Tien tips voor Tomorrowland 2017

Tien tips voor Tomorrowland 2017

Dit weekend is het weer zover. Wij, liefhebbers van elektronische muziek in al zijn gedaantes, gaan opnieuw op bedevaart naar die olijke kleiput in Boom om ons te laven aan de heerlijke geluidsgolven van Tomorrowland. Dit jaar worden we nog eens extra verwend, want er zijn gewoon terug twee weekends. We worden eigenlijk zodanig in de watten gelegd dat we er bijna keuzestress van krijgen. Om dit euvel enigszins tegen te gaan en bieden we je hier tien bekende en minder bekende artiesten aan die jouw aandacht meer dan waard zijn.

Baba Stiltz (Zaterdag 22 juli 12u30-14u30 – I <3 Techno)

Straffe, veelzijdige Zweed die met zijn verassende sets en quirky producties ons hart alvast wist te veroveren. Funky, zweverig of net hard, hoe de I <3 Techno stage geopend word op de eerste zaterdag durven we niet voorspellen, maar dat maakt het toch net zo leuk. Wij dromen intussen graag even weg met Move/Close.

 

Carl Cox (Vrijdag 21 juli 12u-15u – Mainstage)

Dit technomonument mag nu vrijdag de debatten openen tijdens de eerste Daybreak Session van het festival. Hoe deze vaste afsluiter het publiek gaat bespelen tijdens het ontwaken van de Mainstage is iets om met z’n allen naar uit te kijken. Steengoed wordt het in elk geval.

 

Cirez D (Vrijdag 21 juli 23u-01u – Drumcode)

Eric Prydz (Vrijdag 21 juli 21u-22u – Mainstage & Zondag 30 juli 22u-00u – Pryda)

Het kan dit jaar wel eens de editie van Eric Prydz worden. Zijn meesterlijke mengeling van melodieuze progressive en techno valt dit jaar namelijk op maar liefst drie verschillende stages bewonderen. Eén ding is zeker, alle drie de sets zullen doorspekt zijn van onuitgebrachte tracks, aan vers materiaal is er nooit een gebrek bij de Zweed. Ga naar de Mainstage om je te laten meeslepen in zijn melodieuze orkestraties en haast je dan naar de lekker donkere techno van zijn Cirez D alias. Maar vergeet vooral het festival niet af te sluiten met zijn set op de Pryda stage. Wij zijn zeker van de partij.

 

Kerri Chandler vs Red D ft. Lady Linn (Vrijdag 28 juli 18u30-22u30 – We Play House)

De langste set van dit jaar is weggelegd voor deze geweldige match. De Amerikaanse legende en meester keyboardspeler Kerri Chandler kruist maar liefst vier uur lang de degens met onze Belgische house-trots Red D en zijn favoriete vocale sidekick Lady Linn. Het wordt een orgelpunt van soulvolle zanglijnen en speelse toetsen verweven met oldskool houseplaten. Wie zegt daar neen tegen?

 

Kölsch (Zondag 23 juli 22u30-23u55 – Ants & Zondag 30 juli 21u-22u30 – Ants)

Onze Deense vriend mag dan wel bijzonder vaak in België vertoeven, toch verdient hij ook in dit lijstje zijn plek. De afgelopen jaren heeft hij bijna geen enkel nummer uitgebracht dat niet aan de strengste kwaliteitsvereisten voldoet en daarom is hij op dit moment met recht en rede één van de grootste sterren van de underground. Als je hem nog niet gezien hebt, maak dan dat je erbij bent, al was het maar om zijn nieuwe remix van London Grammars Hell To The Liars te beleven.

 

Kriss Kross Amsterdam (Vrijdag 28 juli 16u-17u – Spinnin Sessions)

Voor wie houdt van een lekker zwoel intermezzo, komen deze Nederlanders als geroepen. Een uurtje genieten van hun mix van funky en laidback plaatjes. Het wordt zo nu en dan erg poppy, maar laten we dat voor een keer als een deugd zien. Lekker meezingen en genieten van het zonnetje.

 

Mescal Kid (Vrijdag 28 juli – Sexy By Nature)

We kennen allemaal Steve Angello, voormalig lid van Swedish House Mafia, die dezer dagen de mainstages van de wereld afschuimt met iets minder interessante big room. Niet de moeite dus, tenzij hij zich voor de gelegenheid ontpopt tot Mescal Kid. Een alias uit lang vervlogen tijden waaronder hij een aantal ferme clubhits uitbracht en die hij tegenwoordig sporadisch aangrijpt om donkere sets te spelen. Do you want it? Then it’s yours…

 

Oscar & The Wolf (Zondag 23 juli 22u-23u – Smash The House & Zaterdag 29 juli 21u30-22u30 – Lost Frequencies & Friends)

Goed, zowat iedereen heeft Oscar & The Wolf wel eens aan het werk gezien en weet wat het inhoudt. Maar wat zullen Max Colobie en de zijnen spelen op de hoogmis van de dance? Even wegzweven tussen de beats door of komen ze, op de stage van Dimitri Vegas & Like Mike aanzetten met een eigen four to the floor?

 

Riton (Zaterdag 22 juli 20u-21u – Stmpd Rcrds)

Deze grote mijnheer uit Engeland heeft met Money, Money nu al één van de absolute zomerhits te pakken. Vorig jaar schoot hij ook al los in de roos met Rinse & Repeat en een paar maanden geleden was er ook nog Betta Riddim. Kortom, kwaliteit genoeg bij dit maatje van de Dewaeles. Zijn Caribbean house is bijzonder aanstekelijk dus ga daar maar eens lekker met je kont schudden.

 

Siege (Zondag 23 juli 13u-14u30 – Claptone Stage & Donderdag 27 juli 18u30-19u15 – The Gathering)

Dit product van eigen bodem hoeft eigenlijk geen introductie meer, maar omdat we hem niet zo te vaak op Belgische affiches zien verschijnen, stellen we hem toch met plezier aan je voor. Dankzij releases bij Zerothree en Brobot en remixen voor Disciples, Romanthony en Charlie XCX behoort hij met zijn krachtige house stilaan tot de internationale top. Aanbevelingen van Pete Tong en onze thumbs up voor zijn laatste herwerking van Milk & Sugars Summertime, beter kan niet.