Een vooruitblik op Balaton Sound 2017

Een vooruitblik op Balaton Sound 2017

Van 5 tot en met 9 juli is het Balatonmeer in Hongarije het decor van het festival Balaton Sound. Balaton Sound programmeert elk jaar enkelen van de grootste dj’s en producers uit de elektronische muziekwereld, maar ook kleinere en lokale artiesten halen het podium. Een gezonde mix tussen mainstream en underground brengt een gevarieerd publiek op de been, waarbij de Belgische delegatie goed vertegenwoordigd is.

Het Hongaarse stadje Zámardi aan het Balatonmeer wordt elk jaar omgebouwd tot een gigantisch festivaldorp. Op verschillende locaties doorheen het dorp en uiteraard op het festivalterrein van Balaton Sound kan je terecht om de beentjes te strekken en de Hongaarse sfeer op te snuiven. Alsof dat nog niet voldoende is, vaart er elke dag een boot uit met dj’s aan boord voor een legendarische Boat Party.

Balaton Sound telt 10 podia. De Main Stage is muzikaal vergelijkbaar met die van Tomorrowland. De Jäger Arena en Party Arena gaan voor een breed publiek met veel uiteenlopende genres. Op Heineken Beach vinden we vooral house en techno terug, terwijl de Sound & Bass Stage de drum ‘n’ bass-liefhebbers voorziet van spijs. Elrow, een internationaal festival, krijgt een eigen stage met enkel dj-sets. Uitwaaien doe je best aan de Rossmann Pier. Moyra Colour Beach staat vanaf 10u 's ochtends klaar om je te verwennen met vooral lokaal geeld. Het negende podium vinden we terug op het meer zelf en huisvest de Boat Parties.

Nummer 10 is dan weer iets speciaals. Belgians Do It Better host al verschillende jaren zijn eigen podium en dat doen ze dit jaar op donderdag graag over. Wat krijg je daar te zien? Belgen uiteraard. Dit jaar zakken Hush Hefner, WLC, Sem Thomasson en Reygel&Peri mee af naar Hongarije. Alweer een plaats om vrienden te maken.

De Boat Parties hebben een exclusief karakter aangezien je op voorhand een speciaal ticket moet kopen. Een zeer beperkt aantal mensen wordt toegelaten, wat de leuke sfeer perfect in de hand werkt. Naast al dat moois is er ook nog de indrukwekkende line-up voor die Boat Parties. Op dinsdag 4 juli host Pøp The Gløck de Belgian Boat Party, een uitgelezen kans om contacten te leggen met je landgenoten. Alle dj’s die op de Boat Parties spelen vind je later die dag terug op het festivalterrein zelf.

Vanuit België kan je met Balaton Sound Express heel voordelig naar Hongarije met de trein. De organisatie smukt de treinrit op door een bar & bistro wagon in te richten. Daar kan je je verlof goed inzetten met een drankje en een streepje muziek (bekijk de aftermovie van de Sziget Express hierboven om een idee te krijgen van de rit).

Alle informatie over de verschillende reispakketen vind je terug op de website. Via die website kan je ook alle artiesten al eens bekijken, waarvan we er nog enkelen uitgebreid zullen bespreken.

Coverfoto copyright Balaton Sound