Extrema Outdoor: Dag 3

Extrema Outdoor: Dag 3

Zondagochtend trokken wij voor een laatste keer moe maar vastberaden terug naar de wei voor de laatste dag van Extrema Outdoor.

Naar goede gewoonte gingen we eerst eens piepen op het strand, waar onze landgenoot Tom Hades aan de opwarming was begonnen. Opwarming is misschien een vrij milde term voor de bassen die Hades al op het strand losliet. Spek voor de bek van de frisse zondagsgangers maar nog net iets te zwaar voor onze reeds murw geslagen oren.

Tegen dat Hades de knoppen afstond aan Drumcode-vedet Juan Sanchez trokken wij dus naar Distrikt 4, waar Fur Coat ondertussen bijna zou gaan beginnen. De Venezolanen spelen een mix van tech-house en trippy techno, met hier en daar een meer zomerse toets. Zo krijgen wij bijvoorbeeld het opgewekte Tensions van houselegende Lindstrom te horen.

Ondertussen was in Distrikt 5 Damian Lazarus aan zijn set begonnen, en ook bij hem gingen wij eens piepen. Lazarus begon zijn set met diepe techno die niet al te hoog lag qua tempo, ideaal voor dit uur van de dag. Uitschietertje was voor ons een Peter Makto & Gregory S remix van Fairtone’s To The Moon.

Ondanks dat wij wel degelijk genieten van Damian Lazarus zijn set moeten we al vrij snel opnieuw verkassen, dit keer omdat we verwacht worden op het strand. Als wij hier toekomen is Marcel Fengler (die wij in 2017 nog interviewden) er al stevig ingevlogen. Dat is ook nodig want na Fengler is het aan niemand minder dan Paula Temple.

Paula Temple kwam, zag en overwon. Het aantal beats per minuut gaat meedogenloos omhoog en het strand davert op zijn grondvesten. De obscure industrial die Temple draait zou niet misstaan tijdens een nachtje Kompass (niet toevallig de host van deze stage vandaag) en doet dan ook ietwat bizar aan op een strand. Hoogtepuntjes voor ons zijn het bezwerende Phiom Enhah van Rikhter en atoombom Coming On Strong van Deep Dimension.

Omvergeblazen maar levend en wel verplaatsen wij ons voor een laatste keer naar Distrikt 5 voor niemand minder dan Richie Hawtin. De techno-/minimal-legende is zonder twijfel éen van de invloedrijkste namen die ooit op Extrema Outdoor speelden. Wij zagen hem al meermaals aan het werk en kunnen met zekerheid zeggen dat de man simpelweg nooit teleurstelt.

Afsluiten deden wij met onze eigenste Amelie Lens, die voor de tweede keer dit weekend een set speelt. Ook Lens lost de verwachtingen vlotjes in. Wij kunnen haar stijl vooral appreciëren omwille van het feit dat ze ook met meer oldskool en trance-achtige schijfjes experimenteert, zo ook haar afsluiter waarvan wij je de titel helaas schuldig moeten blijven. Het laatste vuurwerk werd afgestoken, de menigte joelde enthousiast en wij strompelden erna nog enkele uren rond op de camping-afterparty. Het is weer welletjes geweest voor een jaar!