissen, maar hij is ook zo goed als de enige Belg die al op CircoLoco in Ibiza speelde. Ondertussen heeft hij al een machtig cv opgebouwd terwijl de meesten onder ons nog in de pampers zaten.

Red Bull Elektropedia

RBE mag op de grootste festivals in het land uitpakken met geschifte namen die hoogtij vieren in de elektronische muziek. Denk aan Dour, Laundry Day en de Lokerse feesten. Op XO richten ze zich op ’s werelds beste house en techno.

De mannen van Raw District zijn al een tijdje bezig aan een stijle opmars in de muziekindustrie. Releases op Defected, Crosstown Rebels en laatst nog op Moon Harbour, da’s iets waar wij als kleine Belgen heel fier op mogen zijn. Invloeden uit soul, funk en disco combineren ze met de nieuwe Berlijnse sound.

Ikon / Elrow

Het Antwerpse Ikon ontvangt het Spaanse Elrow.  De Spanjaarden hebben zowat elke house- en technoartiest die er ook maar iets toe doet op hun palmares staan. Hun concept draait om een prachtige inkleding en magische special effects, ideaal voor de meerwaardezoeker dus.

Rone Akassri is een Brusselaar die al over heel de wereld zijn kunsten tentoon mocht spreiden. Ibiza, Marokka, Mexico en Algerije zijn voor hem geen onbekend terrein. Laat zich inspireren door Jamie Jones en The Martinez Brothers.

Fred Hush geldt al jaren als één van de meest invloedrijke dj's en producers uit West-Vlaanderen. Met zijn eigen concept King Kong Club weet hij telkens grote internationale toppers naar Kortrijk te lokken en als resident van de Rijselse Magazine Club kan hij ondertussen ook al heel wat mooie adelbrieven voorleggen. Bovendien leverde hij ons een tijdje terug nog een Fuzz Exclusief tape.

Igor Vicente is nog zo’n Belg die best wat meer krediet zou mogen krijgen in eigen land. De Waal brengt binnenkort een EP uit op Jamie JonesHot Creations en mocht in het verleden ook releasen op Mobilee.

Feestgedruis

De piratenbende van Feestgedruis heeft een torenhoge reputatie over het ganse land. Ze weten telkens opnieuw honderden feestvierders te overtuigen om zich in een of ander pakje te hijsen. Naast hun feestconcept hebben ze een eigen bookings agency Sweet Trade op poten gezet en baten ze Club Vaag uit. Arrr, pirate! 

De Limburgse piraat Deltano mag ook zeker niet in deze rij van bootkapers ontbreken. Zijn al zeer uitgebreide discografie en ruim lijstje invloeden zullen er voor zorgen dat het ook voor ons weer een verrassing zal zijn. Strikje dabei?

ABSURD is een absurd goede naam voor absurd getalenteerde kerels. Ze wonnen vorig jaar de producerscontest van XO, en dat was meer dan terecht. Ze nemen een hele rits hardware mee en brengen volledig live een set om duimen en vingers af te likken. Een niet te missen act, zo bleek ook op Extrema Noir.

Ylli, oftewel Vision Machine van The Oddword, heeft zich op twee jaar tijd tussen de groten in België gehesen. Een uiterst energieke stijl in combinatie met diepe, donkere techno is wat deze machine kenmerkt.

Desperados / Disco Dasco

Zeg nooit Disco zonder Dasco! Het concept dat in 2007 van start ging in de Waaslandse Club Cream werd al snel een gegeven in het Vlaamse clublandschap. Mousa, Nabil en Sammir hebben ondertussen al elke uithoek van Vlaanderen en daar voorbij gezien en zullen ook weer op Extrema hun aanstekelijke sfeer en hun gekende klassiekers met veel plezier bovenhalen. 

Stefano Merola heeft al een set versierd op Ibiza Global Radio en zet regelmatig de backstage van La Rocca in vuur en vlam. Op zijn Facebook heeft hij zijn volgelingen al met een kleine teaser voorzien. Verwacht je aan Ibiza-getinte, melodieuze vibes tijdens een hopelijk lekker weertje. 

Dj Celik is momenteel de resident van de King Kong bar en Goodlife Beach Village. Als we zijn muziek moeten beschrijven gebruiken we dat met het woord Disco Dasco. Zomers getint en gepaard met enkele classics zoals alleen de Dasco boys (en co) dat kunnen. 

Mr Grammy heeft al enkele releases beet. Le Jardin, Tongeren, Recovery House en Reflective Music om er zo maar een paar te noemen. Met zijn clubby house-sound zal hij die kater van de dag voordien moeiteloos wegblazen.

Joeri draait al jaar en dag mee in het clubbing circuit. Bekend van Papaya maar vooral voor zijn altijd kwalitatieve sets in zijn residentie, La Rocca. Er zullen dan ook nog maar weinigen zijn die deze heer nog niet aan het werk hebben gezien. Ben jij toch nog zo'n zeldzaam iemand, get your ass over to Joeri

Dave Lambert is ook weer zo'n club house-term waar niet veel meer over te vertellen valt. Kent de knepen, en heeft bergen ervaring. Van Tomorrowworld tot een club in Ibiza of herinnert u zich nog die tijd in de Zillion? Hij heeft al veel gezien maar wie weet kan hij daar op Extrema nog wat aan toevoegen. 

Philip is elke week wel in La Rocca te bezichtigen maar dat laat niet weg dat hij nog steeds steengoede sets neerzet. Al sinds zijn zestiende gaat hij van club naar club om daarnaast ook nog wat te producen. Hij zal voor jullie de laatste nieuwe deephouse tracks voorschotelen die allicht aangepast zullen worden aan de setting. Kan je niet wachten? Vlieg dan even naar zijn SoundCloud om die meer dan honderd mixtapes van hem te beluisteren. 

Vaag Arena

De piraatjes van Feestgedruis konden al hun ideeën niet kwijt in een stage, waarom dan nog niet een stage van hun eigen club? Hoe meer stages, hoe meer vreugd ging het gezegde toch? Op deze stage mogen drie Belgen de decks delen met Be Svendsen en Gabe Rhome

Candice Heyns is niet echt oorspronkelijk Belgisch, maar kom, zij is vele weekends op Belgische bodem te vinden in Club Vaag. Is het niet als DJ dan is het wel als graaggeziene danseres. Enkele maanden geleden ging zo nog mee met Feestgedruis/Snowbox richting de Alpen en draaide ze er een set om op weg te dromen. 

Seyn & Shimmy zitten sinds kort bij het Par'azaar Agency en brengen funky house met live vocals. Deze twee Kortrijkzanen hebben nog heel mooie vooruitzichten in het perspectief. Moest u ze nog niet zijn tegengekomen in Decadance, Frontline Festival of ergens op lokaal Kortrijks feestje, dan is dit je kans ze aan het werk te zien. Zij starten de boel op zaterdag in de Vaag Arena

Dauw & Schemering zijn de residents van het concept Vederlicht. Daardoor hebben ze de decks al enkele malen kunnen sharen met hoog aangeschreven dj's en hun kunnen laten tonen in, hoe kan het ook anders, Club Vaag. Denk aan atmosferische house met een hoog sweefgehalte.

Akira is nog zo'n Vageling met leuke vooruitzichten. Doet regelmatig zijn ding in en rond Antwerpen en doet dat steeds meer dan behoorlijk. Verwacht een groovende house en techno set waarbij diegene die stil staan als verliezer worden aanschouwd.

Afterparty campsite

X-Ian zorgt ervoor dat u nog niet om middernacht in uw tent moet kruipen. Deze man met al heel wat gigs en ervaring op de toerenteller en hielp tevens mee de CDJ-1000 tot stand komen. Verder stond hij al ettelijke malen in Ibiza en deelde hij ook de decks met praktisch alle grootheden. Verwacht een verfijnde sound met progressive deephouse tunes. Indutten achteraf zal nog nooit zo gemakkelijk geweest zijn aangezien alle benen aan flarden worden gedanst. 

Gigs in Nederland, decks even doorgeven aan Âme en John Talabot... Het zijn zo van die zaken die de heren van Kapibara wekelijks meemaken. Vorige maand releasten ze nog op Labyrinth Music met Labeo Tricolor. Deze week geven ze gewoon eentje gratis weg, beschouw het als een apertiefje op alle het leuke dat dit weekend jouw richting uitkomt. Die laatste twee uur een half voor het slapen gaan, worden volgens ons zeer gezellig! 

Zondag

Red Bull Elektropedia

Urban C is één van de No Clab residents. Een waals technoconcept dat België beziet als een grote dansvloer waar ze telkens hoog kwalitatieve dj's en live sets inplannen. Naast de jaren van organisatorisch talent heeft hij dus ook heel wat plaatsen gezien in binnen-en buitenland. Met veel overgave zal hij zijn passie voor house en techno op zondagmiddag doorgeven aan het vroege publiek.

Nick Bril maakte zijn debuut in Café D'Anvers naast niemand minder dan Kevin Saunderson. De vibe van het draaien heeft hij daarna niet meer losgelaten. Zo heeft hij ondertussen al heel wat meer bezigheden dan enkel 'maar' de rechterhand zijn van Sergio Herman in The Jane. Klaar voor wat fijngehakt gevaar?! 

Amelie Lens is momenteel dé technoprinses der Lage Landen. Haar eerste release kon op fenomenale support rekenen in technoland en haar volgende release tekende ze zo maar eventjes op Second State, het label van Pan-Pot. Vorige week mocht ze de officiele Extrema Compilatie in elkaar mixen en ohja, volgende week speelt ze in Watergate. Waar eindigt dit?!

La Rocca / Ants

Ook één van 's lands meest gerenommeerde clubs, La Rocca, kan niet ontbreken op Extrema Outdoor. Zij nodigen het in Ibiza ontstane concept Ants uit.

Phil Monday is de persoon die de hoofdvogel van Extrema heeft afgeschoten. Hij won de producercontest na een lang parcours te hebben afgelegd. Je track die geselecteerd wordt uit meer dan 300 inzendingen. Hierna een mixtape in elkaar flansen die ook nog eens werd geselecteerd om daarna in Club Forty Five de tegenstand naar huis te spelen. Je kan niet zeggen dat het hem niet gegund is. Kom dit vers talent zeker bezichtingen tussen 11u en 12u 's middags. Ging het spreekwoord niet: 'Middagstond heeft goud in de mond?'. 

Voor degene die Jan Van Biesen ondertussen nog niet kennen. Wij raden u aan om vanonder die steen te komen. Hij stond jaar en dag garant voor elke keer weer een spetterende Switch-cd en stond niet minder dan 7 jaar op Pukkelpop. Naast dat hij weet wat gaat doorbreken een jaar voor een ander het zou weten, draait hij ook nog een hevig pak plaatjes. Verwacht je aan de beter underground StuBru sound. 

Labyrinth / Hot Creations

Labyrinth is ondertussen een naam die geldt als een klok. Wekelijks weten ze ultieme wereldtoppers te strikken in Labyrinth Club, maar ook hun Stage op Extrema Outdoor hoeft allerminst onder te doen! Deze keer werkten ze samen met Jamie Jones zijn label Hot Creations. Ook enkele Belgen komen er aan bod.

Deze blonde verschijning gaat nog niet zo lang mee. Desalniettemin heeft Kaiserr al enkele leuke bookings te strikken. Enkele malen Labyrinth Club opwarmen voor Franky Rizardo of voor Butch en Einmusik. Het is niet aan iedereen meegegeven. Mits wat zonneschijn zal het niet enkel stralen achter de decks maar ook op dansvloer. 

Shéherazade is naast een moeilijk uit te spreken naam een gekende dame in het Brusselse gewest. The Woods en Labyrinth Club zijn voor haar verre van onbekend terrein en het zal ook dit uur moeilijk worden om niet verleid te worden door haar schattige snoet en haar aanstekelijk melodieuze trackkeuze. 

Eran Aviner richtte in 2014 een eigen concept in Antwerpen genaamd EDGE. Daarmee wilde hij het lege gat aan gevarieerde invloeden van verschillende culturen invullen. Naast zijn eigen concept staat deze man erom bekend zijn publiek telkens te verrassen door technisch verfijnde mixing in combinatie met een innovatieve trackselectie. 

Smith Davis, resident van Kitsch, Club 69, Suprette, Magic,... Heeft haast meer gigs op een week dan werkdagen. Of is dat niet hetzelfde? Hij mag de decks doorgeven aan Patrick Topping. Beter even op die knoppen blazen Topping, ze zullen goed heet staan! 

Feestgedruis

Ook op zondag is de Piratenbende opnieuw van de partij!

Ishtar releaset al even op Atmosphere Records, heeft zijn eigen Vederlicht concept in Antwerpen en is een Feestgedruis-resident. Ohja los daarvan draait hij in binnen-en buitenland vaak de pannen van het dak. Gelukkige dat hij in dit geval op een Open Air Stage staat! 

Dennlav is een van de Pompers Kollektiv-residents. Sinds een jaar halen zij tweemaandelijks namen zoals Whyt Noyz, Florian Frings of ANNA naar ons land. Buiten de goede selectie aan artiesten die zij naar ons land brengen, gaat heer Dennlav jullie ook wel een stevig potje electronische muziek voorzien. 

Massaar is samen met Ode Maen het minimalgevaar van de Feestgedruis-bende. Deze keer doen de vrienden het elks een uur en een half solo. Verfijnd en zo 'tight als een tijger' zal hij zijn minimalsounds hier aan de man- en vrouw- brengen. Verwacht wat donkers tijdens deze hopelijk zonovergoten dag! 

Geen enkele uithoek van België is nog veilig voor het geschut dat deze jongeling, Ode Maen, met zich meebrengt. Minimal Techno met telkens dat vleugje Maen dat zorgt voor momenten van collectief handjes gezwier en gemeeschappelijk benengestamp. Het zal al goed warm zijn bij de mannen van Feestgedruis, en dan moet de echte luchtafweer van de dag nog komen. Check zeker ook zijn interview met Fuzz Magazine!

Linear Straight a.k.a. Glenn Keteleer a.k.a. Radical G. Meer hoeven we uiteindelijk niet te zeggen als deze drie namen. Ok toch nog eentje, goede vriend van Dave Clarke. Hiermee moet u genoeg weten, knallen in die technotunnel van hem! Ook met hem hadden we een tijdje terug reeds een interview!

Desperados / Defected

Neon, de man die onvermoeid lijkt te zijn en op een week gemiddeld 4 keer België doorkruist om te doen wat hij het beste en het liefste kan, het varken achter de tafel uithangen. Technisch ongenaakbaar en een muziekcollectie waar je 5 dagen kan doorscrollen. Het blijft steeds een verrassing als deze man draait en dat zal als La Rocca/Desperados resident nu niet anders zijn. 

Delafino is naast Versuz-resident ook een graaggeziene gast in de beste clubs van België. Aanstekelijk housesound en up-to-date trackkeuze waar vergeten Barry White- of Donna Summer-nummers ook altijd graag hun terugkeer maken. Klaar voor iets verrassend, zeker bij Delafino een kijkje nemen dus. 

DJ Licious geeft jullie dit keer eens geen HMEWRK zoals dat hij dat elke donderdag in Club Vaag doet. Deze keer zonovergoten dikke beats zoals u deze kon horen op één van die andere Belgische festivals. Laundry Day, Replay Festival, Summer Festival, Sunrise, Tomorrowland,... We zitten hier nog wel even als we alles moeten opsommen.

Vaag arena

Lamaz is een gast die elke hoek van de Vaag kelder al heeft gezien. Heeft leren draaien aan de zijde van KooDoo en dat kan niet anders dan zijn vruchten afwerpen. Plaatsen als Decadance, Café d'Anvers en Thé Dansant moesten er al aan geloven. Nu hij bij Sweettrade zit, moet Extrema ook gaan oppassen voor dit gevaar. 

Whizz was een van de Sweet Trade-beginnelingen en mocht al internationale festivals aan zijn waslijst bomvol ervaring toevoegen. Frankrijk, Duitsland, Marokko, zelfs Zweden. Minimal progressive vibes die vaak gepaard gaan met visuele effecten. Laat maar komen!

Tofke krijgt tijdens dit weekend twee speelgelegenheden. Dit timeslot laat hem toe om zijn harder en iets ruwer kantje van zijn blinkend vleesklakje te laten zien.

DJ Dunya is een naam met diepere betekenis. 'Wereld in al zijn vormen en ritmes' om precies te zijn. Dat gezegd zijnde, verwondert het ons ook niet dat hij sterk beïvloed is geweest door balkan en electro swing. Hij mocht dan ook niet voor niets al op plaatsen spelen in Turkije, Bali en Marokko. Mensen met een ritmische voorgeschiedenis worden aangeraden niet te dicht bij DJ Dunya te komen. Uw beentjes zouden wel eens in overdrive kunnen gaan. 

Murvin Jay is naast een graag gezien en vriendelijk feestbeest een eigenwijze man achter de decks. Murvin is een piraat in hart en nieren en dat zie je aan zijn dj-CV en ervaring. Van Brussel naar Barcelona of Ibiza. Ondanks zijn Burundese roots kan je hem nu wel al als rasechte Belg zien. Hij mag het voorlaatste slot innemen in de Vaag arena

Silvester is het nieuwe alter ego van Flapjackers. Hierin tracht Roel De Prins zijn andere muzikale aderlatingen op jullie los te laten. Mushroom Jazz, Downtempo en instrumental Hip Hop. Drie rare termen in een zin maar Roel kennende, zal hij er wel een lekkere groovende draai aan geven. Swingend je weekend afsluiten, doe je best hier. 

Afterparty campsite

Studio Brussel -iconen Michael Midnight en Jeroen Delodder hebben al jaren een ijzersterke reputatie als DJ. Van zo goed als alle markten thuis, zorgen ze (zeker weten!) voor de perfecte afsluiter van jouw Extrema Outdoor