Interview: High Tea Music

Interview: High Tea Music

In maart 2016 gooiden Amsterdamse DJ's T & Sugah en Zazu de koppen bij elkaar en richtten ze High Tea Music op. Nu, drie jaar later, wordt het label meer en meer een gevestigde waarde in de liquid bass-scene. Met heel wat fijne releases en toch al wat evenementen op hun agenda, vonden we dat het tijd was voor een korte babbel.

Fuzz: Een gloednieuw platenlabel oprichten, hoe zijn jullie daaraan begonnen?

Philippe A Jouneghani (High Tea Music): Als artiest zijnde, vonden we het vrij beperkend voor onze eigen vrijheid om muziek te maken voor een label. Nu we High Tea Music hebben opgericht kunnen we twee geweldige dingen combineren. Langs de ene kant hebben we nu alle vrijheid om onze eigen muziek te maken en langs de andere kant kunnen we nu muziek uitbrengen van andere talenten, de kleinere namen ook een kans geven. 

Fuzz: Wat was jullie favoriete moment van het voorbije jaar?

Philippe (High Tea Music): Onze eigen evenementen, dat waren mijn persoonlijke hoogtepunten. De realisatie dat wij dat allemaal georganiseerd hadden en dat er zoveel volk naartoe kwam, vond ik echt top. In de Amsterdamse Melkweg duizend man kunnen verwelkomen is een unieke ervaring. Ook de boatparty en onze eigen stage op Hospitality On The Beach waren enkele van de hoogtepunten van het voorbije jaar. 

Fuzz: Waar kijken jullie naar uit in 2019?

Philippe (High Tea Music): We willen aan de ene kant de tijd nemen om te groeien, misschien uit te breiden naar het buitenland. Aan de andere kant willen we er ook werk van maken om onze eigen naam stabiel te maken. We willen dat High Tea Music een vast begrip wordt in de liquid bass-scene. Dat willen we doen door sterke releases en campagnes te voeren in Nederland. 

Fuzz: Over het buitenland gesproken, zijn er ook Belgische plannen? 

Philippe (High Tea Music): Die zijn er nog niet meteen, het komende jaar willen we ons echt vooral focussen op Nederland. Als dat goed loopt, dan is een logische stap het buitenland.

Fuzz: Liquicity, een ander platenlabel, toont enorm veel gelijkenissen met jullie label. Hoe is jullie band met hen?

Philippe (High Tea Music): We zien hen helemaal niet als concurrentie. Meer nog, het zijn zelf vrienden van ons, we gaan regelmatig bij hen chillen (en als T & Sugah konden we hen al meermaals spotten op de Liquicity-events, red.).

Fuzz: Festivals organiseren, is dat een mogelijke toekomst voor High Tea Music?

Philippe (High Tea Music): Net als Liquicity een festival organiseren zit er nog niet meteen in, maar zeg nooit nooit natuurlijk. We willen ons focussen op de clubscene, we houden wel van de intiemere evenementen.

Fuzz: Een laatste vraag: welke artiesten moeten we in de gaten houden het komende jaar? 

Philippe (High Tea Music): Andromedik, dat is een Belgische DJ die we al vaak konden zien op de line-ups van Liquicity, Rampage en ook op de line-up van High Tea zelf. Hij heeft ook een plaatsje op onze nieuwe release. Ook Dustkey moet je zeker in de gaten houden. Een vrij nieuwe naam, maar heeft zeker nog een toekomst binnen de liquid bass. Kasger is ook een aanrader. Hij heeft nog een aantal fijne releases klaarstaan bij ons. Tenslotte gaan we ook Papercut in het oog houden dit jaar. Hij gaat een gave single uitbrengen die misschien wat meer dubstep als drum and bass is, maar zeker niet slecht klinkt.

Zin gekregen in een stevige drum and pass-party na het lezen van dit interview? Dan hebben we goed nieuws! Op 8 februari organiseert High Tea Music hun volgende evenement in de Amsterdamse WesterUnie. Aanraders Kasger en Papercut hebben alvast een plaatsje op de affiche.