Play & Produce 2016: niet te missen hoogdag (19/11)

Play & Produce 2016: niet te missen hoogdag (19/11)

Als er één ding is waar we heel duidelijk over kunnen zijn, dan dit: Play & Produce kan en màg je als elektronische muziekfanaat, -enthousiasteling of zelfs koele minnaar ab-so-luut niet missen, op straffe van misprijzende blikken onzentwege.

De tweejaarlijkse hoogdag voor all things electronic strijkt dit keer opnieuw neer in het prachtig complexe gebouw van de Vooruit in Gent. Wat je er kunt doen? Wat kun je er niét? Of je nu net begonnen, of al een heel eind op weg bent met deejayen en/of producen: in elke ruimte valt wel iets op te steken waarmee je een eind verder kan. Maar zelfs als gewone sterveling is het er aangenaam vertoeven, met dj-sets van bekende gezichten links en rechts, en een heel specifieke en aangename atmosfeer.

Britse indietronica-superster Lone komt zijn expertise delen!

Net zoals vorige edities zullen weer heel wat nationale en internationale experts met veel plezier en geduld hun kennis delen. Dit jaar kun je onder meer luisteren naar de wijsheden van niemand minder dan Lone samen met FaisalGlenn Astro, de mannen van Dekmantel SoundsystemThe SubsDennis Desantis - afdelingshoofd documentatie bij AbletonSan Soda, STUFF., James Marvel, Goldfox, en veel, véél meer. De lezingen gebeuren steevast in een ontspannen sfeer, dus geen droge academische toestanden op dit evenement. Kom er bovendien ontdekken hoe dat nu juist zit met inkomsten in dit digitale tijdperk, de juridische schaduwzijde van de industrie, en hoe je opvalt in een zee van bedroom producers. 

Als al die lezingen je niets zeggen en je op zoek bent naar persoonlijker en praktischer advies, dan heb je de kans om face-to-face feedback te krijgen van een kleine vloot pro's en mensen-die-het-kunnen-weten uit de muziekbiz. Schuif je mixtape of producties onder de neus van David en Pieter van 22tracks, een delegatie van Indiestyle.be, de mensen achter Open Music Synergie of, jawel, yours truly! Niemand minder dan onze hoofdredacteur en bevlogen dj Simon LonckeStubru-resident Konna en de helft van het hoge ogen gooiende duo Gewelt zakken in naam van Fuzz Magazine even af naar Gent. 

Verder kun je met persoonlijke raad en daad bijgestaan worden door onder meer Kong en Gratts, Jewels en Jonas LionRedhead en A. BrehmeOaktree en Compact Disk DummiesMumbai Science en Moonlight Matters en ook hier weer: veel en véél meer. Vergeet je voor deze feedbacksessies wel niet in te schrijven op de website van Play & Produce

Heb je reeds genoeg feedback verzameld en ben je klaar voor de volgende stap? Dan zijn er voor jou de demopitches met de beau monde uit de Belgische A&R-rangen van verschillende labels. Waag je kans en misschien word jij wel de next big thing bij Warner, Universal[PIAS], Spinnin', Sony, R&S, V2 of Top Notch! Vergeet je ook hier niet voor in te schrijven op de website.

In de Foyer kun je heerlijk kuieren tussen de standen van alle grote merken die ook maar van ver iets te maken hebben met elektronische muziek. Onder meer Pioneer, Allen & Heath, Function One, Fruity Loops, Steinberg en Keymusic willen je laten kennismaken met de beste producten uit hun gamma. Test, voel, ruik, proef en bekijk zo je volgende speelgoed. 

Als laatste kun je als complete leek niet achterblijven. Met de Academy wil Play & Produce aspirant-dj's en producers een voorsprong op de concurrentie geven door seminaries van ervaren rotten aan te bieden. Onder meer Bafana, Mr. Leenknecht, Eagl, Pieter Santen van Sue Avenue, Joram Kunde Boumkwo van Big Whoop komen je inwijden in de mystieke beginselen van de creativiteit. Nieuwe passies worden hier geboren. 

San Soda komt een masterclass in analoge productietechnieken geven.

Je ziet, Play & Produce is het totaalconcept, het volledige plaatje. Van kennismaking met, tot serieuze kickstart in de elektronische muziekscene: het kan er allemaal. Tickets vind je hier en kosten een luttele €13 in voorverkoop en €16 aan de kassa. Er is zelfs een speciaal groepstarief voorzien vanaf zeven personen.

Als je nog niet helemaal overtuigd bent (awoe!), kun je ook gewoon even ons verslag van de 2014-editie lezen, of de volledige programmatie checken op de website van Play & Produce.