Feng Shui is een Chinese filosofie die bepaalt hoe je leven kan verbeteren door de omgeving waarin je leeft aan te passen. Het wordt al duizenden jaren gebruikt in Azië en Feng Shui is steeds populairder aan het worden in het westen. Benieuwd naar alle Feng Shui tips? Lees dan dit artikel!
De geschiedenis van Feng Shui
Feng Shui betekent ‘wind en water’. Feng Shui is ontstaan in China tijdens de Zhou-dynastie (11e eeuw voor Christus). Feng Shui was toen nog niet zoals wij het nu kennen, maar eerder een methode om de juiste plek te vinden voor begraafplaatsen of graven. Feng Shui ging ervan uit dat alles energie heeft en dat je door bepaalde elementen in je leven aan te passen, deze energie kan verbeteren.
Tijdens de Han-dynastie (206 voor Christus – 220 na Christus) werd Feng Shui steeds meer een wetenschap. Feng Shui raakte toen ook verbonden met de I Ching, het boek van de veranderingen. Feng Shui werd steeds meer gebruikt om niet alleen begraafplaatsen, maar ook huizen en tempels te bouwen op de juiste plekken. Feng Shui werd hierdoor een belangrijke factor in het leven van veel Chinese mensen.
Feng Shui is dus ontstaan in China en is daar al duizenden jaren een belangrijke filosofie. Feng Shui is echter niet alleen beperkt tot China, maar wordt tegenwoordig over de hele wereld gebruikt. Feng Shui raakt steeds meer verbonden met het westen en is dan ook steeds populairder aan het worden.
Feng Shui voor beginners
Wanneer je Feng Shui wilt toepassen in je leven, kan dat op verschillende manieren. Feng Shui is namelijk niet alleen bedoeld voor je huis, maar ook voor je kantoor, slaapkamer en tuin. Feng Shui is overal toe te passen!
Wanneer je Feng Shui wilt toepassen in je huis, is het belangrijk om eerst je huis goed te ontdoen van alle rommel. Een opgeruimd huis geeft namelijk meer ruimte en rust in je leven. Je kan Feng Shui verder toepassen door bepaalde elementen in je huis aan te passen of toe te voegen. Denk hierbij aan kleuren, vormen, materialen en meubels. Feng Shui is echter niet alleen maar iets esthetisch, maar heeft ook een diepere betekenis. Feng Shui gaat er namelijk vanuit dat alles energie heeft en door deze energie te verbeteren, kan je leven ook verbeteren.
Feng Shui in je slaapkamer
Wanneer je dit wilt toepassen in je slaapkamer, is het belangrijk om bepaalde dingen in acht te nemen. Feng Shui gaat er namelijk vanuit dat je slaapkamer een rustige plek moet zijn waar je kan ontspannen en tot rust komt. Het is dus bedoeld om je slaapkamer zo aangenaam mogelijk te maken, zodat je lekker kan slapen. Feng Shui in de slaapkamer betekent dus niet dat je alles in één bepaalde kleur moet gaan verven, maar wel dat je ervoor moet zorgen dat alles in balans is
Er zijn verschillende stijlen, maar de meeste mensen die Feng Shui toepassen houden zich aan de traditionele Chinese methode. Het is gebaseerd op het idee dat elk object in je omgeving energie uitstraalt en dat deze energie invloed heeft op jouw leven. Door bepaalde objecten te verplaatsen of toe te voegen aan je omgeving, kan je de energiebalans verbeteren en zo je leven positief beïnvloeden.
Feng Shui is een heel complexe filosofie en er is veel wetenschappelijk onderzoek nodig om Feng Shui precies te begrijpen. Maar gelukkig zijn er ook veel Feng Shui tips die je meteen kan toepassen in je dagelijks leven!
Feng Shui in de woonkamer
Wanneer je Feng Shui in de woonkamer wilt toepassen, is het belangrijk om bepaalde dingen in acht te nemen. Feng Shui gaat er namelijk vanuit dat je woonkamer een rustige plek moet zijn waar je kan ontspannen en tot rust komt.
- Zorg ervoor dat er genoeg licht en lucht in de kamer is. Dit geeft een open en ruimtelijke energie.
- Maak geen rommelige hoekjes in de woonkamer, dit brengt onrustige energie.
- Feng Shui elementen die goed staan in de woonkamer zijn planten.
Feng Shui tips voor in huis:
- Zorg ervoor dat je huis schoon en opgeruimd is. Een rommelige woning geeft namelijk een rommelige energie.
- Zet je bed niet onder een raam of in een hoek. Dit geeft een onrustige energie.
- Al te drukke muren probeer je best te mijden. Hierin de juiste balans vinden geeft rust en kalmte.
- Hang geen spiegels op in je slaapkamer, dit brengt slechte energie.
- Voeg Feng Shui elementen toe aan je huis, zoals planten of windgong. Dit kan de energiebalans verbeteren.
Feng Shui tips voor op het werk:
- Zet je bureau niet tegen de muur, maar zorg ervoor dat je er recht naar toe kan lopen. Dit geeft een open en positieve energie.
- Zorg ervoor dat je bureau niet tegen een raam staat, dit geeft onrustige energie.
- Hang geen spiegels op in je werkkamer, dit brengt slechte energie.
- Voeg Feng Shui elementen toe aan je werkplek, zoals planten of windgong. Dit kan de energiebalans verbeteren.
Feng Shui tips voor in het leven:
- Wees bewust van de Feng Shui energie in je omgeving en probeer deze zo positief mogelijk te maken.
- Feng Shui is een complexe filosofie, maar er zijn veel Feng Shui tips die je meteen kan toepassen in je dagelijks leven!
- Probeer Feng Shui elementen toe te voegen aan je omgeving, zoals planten of windgong. Dit kan de energiebalans verbeteren.
- Feng Shui kan je leven positief beïnvloeden, dus probeer het vandaag nog uit!