Interview: Radical G

Interview: Radical G

Glenn Keteleer is de kameleon achter Radical G, Linear Straight, maar hij maakt eveneens deel uit van Dubbler, Neon Electronics en Zolex (live). De ondertussen Certified Trainer voor Ableton Live gaat al zo'n 20 jaar mee in de scene en is hoogstwaarschijnlijk de enige Belg die Dave Clarke als remixer achter een van zijn nummers mocht zetten. Komende vrijdag staat deze man als special guest geboekt in Club 45 om de decks voor deze technobaron op te warmen. Wij voelden hem even aan de tand!

FUZZ - Dag Glenn. Vrijdag sta je op de line-up samen met Dave Clarke, maar je kent hem dus ook persoonlijk. Hoe heb je hem eigenlijk leren kennen?

G: Wat is kennen natuurlijk, hij is nog nooit bij mij in de living blijven slapen, als je begrijpt wat ik bedoel. Ik heb hem eigenlijk leren kennen via mijn muziek. We ontmoeten elkaar meestal als hij eens in België is, maar het is niet dat ik er de hele avond mee sta te feesten. We slaan meestal een babbeltje en daar blijft het bij.

 
Eigenlijk is Dave de enige grote dj die mij ooit heeft gesteund. In 2006 zette hij mij voor het eerst in zijn chart. Vanaf dat moment stond ik bijna elke week in zijn White Noise-radioshow en sindsdien bleven we in contact met elkaar. 
FUZZ - Hebben jullie al iets afgesproken voor vrijdag?
 
G: Ik denk dat zijn boekingsagent wel op de hoogte is. Het gaat een geweldige avond worden.

"Wie wil nu niet de decks opwarmen voor een van je eigen grote helden. Voor de eerste keer in m’n leven ben ik zelfs wat zenuwachtig."

Mijn verwachting is dat Dave echt wel gaat pompen vrijdag. Dus ik ga ook iets techno-gerelateerder draaien, wat old school, wat klassiekers. En misschien nog iets van mezelf. Ik bereid mijn set eigenlijk nooit voor. Het enige wat ik soms doe is een selectie maken van de nummers die ik zeker wil draaien.

FUZZ - Wat wel opmerkelijk is, is dat jullie nog nooit eerder samen op een line-up stonden. 
 
G: Dave houdt zich niet echt bezig met dat soort zaken. Hij heeft al met duizenden artiesten de decks gedeeld, dus ik denk ook niet dat hij hier echt bij stilstaat. Natuurlijk is het wel super dat we vrijdag voor de eerste keer samen op de line-up staan. Ik ben benieuwd!

"Vroeger ging ik hand en hand met mijn vriendin naar I Love Techno naar Dave Clarke, en nu 20 jaar later sta ik zelf in zijn charts."

 
FUZZ - Wat is je mooiste herinnering aan of met Dave Clarke? 
 
G: De remix van Dave Clarke van mijn track Shadowdancing, die via Rolf (van The Public Stand) tot stand kwam. Dat was echt een bekroning op m’n werk, iets waar ik echt fier op was. Het heeft toen zeer weinig belangstelling gekregen, terwijl dit de eerste keer was dat Dave Clarke een Belg remixte. 
 
Nog een leuke anekdote! Twee jaar geleden nam ik deel aan een wedstrijd op Studio Brussel. Toen maakte ik een remix van The Clash met hun London Calling, maar ik was te laat om deze in te zenden. De samples lagen hier nog en heb die dan maar naar Dave gestuurd. Hij was de enige die die ooit heeft gehad. Hij maakte speciaal een top 11 om het nummer in zijn chart te kunnen steken.

"Datzelfde jaar ging ik naar Tomorrowland, waar Dave moest draaien. Toen ik richting mijn wagen wandelde, hoorde ik uit het niets die plaat. Hij sloot Tomorrowland 2014 gewoon af met mijn plaat! Dat gevoel was niet te beschrijven."

 
 

FUZZ - Wat vind je zelf jouw leukste alias? 

G: Radical G. Omdat dat het langst bestaat en omdat ik er het meest mee heb bereikt. Linear Straight is tot nu toe heel goed geweest qua producties, maar dat project is niet te vergelijken met Radical G. Ook mijn remixen en contact met The Neon Judgement zijn altijd erg leuk. Radical G is gewoon leuk om te doen. Het is een hele show met schmink, visuals, … iets waar ik me volledig in uitleef.

Bij Radical G zit ik wel stilaan aan mijn plafond. De dingen die ik wou doen, heb ik gedaan. Mijn eerste releases waren echt wel techno. Maar ik merkte dat ik met al die remixen te maken voor wave bands, ik geen techno meer kon maken. En dat wou ik wel doen. Dus het gevolg was Linear Straight. Dat betekent evenwel niet dat Radical G afgeschreven is.

FUZZ - Unsubscribe of Dave Clarke? 

G: Dave Clarke, zonder enige twijfel. Ik vind Jonas (Mr. Jones) een topgast, maar ik ben toch fan van Storm, Red 2, de oude Dave Clarke-zaken. Ik ben er namelijk mee opgegroeid.

Ook qua persoonlijkheid, hij is niet de gemakkelijkste, maar dat geldt voor mij ook. Dave heeft zijn standpunten en komt er erg vaak voor uit. Het wordt niet geapprecieerd door iedereen, maar dat maakt hem ook niet uit. Dave Clarke is iemand die naast zijn artiestenleven ook heel eerlijk naar buiten toe communiceert. En dat vind ik fantastisch. 

FUZZ - Nog een laatste, wat is je leukste feestje ooit?

G: Het tofste wat ik tot nu toe gedaan heb in mijn leven was het afscheidsconcert van The Neon Judgement in september 2015, in de Ancienne Belgique. De keet was helemaal uitverkocht. Ik heb toen een nummer van The Neon Judgement in mijn eigen versie mogen brengen. Het was hun laatste optreden en om hier deel van mogen uit te maken, was fantastisch. Ondertussen ben ik al veertig, maar toen stond ik er wel als jonge knaap tussen al die gasten. 

Het leukste feestje waar ik zelf niet heb moeten draaien is voor mij I Love Techno in 1998. Dave Clarke stond op de affiche, Underworld, Darren Price, Jeff Mills… Dat was echt een feestje, zeker met de hele historie die erna is bij gekomen. 

FUZZ - Bedankt voor het interview, Glenn, en tot vrijdag!

Wil je de eerste editie van Club 45 in Hasselt komende vrijdag meemaken? Koop dan snel je tickets

Artiesten in dit artikel