Interview: Capoon

Twee échte kapoenen die CLUB 45 omver zullen blazen

Interview: Capoon

Twee échte kapoenen die CLUB 45 omver zullen blazen

Het Belgische duo Capoon is potten aan het breken als duo. Hun eerste single I Got Soul op Café d'Anvers Records verbaasde vriend en vijand. Naar aanleiding van CLUB 45 met KiNK op 27 april, hadden we een fijn gesprek met Jens De Wit en Stijn Verheyden, twee échte kapoenen.

Capoon, dat zijn Jens De Wit en Stijn Verheyden. Stijn ken je misschien van Lemakuhlar waarmee hij ook al in Panorama Bar stond. Jens kan je al eens aan het werk gezien hebben onder zijn alter ego’s JENS. en JackJazz, resident bij Shomi of als host/promotor van Staalhard. Vorig jaar brachten ze hun nummer I Got Soul uit op Café d’Anvers Records en ondertussen draaien ze her en der in het land. Samengevat, twee kerels die goed bezig zijn.

Fuzz kon een vlotte babbel slaan met Jens De Wit om Capoon in alle geuren en kleuren eens te introduceren.

FUZZ - Wat zijn jullie individuele achtergronden?

Jens De Wit: Ik heb altijd van keiharde techno gehouden, dus dat is waar ikzelf vandaan kom. Onder de naam JackJazz draai ik meer commerciële house, op Shomi bijvoorbeeld. JENS. zal je enkel op een techno-minded line-up zien staan. Stijn heeft ook Lemakuhlar, maar dat project staat tijdelijk on hold.

Met Capoon combineren we al onze invloeden tot een mix van donkere en diepe sounds samen met house. Dat is een perfecte match gebleken. We hebben elkaar ontmoet via mijn ouders. We zijn dan eens samen de studio ingedoken en daar is I Got Soul ontstaan. Dat sloeg goed aan, dus daar zijn we dan verder mee gegaan.

FUZZ - Jullie laatste EP is ondertussen al acht maanden geleden uitgekomen. Komt er nog nieuw werk?

JDW: Binnenkort brengen we een remix uit van een Dino Lenny-nummer. Die wordt uitgebracht op Café d’Anvers Records. Verder kun je nog twee remixen van I Got Soul verwachten, Martijn ten Velden en Danny Van Wauwe (The Moon) zullen daarvoor zorgen.

We zijn nu volop met besprekingen bezig om een nieuwe single uit te brengen, want we hebben er nog een stuk of vijf klaar staan. De focus op Café d’Anvers Records is er gekomen omdat we graag een vinyl wilden uitbrengen en dat lukt niet met zomaar elk label. Stijn speelt met vinyl en ik digitaal. Door een vinyl uit te brengen heeft Stijn er ook meer aan.

FUZZ - Jullie naam komt van het woord kapoen. Zijn jullie dat ook?

JDW: We gaan ieder jaar naar Amsterdam Dance Event. Stijn heeft ook een tijdje in Amsterdam gewoond. Samen eindigden we dan meermaals als allerlaatsten op een feestje en iemand zei toen tegen ons dat we samen echt twee kapoenen zijn.

Die naam hebben we dan verengelst en zo hebben we de naam Capoon geadopteerd. We vinden dat echt een schitterende naam en we noemen elkaar ook zo. Het is een beetje een onderonsje geworden, maar het past wel.

FUZZ - Binnenkort delen jullie tijdens CLUB 45 een podium met KiNK. Wat vind je van hem?

JDW: Hij is echt wel een van mijn helden. Vooral zijn livesets vind ik fantastisch. Stijn is ook redelijk liveset gericht. We zijn trouwens zelf bezig met een liv-set in elkaar te steken, maar dat zal pas voor volgend jaar zijn. Als KiNK ergens speelt, probeer ik altijd wel te gaan. Wat hij doet is écht magisch. Om samen met hem tijdens CLUB 45 te spelen, is dan ook een eer.


Zin om op 27 april naar CLUB 45 te gaan? Fuzz geeft duotickets weg, deelnemen doe je via deze link. Succes en tot op de dansvloer!

Artiesten in dit artikel