Interview: Jerrymore

"Ik ben écht een studiojunkie."

Interview: Jerrymore

"Ik ben écht een studiojunkie."

In februari hadden we een openhartig gesprek met Youri De Coninck, oprichter van het Limburgse feestconcept FloorFiller. Deze maand konden we een minstens even aangenaam gesprek aangaan met FloorFillers hoogsteigen resident-dj en producer Jerrymore.

Deze Bilzenaar studeert rechten en geeft bijna al zijn vrije tijd op aan het producen. Zijn eigen platen zijn dan ook niet onopgemerkt voorbij gegaan bij internationale dj’s. Zo kreeg hij al steun van o.a. Pan-Pot, Amelie Lens, Jamie Jones, Joris Voorn. Ondertussen is hij labelmanager van FloorFiller Music en zusje Tabulat. Dat vroeg dus om wat meer inzicht in het leven van de 23-jarige Jerrymore.

FUZZ - Wanneer is je passie voor tech house begonnen?

Jerrymore: Zeven jaar geleden ben ik begonnen met het draaien en producen van platen in andere genres. Ik had toen al een bloeiende sympathie voor house en tech house-muziek. Mettertijd begon ik me steeds meer te verdiepen in sets van artiesten als Jamie Jones en Joris Voorn en labels als Hot Creations, Rejected en Desolat.

Ongeveer vier jaar geleden is de bal echt aan het rollen gegaan toen ik deze inspiratie meenam in de studio en tech house tracks begon te producen. Gaandeweg merkte ik al snel op dat ik mezelf enorm kon ontplooien in dit genre.

FUZZ - Hoe ben je met FloorFiller in contact gekomen?

Jerrymore: Op het moment dat mijn eerste tracks klaar waren, begon ik met het zoeken naar een platform dat geschikt leek om mijn muziek op uit te brengen. Aangezien FloorFiller op dat moment een opkomende kracht was in Limburg, besloot ik mijn demo's naar Youri De Coninck te sturen.

Hij reageerde heel positief en zei ‘jij bent de man die we nodig hebben’. Ik werd meteen op de artist page gezet en kreeg ook al een plaats op de line-ups. Ik voelde me op artistiek vlak precies herboren toen ik in de FloorFiller-familie rolde. Dat gaf me een enorme motivatie boost.

Daardoor ben ik heel hard mijn best beginnen doen en heb ik veel nummers gemaakt op een erg korte tijd. Twee jaar geleden heeft Youri mij  uiteindelijk aangesteld als labelmanager van FloorFiller Music. Hij  zocht iemand in het team die zich fulltime kon storten op het label. Ik heb die aanbieding met beide handen aangenomen.

FUZZ - Wat houdt de taak van labelmanager precies in?

Jerrymore: Ten eerste doe ik de A&R, of anders gezegd Artist & Repertoire. Dat houdt eigenlijk in dat ik constant op zoek ga naar nieuwe talenten en alle binnenkomende demo’s beluister en vervolgens ook beantwoord. Ik sta in nauw contact met de artiesten en remixers. Uiteindelijk beslissen we, in samenspraak met het labelteam, welke demo's er worden gereleased. 

Naast A&R zorg ik ervoor dat de nummers verschijnen in online muziekwinkels  en dat deze gepromoot worden op onze mediakanalen.

FUZZ - Je recente tracks zijn niet onopgemerkt voorbijgegaan bij internationale artiesten. Wat was je gevoel daarbij?

Jerrymore: Dat geeft een heel goed gevoel natuurlijk. Je krijgt een bevestiging dat je goed bezig bent. Het geeft een extra boost om steeds harder te werken en steeds hoger te mikken. Ik ben wel geen persoon die gaat zweven omdat er één goede track is binnengehaald, maar het is wel goede brandstof om verder te doen.

FUZZ - Als je aan het producen bent, waar haal je dan je inspiratie vandaan?

Jerrymore: Ik steek veel tijd in het opzoeken en ontdekken van muziek. House en techno komen hier zeker in aan bod, maar ook hip hop, jazz en disco zijn genres die me zeker kunnen inspireren in het creatieve proces.

Daarnaast kan ik uit heel wat banale dingen de grootste inspiratie putten. Onlangs heb ik het tikken tegen een glas opgenomen en omgevormd tot een percussie-element in een track. Het is trouwens eigenaardig om te zien dat er in quasi alles in het leven muziek zit.

Het komt ook voor dat ik doodleuk aan het neuriën ben en op een leuke melodie uitkom in mijn gedachten. Dat leg ik dan vast op m'n telefoon. Nadien kruip ik in de studio en neem ik deze vocal op met mijn studiomicrofoon of speel ik de opgenomen melodie na op mijn midi-keyboard.

FUZZ - Hoeveel uren ben je dan per dag met muziek bezig?

Jerrymore: Ik ben gemiddeld vijf uren per dag bezig met muziek, maar dat kan al snel uitlopen tot meer dan tien uren. Ik ben eigenlijk echt een studiojunkie, maar veel mensen weten dit niet.

FUZZ - Mogen we binnenkort een nieuwe release van je verwachten?

Jerrymore: Jup. Er zijn net nog releases gebeurd op het Engelse House of Hustle en het Roemeense Natural Rhythm. Binnenkort komt er een release aan op het Argentijnse Rezongar Music en daarna een collab-EP samen met Deecoy op ons eigen FloorFiller Music.

FUZZ - Wat is het toppunt geweest in je dj-carrière?

Jerrymore: Als ik er eentje moet opnoemen, dan is dat toch wel het moment dat ik ooggetuige was van hoe Luigi Madonna mijn nummer draaide voor 3000 man in Partenopeo Club in Napels. Het geeft enorm veel voldoening als artiest en persoon om zoveel mensen te zien springen op je eigen muziek.

FUZZ - Om af te sluiten, wat is jouw top drie van (muzikale) muzes?

Jerrymore: Aha! Oef, even nadenken.

1) Loco Dice: In mijn ogen is hij een schoolvoorbeeld in de huidige scene op het vlak van het uitbouwen van een echt merk. Met Desolat rijkt hij verder dan alleen muziek. Hij heeft als het ware een enorm inspirerende mini-cultuur geschapen.

2) St.-Germain: de album-cd Tourist was de allereeste cd die ik als 6-jarige snotter kreeg voorgeschoteld van mijn vader en het is tot op heden nog steeds een van mijn favoriete albums.

3) Fatboy Slim: ik ben van kleins af aan opgegroeid met zijn old-school, urban-getinte nummers. Zijn invloed is vandaag de dag nog steeds van groot belang in mijn huidige producties.


*Bedankt Anikka Wallis voor de prachtige hoofdfoto bij dit artikel

Artiesten in dit artikel