The Woods: feesten in een verlaten vakantiehuisje

The Woods: feesten in een verlaten vakantiehuisje

Neen, we hebben het hier niet over The Wood, die mysterieuze club uit het Brusselse. The Woods is een heel ander paar mouwen. Waar vroeger Stand Your Ground nog voor het Truiense nachtleven zorgde, heeft nu The Woods die fakkel overgenomen. Hun concept is simpel: gratis feesten in een verlaten vakantiehuisje in the middle of nowhere. Het enige wat je moet doen, is je op tijd inschrijven op de lijst. En dat kan nog wel eens moeilijk worden aangezien de vorige editie al op welgeteld tien minuten volledig volzet was.

Wij wilden de mannen achter dit mysterieuze concept wel eens leren kennen en trokken richting Sint-Truiden voor een leuke babbel. 

FUZZ - Hoe zijn jullie onstaan en vanwaar het idee om iedereen gewoon gratis te laten feesten?

The Woods: The Woods vindt plaats op een privéterrein, meer bepaald in het vakantiehuis van onze Don. Aanvankelijk is het concept gestart als toevluchtsoord bij gebrek aan leuke, betaalbare plekken voor plezier in en rond Sint-Truiden. Wat startte met een bende van twintig vrienden is spontaan gegroeid tot een feest van honderdvijftig personen.

FUZZ - Vanwaar deze idylische locatie? Hebben jullie hier lang naar gezocht of hadden jullie het al langer op het oog? 

TW: Eigenlijk is dat spontaan gegroeid. We zijn niet bewust op zoek gegaan naar een speciale locatie. In dit vakantiehuisje kwamen we regelmatig samen en organiseerden we kleine feestjes. Nu is het natuurlijk uitgegroeid tot onze echte eventlocatie dus dat is mooi meegenomen. 

FUZZ -  De meeste promotors willen juist geld halen uit de organisatie van feestjes. Jullie doen dit bewust niet door geen inkomgeld te vragen en iedereen zijn eigen drank te laten meebrengen. 

TW: Inderdaad, wij zijn geen promotors in de traditionele zin van het woord, maar gaan prat op vriendschap en zijn bovendien allemaal muziekliefhebbers. Het feest staat centraal, niet het organiseren op zich. Wij werken dan ook niet in een strikt kader, maar doen alles zoals het onszelf uitkomt.

FUZZ - Denken jullie nooit aan een betalende editie zodat jullie ook grotere namen kunnen strikken? Of willen jullie juist klein en bescheiden blijven? 

TW: Wij willen ons vooral amuseren, op onze huidige locatie kan dit perfect zoals we het momenteel doen. Plezier staat centraal, geld is nooit een heikel punt geweest. Misschien dat we in de toekomst toch moeten uitbreiden en overschakelen naar een betalende editie om grotere namen te strikken, maar dat is voorlopig niet aan de orde. We willen volledig in lijn van ons concept blijven en dat is nog steeds om mensen gratis te laten feesten op kwaliteitsvolle muziek. 

"Al onze deejays komen gratis. Als we dan toch eens iemand moeten betalen, doen we dat met het statiegeld van alle lege flessen die we terugvinden." 

- The Woods -

FUZZ - Jullie laatste feestje was op tien minuten volledig volzet. Kunnen jullie het nog steeds als een gezellig feestje onder de vrienden noemen of begint het een beetje uit de hand te lopen? 

TW: De belangstelling is inderdaad zeer groot, waardoor elke editie vrijwel direct volzet zit op inschrijving. Natuurlijk, als men ziet dat iets volzet is, is de drang veel groter om wel aanwezig te zijn bij het feestje. We krijgen dan ineens tientallen aanvragen binnen omdat ze zien dat ze er niet meer kunnen bijzijn. Ondanks het succes, kennen we nagenoeg iedere gast die zich inschrijft. Dat zorgt voor een speciale sfeer waardoor het respect groot is. Het blijft dus nog steeds een feestje onder de vrienden, al zijn dat er nu wel al meer dan honderdvijftig (lacht)

FUZZ - Op jullie laatste editie kwam Kiani & His Legion wat plaatjes draaien, toch al een grote naam uit de Belgische muziekscene. Ook Goldfox en Gewelt stonden al eens op de affiche. Waren zij er meteen voor te vinden?

TW: Vele deejays die we uitnodigden kennen ons concept en de waarden, voor anderen is het even een klik maken. Maar ongeacht welke status een deejay heeft, eens ze ons terrein betreden snappen ze het idee volledig en dompelen ze zich volledig onder in het feestgedruis. Eigenlijk is dit ook voor de deejays een andere manier van draaien.

FUZZ - Hebben er ook al veel deejays geweigerd? 

TW: Tot op het heden nog niet, alle dj's zijn vrijwel direct te vinden om te spelen in The Woods. We zijn ons natuurlijk ook van het feit bewust dat we geen Jamie Jones of Dave Clarke moeten vragen om hier gratis te komen draaien. We mikken echt wel op de Belgische producers en zij gaan volledig mee in het concept. 

FUZZ - Er zijn nu al ettelijke The Woods-feestjes geweest. Wat was het meest markante dat jullie meemaakten?

TW: Op elk feest zijn er wel meerdere markante dingen gebeurd, werkelijk té veel om op te noemen, of niet altijd vatbaar voor publicatie (lacht). Eén van de zaken die ons misschien het meest is meegebleven is de set van FCL. Twee zomers terug speelden San Soda en Red D tot in de vroege uurtjes. Op een gegeven moment greep San Soda spontaan potten en pannen uit ons meubilair en begon te drummen op de muziek, en dat zelfs op Gentse volksmuziek! Een heerlijk moment om te koesteren. 

FUZZ - Dank jullie wel feesters!