Go out with a bang! Fuzz Magazines NYE-tips

Go out with a bang! Fuzz Magazines NYE-tips

Nu 2016 stilaan op zijn einde loopt, rijzen een aantal jaarlijks terugkerende vragen opnieuw. Naast ultieme dilemma's omtrent kerstcadeautjes en eindejaarslijstjes volgt opnieuw de prangende vraag: "Waar zetten we het nieuwe jaar al feestend in?". Fuzz Magazine helpt je een handje en selecteert enkele interessante events!

A Rave Odyssey (Kompass x Roots of Minimal x Hertz x Kowboys And Indians)

Wat krijg je als Roots of Minimal, Hertz en Kowboys And Indians de handen in elkaar slaan? Een 16 uur durende rave om duimen en vingers bij af te likken in de Gentse technobunker Kompass met maar liefst 9 internationale acts. Om 22u opent Kompass zijn deuren op NYE om vervolgens tot 14u door te gaan.

In de Kontrolekamer is niemand minder dan Luke Slater de absolute headliner. De Brit, die we ook kennen onder zijn alias Planetary Assault Systems, is een ware legende en kan met releases op onder meer Ostgut Ton al een rijkgevuld palmares voorleggen. Het Duitse geweld komt dan weer van R&S-lid Paula Temple en rijzende ster Tommy Four Seven. Ook de Italiaan Lucy, het Franse UVB, gekend van het loeiharde Mord Records, en de uit New York afkomstige maar in Berlijn gevestigde Phase Fatale zijn van de partij. Border One, wellicht hét grootste technotalent dat ons land rijk is, vervolledigt de Kontrolekamer.

 

In de Karrosserie is Sebastian Mullaert de artiest die met stip genoteerd staat. De Zweed die ook producet als Minilogue, brengt er een liveset. Verder treffen we ook Konstantin van de Giegling-familie, de Amerikaan Shaun Reeves, Moodfamily-talent AMyn - check zijn recentste EP op Apollo Records! - en KooDoo & Lamaz aan op de line-up. NLSD, Deejames, Die Clique en Yentl. maken de line-up rond.

Tickets / Facebook-event 

AFTR16 

De organisatie AFTR, die onlangs nog het gloednieuwe label Aftrwhat Records oprichtte, slaat opnieuw zijn tenten op in het Kasteel van Hoen. Daar zullen de Poolse heren van Catz 'n Dogz het nieuwe jaar met een knaller inzetten. AFTR-resident J.KØPS, Kagge & Bowen & Luytenant en Rich Kid On LSD zijn de verdere namen die reeds bekend werden gemaakt voor ROOM 1 gehost door AFTR zelf.

 

FloorFiller - dat onlangs nog Âme uitnodigde in Café d'Anvers - neemt de artiesten van ROOM 2 voor zijn rekening. Daar zullen Flapjackers, Joyhauser, DECOY, Selem en Vertier aan zet zijn. ROOM 3 a.k.a. de Talentroom biedt dan weer ruimte aan onze Play & Produce-ontdekking Wutz en verder Kleber, Effix en Beau Demeyer.

Tickets / Facebook-event

Curfew NYE

Het Gentse concept Curfew besluit het nieuwe jaar zo cosy mogelijk in te zetten. Warme house van FCL, No Shit Like Deep en WLC & Mona Lee zullen ervoor zorgen stilstaan op de dansvloer geen optie is, maar het is toch vooral de headliner waarmee Curfew weet te imponeren.

De Brit Tony Lionni komt namelijk nog eens langs in ons land en dat was toch al eventjes geleden. We kennen de Brit natuurlijk vooral van zijn releases op toonaangevende labels als Ostgut Ton en Madhouse Records, maar ook zijn dj-mixen mogen er zeker zijn!

Tickets / Facebook-event

Deep in House @ Horta Gallery

Tijdens de Red Bull Elektropedia Awards keerde het Brusselse Deep in House enigszins verrassend met de Award voor Best Really Big Party huiswaarts. Na hun grand cru jaar 2016 zijn ze vastbesloten 2017 even sterk in te zetten. Op NYE toveren ze de Horta Gallery, een 2000 m2 gallerij in het Brusselse Centraal Station, om tot een technoparadijs.

Headliner van dienst is the one and only Efdemin. Deze Duitser wordt bijgestaan door onze landgenoten Gurl & Session 400 en Kafim & Chris Ferreira. Het feest gaat door tot 8u 's morgens.

 

Wie om 8u nog niet naar zijn bed wil, kan vervolgens nog terecht op de DeepHeat x Deep in House afterparty in Zodiak. Daar wordt nog de ganse dag verder gefeest in drie verschillende zalen. Platendraaiers daar zijn CLXXVIIII (Fr), Border One, Exal (Fr), Kafim, Neila, A. Brehme, Altinbas, Lunar Convoy (Fr), Sonhan, Shades, Different Fountains en Chris Ferraira.

Tickets / Facebook-event / Afterparty

Enter The Future (Kozzmozz, Starwarz, Retro Acid)

Naast A Rave Odyssey kan je in Gent op Oudjaar terecht voor nog een andere topcombo. Kozzmozz, Starwarz en Retro Acid besloten samen een feest te droppen in ArtCube om U tegen te zeggen. Vanaf 23u kan je terecht in de Space-zaal, gehost door Kozzmozz. Zij wisten niemand minder dan technoboegbeeld RØDHÅD naar de Arteveldestad te halen. Ook Milton Bradley, Ansome - die ons tijdens Rimbu nog omverbliezen met hun liveset -, en Noorderbuur Bas Mooy tekenen present. Kozzmozz-coryfee Spacid kan natuurlijk niet ontbreken en ook Rimbu-resident TWAN komt zijn duivels ontbinden.

 

Voor wie het nog enkele tientallen BPM's sneller mag, kan terecht in de Zone, waar de line-up wordt voorzien door drum 'n' bass-concept Starwarz. Ook zij presenteren ons een internationaal onderonsje waarbij vooral Commix (UK), Signal (NL) en Survival (UK) in het oog springen. Verder werd de line-up aangevuld met het kruim van de Belgische drum 'n' bass-wereld. Denk maar aan Phase - die in het verleden nog een exclusieve mixtape voor Fuzz in elkaar stak en onlangs nog een voor Drum&Bass Arena, M-zine & Scepticz, Bredren, Starwarz-resident One87, Cedex & Higher Underground en La Junta. MC Mush en MC Nice zorgen voor het nodige MC-werk.

Tot slot kunnen de bezoekers een vleugje nostalgie opsnuiven in de Retro Acid Area. Daar spelen Stefan ZMK, Man Outta Space, DJ Ignite en Sevenum Six ten dans.

Tickets / Facebook-event

FCKNYE Festival 2016

Wellicht het grootste NYE-event in ons land! Paleis 12 wordt opnieuw omgetoverd tot een waar festival om het nieuwe jaar met enkele duizenden feestgezinden samen in te zetten. Zowel techno, hiphop, drum 'n' bass, reggae als core komen er aan bod. De grote headliners liegen er ook niet om: Drumcode-frontman Adam Beyer, Black Sun Empire, Panda Dub, Vald en Vandal.

Ook Roméo Elvis, grote overwinnaar tijdens de Red Bull Elektropedia Awards en Amelie Lens maken hun opwachting. Paula Temple, die ook tijdens Enter The Future speelt, maakt tijdens FCNYE haar tweede opwachting in ons land die avond. Verder vallen vooral de dj-set van Club Cheval (Myd, Sam Tiba, Panteros666 en Canblaster), technotopper Dax J, Stikstof en de drum 'n" bass van Teddy Killerz en The Prototypes op.

Tickets / Facebook-event

KERK x Tuupe: A New Year's Confusion

KERK Gent koos voor een romantische date met Tuupe op Oudejaarsavond. Samen halen ze de Canadese cratedigger The Mole naar ons land. Ook de Nederlander Robert Bergman, gekend van onder meer Rush Hour, zal zijn opwachting maken. Naast deze twee internationale headliners vinden ook heel wat talent van eigen bodem op de line-up.

 

Zo zullen Sixsixsixties, DJ Jensen en Just Nathan voor frisse beats zorgen en ook KERK-residents Bafana, Maté en Karawane halen hun beste platen boven. Tuupe-resident Küken kan niet ontbreken en Menica zorgt tot slot voor de vrouwelijke touch om het feest compleet te maken.

Tickets / Facebook-event

KetaLoco NYE

Traditiegetrouw heeft ook KetaLoco 31 december met een dik kruis aangeduid in de agenda voor een spetterend festijn. Op Oudejaarsavond palmen ze het Koloniënpaleis in Tervuren in, waar Nico Morano, Don Cabron, Attari en Rupert Harvey & JLN voor de perfecte beats zullen zorgen. Je kan je zelfs ook inschrijven voor het diner op voorhand!

Tickets / Facebook-event

Poplife

Naar jaarlijkse gewoonte palmt Poplife opnieuw de Gentse Vooruit in. Allround beats gaande van een snuifje hiphop tot wat steviger housewerk worden er geserveerd door Davidov, Nathan Fix en Deejay Lanka.

Tickets / Facebook-event

Winterlust

Ook in Oost-Vlaanderen stapt men het nieuwe jaar met wat danspasjes in. In Sint-Laureins organiseert Eiland 9000 zijn Winterlust-event. In Het Godshuis worden 4 zalen ingericht en je kan zelfs vanaf 19u30 al aanschuiven voor een diner!

In de Tech House & Techno-zaal vinden we Nico Morano, Amelie Lens, Phil Monday en Deltano terug als grote namen. Als Eiland 9000-residents zullen ook Chillis Beats en Voetwerk een streep techhouse en techno serveren. MC Ppholl staat in voor de lyrics.

 

In de Retro-zaal zorgt levende legende Yves Deruyter voor het mooie weer, waarbij hij wordt bijgestaan door Quincy, Neon en Benny. Voor vocal & deep house kan je terecht op Winterlust bij Jayveeda, Vince Nova, Biool Mendez en Blom Brothers en de liefhebbers van wat 70's en 80's zijn bij Ludwigs DJ Team aan het juiste adres. 

Tickets / Facebook-event

Clubs

Naast deze speciale NYE-events gooien ook vrijwel alle clubs de deuren open voor een spetterend nieuwjaarsfeest. We sommen er enkele op in alfabetische volgorde!

Ampere: Mahogani Music NYE w/ Amp Fiddler, Moodymann, Randolph, Andrés, Rick Wilhite, Flo Real
Tickets / Facebook-event

 

Bloody Louis: Redcup Party w/ Ritchie Santos, Lady S, Mr Wonder, MC I.Z.
Tickets / Facebook-event

Café d'Anvers: TPIA NYE w/ Bollen & Fichtner, Michael Thoelen, Smos
Tickets / Facebook-event

Charlatan: Oudejaarsavond w/ Red D, Nadiem & Imran Shah, Davidov, Rakesh, Koentje, El Gringo, Porn Georges
Facebook-event

Club Vaag: Helder w/ Nico Morano, Chantal, Sheridan, Konna
Tickets / Facebook-event

Decadance: NYE w/ Charlotte de Witte, Pete Howl, Seba Lecompte, Man Outta Space, TRiXY, Pilose, Sir Jacobs, Deejames, Gili Jack, Loïs, Reus & Leendert, Lenimal
Tickets / Facebook-event

Forty Five: New Years Eve w/ Charlotte de Witte, M&T, Konna, Joyhauser, Ravenous, Cellini
Tickets / Facebook-event

Fuse: New Year's Eve w/ Ryan Elliott, Regal, Cleric, Charlotte de Witte, Hito, Janina, Pierre
Tickets / Facebook-event

 

Kelly Palmer: House On Fire w/ Cheap Charly Men, Human Power Flight, Tom Smeyers, John Noseda, Solco - Fuzz Five! -, Karbot
Tickets / Facebook-event

Klub Goud: NYE Fireworks w/ Thang, Guy-Ohm, What It Is, Miss Schwarzkopf
Tickets / Facebook-event

Le Cadran: La Techno. w/ Amelie Lens, Dany Rodriguez, Mokele x Larson, Ëlohim x Karla
Tickets / Facebook-event

Pré- en Afterparty

Kan je niet wachten tot 31 december om uit de bol te gaan? Dan biedt Labyrinth Club de perfecte kans: op 30 december nodigen zij niemand minder dan houselegende Seth Troxler uit, naast Caleb Calloway en Raw District.
Tickets / Facebook-event

 

Wie op 1 januari nog niet is uitgefeest, kan 's avonds terecht in de West-Vlaamse club Søndag waar Marco Faraone wordt uitgenodigd naast Ohm-founding father Pilose en Seyn Saimen.
Tickets / Facebook-event

 

Ook in Antwerpen krijgen ze maar niet genoeg van feesten. Zo kan je daar op 1 januari 's avonds terecht in Club Vaag voor Sounday met Dennis Ferrer. Tofke, Alec, Lexx On en Shéhérazade maken het feest compleet.

Tickets / Facebook-event