FuzzFactory #5

Twee remixen uit de Coco Machete-stal, de onverwachte Bon Iver, de exotische Bongo en de gulle Aeroplane; zij kleuren dit negende deel van gratis electrodownloads waar FuzzBeats voor staat!
Alweer een download uit de richting van het New Yorkse Coco Machete. Namen om in het oog te houden, zoals deze Comtron!
Aeroplane staat er om gekend zijn fans af en toe te soigneren. Hier maakt hij ons happy door deze leuke edit van zangeres Erika Spring.
Een Antwerpse jungle vol exotische beats, daar moet Bongo ergens resideren. Zijn drums zijn steeds ijzersterk maar hier loopt de flaut met de eer weg.
Een naam die niet geacht wordt om hier snel te passeren op Fuzz; Bon Iver. Zeds Dead is er dan eentje die in de toekomst wel nog zal voorbijkomen.
Vergeef het ons, maar ook deze remix van Coco Machete willen we delen. Al zit ons zwak voor Formule 1 er misschien voor iets tussen.

De gratis tracks vliegen rond uw hoofd als nooit tevoren. Wij selecteerden met remixen van Chase & Status, Digid, DJ Atention en originele nummers van Djemba Djemba en Udachi het betere wobble-werk.
Pure dubstep is het niet, maar een gratis Chase & Status-nummer zullen we niet afslagen. De originele productie van het Dream McLean-nummer is ook van Chase & Status' hand maar de heren konden zich blijkbaar niet inhouden voor een remix. Hoera!
Tjah, introductie voor deze heren hoeft vast niet. Een gratis download voor deze zomerhit van 2012 daarentegen.
Iedereen aan de trap. Ook Djema Djemba die voor Mad Decent deze track maakte. Enjoy!
Udachi mocht voor het label Party Like Us Records zes nummers uit zijn eigen werk kiezen die vervolgen als pakket gratis aan het publiek geschonken werden. Space Travel Starter Kit, zo heet de verzameling. Put Down De Gun is daar onderdeel van.
Digid houdt als enige Belg in deze editie onze eer hoog. Nelly Furtado op dubstepbeats!

Het was weer een tijdje geleden, maar hier is de zevende reeks housefreebies. De lange denkperiode werpt dan ook zijn vruchten af voor deze FuzzGroove. De Amerikaan Chris Malinchak is een ondergewaardeerd producer die het komende jaar ongetwijfeld nog furore zal maken. Daarnaast horen we klanken van The Knight Cats, die onlangs in Mr Wong (Brussel) draaiden. Ook Jean Tonique, de Belgische labelbaas Ecco en de Nederlandse producer Bakermat leveren hier gratis werk af.
Als je Malinchak niet kent dan dring ik er echt op aan om hem eens te googlen, want deze Amerikaan heeft in 2012 al heel wat schitterend werk uitgebracht. Denk maar aan zijn plaat Can't Stop Loving You. En als je nog meer verstomming wil, beluister dan eens These Dreams. Ik verschoot me dan ook een hoedje toen ik deze gratis zag verschijnen op de Soundcloud van zijn label French Express.
Dit Franse duo maakt deel uit van de Major League House (MLH). Deze crew is actief in Parijs en organiseert er heel wat verdoken feestjes. Het is geweten dat MLH goed bevriend is met de crew van Top Billin'. The Knight Cats stonden begin dit jaar nog samen met de Luxemburgers van The Criime achter de draaitafels van Brusselse club Mr Wong. Dit staaltje gratis house weerspiegelt volgens mij perfect waar deze mannen voor staan.
Onze noorderburen hebben ook nog heel wat onbekend talent zitten als het op house aankomt. Een perfect voorbeeld daarvan is Bakermat. Zo bracht de Nederlander nog maar net zijn eerste EP uit op Delicieuse Records. Het nummer Leven wekt een atmosfeer op die haast niet te beschrijven valt. deep house met vocals en percussie inbegrepen. Zalig!
De Franse producer Jean Tonique geeft een moderne toest aan het nummer All Night Thing van Invisible Man's Band (1979). We kunnen het gerust de meest succesvolle plaat van die groep noemen. Deze edit van Tonique maakt van de discoklassieker een funky houseplaat die menig dansvloer zal verslinden. Je merkt meteen de mix op van french house en funk.
We maken ook plaats voor Belgische freebies natuurlijk. Ecco is een oude rot in het vak, hij kwam voor het eerst in contact met elektronische muziek via new beat. De man bracht eerder ook al releases uit op Factomania Records, het label van Wally Lopez. Sinds 2008 is Ecco ook baas van zijn eigen label, genaamd Kiss My Beat Records. Voor de duidelijkheid verwacht geen opzwepende of funky house, maar eerder tech-house.

Het gaat snel, want het is reeds tijd voor deel 8 van onze gratis FuzzBeats! Daarin kan je gratis downloads sprokkelen van Cassius, Ego Troopers, Harvard Bass, Ostblockschlampen, RAC, Escort, Montevideo, Zimmer, Moon Boots, Thomas Azier en Tepr!
Een viertal klinkende namen bij elkaar, levert vuurwerk op. Zowel koel door de beats als warm door de vocals, wat een wirwar!
RAC kennen we via The Magician. Die leverde een remix voor hen af en dat is geen verrassing. Hun stijl is nagenoeg hetzelfde en dus even aangenaam om naar te luisteren. Echte zomertrack.
België boven met Montevideo! Na enkele straffe singles en een verovertocht op de Belgische festivals, werden ze nu geremixt door iemand aan de andere kant van de wereld.
De Berlijnse Thomas Azier houden we al even in het oog en terecht, zo blijkt. Tepr remixte hem en deed dat goed. Erg futuristisch, classy en light.
Moon Boots, wie heeft ze niet graag. Zowel het schoeisel als de band! Heerlijke zwevende disco, we kunnen amper geloven dat ze dit gratis weggeven. Instant happiness!

Intro met artiestenlinks (http://www.fuzz-mag.be/band/naam-artiest)...
Uitleg
Deze knaller circuleert al meer dan een jaar in hogere kringen waar Ed Rush, Audio, Blokhe4d, Bailey... van uit maken. Omdat elke liefhebber van het hardere drum 'n' bass werk zo lang op dit monster heeft mogen wachten, beslisten de twee Nieuw-Zeelanders om het toch gratis weg te schenken, waarvoor hartelijk dank.

Part 5 van onze Wobbles levert weer enkele fijne dubstepdownloads af. Gratis en voor niets! Download Nero, Point.Blank, het Belgische Undertone, High Rankin en de Urban Knights remix van DJ Shadow zo snel mogelijk!
Undertone is het samenwerkingsproject van Digid en Primate. Samen brengen ze nu de Flash Point EP uit op het Belgische Warriorz-label, waar Digid trouwens eerder al muziek bij uitbracht. Om de nieuwe release te vieren geven ze deze Aquatic Droid gratis weg!
Deze klassieker van DJ Shadow's Endtroducing album werd onder handen genomen door de Engelse Urban Knights.
De Brit High Rankin, die in het echt gewoon Will Rankin heet, resideert op Suicide Dub. Bij deze track postte hij "Ideaal om een aquarel te maken van Tiësto met een pruik." Aanrader op Twitter trouwens!
Nero bracht met 'Welcome Reality' een dijk van een album uit dat de hele wereld veroverde. Bij de Deluxe Version voor Japan zat een extra track, die ze voor ons gratis ter download zetten. Vriendelijk, toch?
In ons interview met Point.Blank van vorige week, kwam u al een pak over hen te weten. Voor wie maar geen genoeg van hen krijgt, is hier Soundboy nog eens. Downloaden maar!

De nieuwe FuzzFactory is compleet. Opnieuw bevoorraden we jullie met het beste uit alle laden van de gratis techno. Leveranciers van dienst zijn Roberto Rodriguez, Soul Clap, Beatamines, Leach & Lezizmo en Daniel Steinberg.
Beginnen doen we met Finse experimentele techno van Roberto Rodriguez, die zonder veel knipwerk aan de vocals toch een sterke remix van de relatief onbekende Vanessa Daou achterlaat.
Soul Button, niet te verwarren met Soul Clap, offreert ons een remix van Chicagolegende Robert Owens. De stevige bas en de vocals van Mercury zorgen voor een gezapig maar toch heel meeslepende track.
Nog maar bezig sinds 2009 en toch al een stevige fanbase waardoor de 1000 gratis downloads zo de deur uit waren, het gaat Beatamines voor de wind. Een geestige remix van het popnummer van Chromatics doet zijn reputatie zeker niet dalen.
Iedereen kent dit lied wel als ware classic, helaas wordt dat daardoor niet meer gespeeld op de hippere feestjes van deze tijd. Leach & Lezizmo brengen daar verandering in met deze zwoele, slowmo edit.
Daniel Steinberg verlaat even zijn gewone pad met deze deep house track maar de funky invloeden zijn nooit ver weg. 

Part 7 van onze FuzzBeats kan best tellen. Groten der aarde en oude bekenden leiden de dans. Hou jullie vast: Erol Alkan, Boys Noize, Buraka Som Sistema, Mumbai Science, Tony Senghore, Dave Spoon, Maelstrom, Udachi en Life & Limb. Pleasure is ours!
Om hun terugkeer en bijkomende Amerikaanse tournee extra in de verf te zetten geven de hyperactieve Portugezen een track weg. Volgens hen is dit zelfs hun lievelingstrack op laatste album 'Komba'. Candonguiero!
Laat jullie niet afschrikken door de omvangrijke titel, het beluisteren zal al veel verklaren. TJR is een eclectische dj uit Amerika en maakt voor zichzelf af en toe een mashup. Die vindt hij vaak dan zo goed dat hij wil dat iedereen ze kan spelen. Zoals gebeurde bij deze doorbraakplaat van Mumbai Science. Feest!
Twee grootheden bij elkaar die af en toe een EP maken, mooi. Wanneer dan even later een remix EP verschijnt met even grote remixnamen wordt het nog mooier. Het mooist van al is dat we daar dan nog eens een track van krijgen, voor niets. Dankjewel, Maelstrom!
Udachi vroeg de zanger van Life & Limb enkele maanden geleden om vocals en kreeg die ook. Deze remix als wederdienst is dan ook het minste wat hij kon klaarspelen. De jongeman dook hier overigens al eens op met een interview!
Artiesten die zichzelf remixen, we gaan het altijd een raar gegeven blijven vinden. Tony Senghore maakt er met vocoders en een opbouwende razernij nu wel nog iets cool van. En bij deze weten jullie allemaal dat zijn laatste single op Dim Mak uitkomt, goed gezien.

Het is alle tijdje geleden dat we jullie nog een vrachtje techno voorschotelden maar het wachten wordt beloond. Met nummers van Nathan Surreal, Dr. Guggenheimer, Roberto Clementi, Alex Q en Carl Kennedy krijgen we stuk voor stuk platen van topniveau!
Dit nummer van Nathan Surreal, die momenteel studeert aan de muziekacademie van Tillburg, toont de enigszins experimentele kant aan de deep house die hij maakt. De track is een bonus bij het 24 uur in een tech-house experiment dat we hier ook al besproken.
Dr. Guggenheimer, voor hij begon te producen en op Facebook nog reeds Mr. Guggenheimer, is een beginnende Genste producer . Het donkere nummer is nog niet op en top gemastered maar past wel perfect bij de originele titel.
Achteruitliggen en chillen op dit nummer van relaxmeester Alex Q is wel het minste wat je kan doen in ruil voor zijn vrijgevigheid. Chilly techno zoals we van hem gewoon zijn!
Carl Kennedy remixt Ziggy Marley, de zoon van reggaelegende Bob Marley, op treffende wijze. Ondanks het grote genreverschil slaagt hij erin het nummer zijn originele sfeer te laten behouden.
Soma Records heeft één miljoen plays gehaald op hun Soundcloudpagina en dat moet gevierd worden. Het Schotse label doet dat met gratis melodieus gezweef van hun opkomend talent Roberto Clementi.

In deze zesde editie van FuzzGroove verzamelen we weer enkele heerlijke housefreebies. We gaan van start met Innergaze vanop het label Low Life Inc.. Vervolgens brengt Moodymanc een Britse hulde aan de Amerikaanse legende Moodymann. In afwachting van het nieuwe album van Matthew Dear, warmen we al op met een remix van PoolsidePrince Club & Rick Rude brengen ons een sterk stukje deep house met magnifieke vocals. Afsluiten is de taak van de Nederlander Joris Voorn, met een edit die hij maakte voor een mix-cd van Cocoon Recordings.
Low Life Inc., het moederlabel van Coco Machete (die nog in onze labelspecialreeks passeerden), gooit om de zoveel tijd iets leuks in onze mailbox. Onbekend, aanstormend talent laten er groovey dingen horen en wij sluizen die graag door naar jullie. Innergaze beschrijft zichzelf als 'metaphysical body music', geef ze maar eens ongelijk!
Danny Ward of Moodymanc is geboren en getogen in Manchester (UK). Vandaar de woordspeling in zijn dj-naam, 'manc' is namelijk iemand van Manchester. Daarnaast is zijn pseudoniem ook een hulde aan de Amerikaanse legende Kenny 'Moodymann' Dixon Jr. Dit nummer verscheen op een vinyl sampler uit 2007 en is nooit digitaal te verkrijgen geweest, tot nu.
Matthew Dear kan niet genoeg bejubeld worden. Zijn heerlijke track Her Fantasy wordt hier onder handen genomen door Poolside en wij kunnen enkel maar tot de conclusie komen dat eerder genoemde namen vrij goed bezig zijn. Aftellen naar Dear z'n album op Ghostly!
Ware deep house met kwaliteitsvolle vocals, gemaakt om 's avonds laat in de juiste stemming te komen. Dit is trouwens de opvolger van de hoog aangeschreven Technique EP die Prince Club & Poupon vorige maand uitbrachten op Snatch! van Riva Starr.
Cocoon Recordings is elke zomer aanwezig op Ibiza. Bij een goede feestavond met Sven Väth hoort dan ook een mix-cd. Dit jaar kregen Cassy en Joris Voorn de eer om een mix af te leveren voor Cocoon Heroes. Deze edit van de Nederlander kan je dan ook op de cd terugvinden. Hij noemt het zelf techno, maar wij brengen deze onder bij het label tech-house.

Een zomer zonder zon tot daar aan toe, maar toch geen Fuzz Magazine zonder FuzzBeats. Voor de smile op je gezicht aan de hand van gratis downloads zorgen deze keer Mumbai Science (die Andrea Doria van onder het stof haalden), Aeroplane met alweer een The Human League edit, Theophilus London, Just Kiddin, Le Castle Vania en Rudimental bewerkt door Nathaniel!
Andrea Doria - Bucci Bag (Mumbai Science edit)Mumbai Science staat er stilaan om gekend vaak edits voor eigen gebruik te maken. Zo deden ze dat onder meer al met London's Burning Down. Nu smijten ze deze kraker onverwachts online. Wij blij!
The Human League - Don't You Want Me (Aeroplane 'Pop' edit)Vito was zijn oude mp3's aan het opruimen en vond deze edit die hij voor de BBC hun Essential Mix had geknutseld. Hij speelde de versie erg veel en kreeg vaak de vraag van wie hij was. Nu gooit hij dus simpelweg zelf een dosis geluk online.
Theophilus London - Why Even Try (Just Kiddin Remix)Theophilus London is aan een topjaar bezig. Daar heeft onder meer deze heerlijke original veel mee te maken. Maar, Just Kiddin zou Just Kiddin niet zijn als zij er nog een tikkeltje speelse funk aan toe voegen.
Le Castle Vania - Play LoudKennen jullie Le Castle Vania nog/reeds? De Amerikaan met absurde haardos begon zich wat te schamen over het lange wachten op z'n nieuwe album. Daarom kroop ie een dagje in de studio puur om een weggeeftrack klaar te stomen. Spek voor onze bek!
Rudimental - Feel The Love (Nathaniel remix)Als u ook maar één iemand hoort klagen dat er alweer geen zomerhitjes zijn, moet je deze maar eens laten horen. Het origineel staat bol van de heerlijke hyperdrum 'n bass, maar Nathaniel van Hector & Nate trekt die een fris housejasje aan. We like, we love! 

In de zomertijd gaan enkele funky discotunes altijd wel goed binnen en dat is deze periode niet anders. Wij zetten vijf zonnige nummers op een rijtje en allemaal zijn ze bovendien gratis te downloaden. Tot de uitverkorenen behoren deze maal: PsychemagikDJ Dan & J Paul GettoBeniMidnight Magic en Zimmer!
Dit duo heeft een geschiedenis van edits en deze nieuwste zal daar zeker aan bijdragen. Psychemagik nam eerder al Talking Heads onder handen en deze keer is het de beurt aan de klassieker Gravity van Michael Sembello.
Het origineel dateert al van enige tijd geleden, in de pre-Barbra Streisand periode, maar met deze DJ Dan & J Paul Getto remix kan het wel eens opnieuw sterk aan populariteit winnen, als je het ons vraagt. Dit nu-discoduo maakte namelijk een sterke remix van de eerste single van Duck Sauce, aNYway.
Sneaky Sound System geniet tegenwoordig meer bekendheid dankzij de hele rist remixers die ze steeds slagen te strikken, waaronder Nicolas Jaar, Oliver en recenter nog Plastic Plates. Nu mogen ze ook Aussie Beni aan dat lijstje toevoegen, want hij maakte een remix voor hun nieuwe single Friends en die is zeer de moeite waard!
Midnight Magic zorgde vorig jaar met Beam Me Up -en dan vooral in de Jacques Renault remix- voor één van de zomerhits, maar mag het dit jaar zelf proberen. De remix van Panama's Magic sluit in ieder geval mooi aan bij de groepsnaam van het negenkoppig ensemble. Wanneer we de namen van de labels, DFA en Future Classic, laten vallen mag er helemaal geen twijfel meer bestaan: dit is must-download materiaal!
Het Waalse Montevideo bracht hun single Horses al enige tijd geleden uit, maar nu zijn er ook remixen van. Het Discotexas label geeft er meteen twee gratis van weg: naast deze van Zimmer ook eentje van de labelbazen zelf!

De vijfde editie van FuzzGroove helpt de zomer een handje, want zelf brengt ze er nog niet veel van terecht. Deze editie herbergt gratis nummers van het Zweedse icoon Avicii, Belgische schone D'Steph, Russische tsaar Sunner Soul, Made To Play baas Jesse Rose en Britse rakker Bodhi. Gratis downloaden kan gemakkelijk door op de titel van het nummer te klikken.
De Zweedse dj en producer Avicii heeft heel wat naam en faam gemaakt de laatste tijd. Zo bereikte hij net twee miljoen fans op zijn Facebookpagina en dat viert hij dus met het weggeven van dit gratis nummer. Een maand geleden gaf Hardwell al een gratis download weg ter ere van 200 000 likes op Facebook. Avicii doet het dus iets beter.
Vorige week bracht het Leidse producerstrio Kraak & Smaak een nieuw album uit. Deze ligt in de rekken onder de naam Mixed Feelings en bestaat uit gloednieuwe nummers gecombineerd met geremixte tracks van hun vorig album Electric Hustle. Om dit nieuw album te vieren, geven ze een remix gratis weg. Deze komt van de hand van de Belgische schone D'Steph.
Soms vallen er compleet onbekende dingen in onze mailbox. Soms zitten daar dan echte pareltjes tussen. Deze ShadowBox bijvoorbeeld, een laidback Brits duo van op het Push & Runlabel. Leuke sfeer!
De Russische producer Sunner Soul heeft al enkele deep house releases achter de rug, o.a. op labels als Tokyo Red Recordings, Galvanic en The Disclosure Project Recordings. In 2009 stichtte hij zijn eigen label genaamd Vintage Music Records. Begin deze week bracht hij nog een nieuwe EP uit op zijn eigen label. Deze Discovery EP werd gekleurd met een discopotlood. Deze gratis download staat daarentegen weer helemaal in het teken van house.
Hij was amper 14 jaar oud toen hij al met muziek maken begon, veteraan Jesse Rose kent zijn klassiekers dan ook. Al vond hij Lady van Modjo iets te afwijkend om in zijn sets op te nemen. Dus besloot hij jaren geleden om er zelf een nieuwe touch aan te geven. En daarvan mogen wij nu gratis meegenieten.

Na een korte stilte is er terug een editie klaar van gratis electrodownloads. Voor jullie verzameld: Cypress Hill met Rusko, Mustard Pimp, Sleigh Bells, Diplo, Samtex, X-ettl, Don Serata en Schlachthofbronx. Graag gedaan!
Voor zij die het nog niet weten, Cypress Hill en Rusko brengen samen een EP uit. In Can't Keep Me Down, de andere single van die EP, hoor je Damian Marley. We krijgen alvast een kostenloos voorsmaakje ervan via de Franse producer Mustard Pimp.
Of Diplo de meest bezige bij in het circuit is? Ongetwijfeld! Hier levert hij een gratis remix af voor Sleigh Bells. Een acid bleep bovenop slowpoke moombah, wij zijn grote fan.
Vorige maand kwam La Musique Fait La Force, sublabel van N.E.W.S., op de proppen met de eerste EP van Samtex. Het trio bestaande uit Bram Van Oost, Jonas Pottie en Sam De Bruyn. De offciële remixen werden verzorgd door Dj 4T4, Skyve en Zero Gravity. Deze remix van de West-Vlaming X-Ettl haalde de EP niet maar werd als gratis download weggegeven.
Begin dit jaar brachten we de labelspecial van Coco Machete, een New Yorks electrolabel. We mochten toen enkele exemplaren weggeven van hun eerste verzamelaar. Nu zijn ze reeds terug met een opvolger daarvan. En wij zouden Fuzz Magazine niet zijn om daar dan geen scheurende gratis download uit voor te schotelen. Don Serata it is!
De knotsgekke Duitsers van Schlachthofbronx doen hun reputatie alle eer aan door een remix van zichzelf te maken door simpelweg de bpm op 150 te leggen. Net als hun album eerder dit jaar zonder meer geslaagd!

Tijd voor verse techno! Geen al te zware baslijnen voor tijdens deze examensperiode maar wel stuk voor stuk kwaliteitsplaten én twee Belgische bijdragen. De muziek in deze nieuwe editie van FuzzFactory, de vijfde al ondertussen, komt van Dano CubeRampueSmootrabLuthier en Psytox.
Expansion, dat al door de boxen geperst werd door Richie Hawtin, is de tiende track van Dano Cube zijn debuutalbum Central Connection. Voor wie deze track goed vindt klinken loont het zeker de moeite de rest van zijn langspeelplaat eens te beluisteren op Beatport.
Normaal nijgt de muziek van deze Berlijner meer naar electropop, maar deze give-away laat zien dat hij ook iets minimalistischer uit de hoek durft komen. KopfAber is de eerste single van een trilogie die binnenkort uitkomt op Audiolith Records.
Antwerpenaar Bart Ooms remixt op treffende wijze Underground, een track uit het succesalbum van Nick Curly, Between the Lines, dat uitkwam op Cécille Records. Deze melodieuze clubhouseremix laat zijn waarom Smootrab al support kreeg van onder andere Butch en Richie Hawtin.
Deze feelgood tech-house van de Braziliaan Luthier werd zodanig goed onthaald dat binnen de 24 uur alle 1000 downloads op SoundCloud weg waren. Gelukkig zijn Thiago en Rômulo zo vriendelijk om hun fans een alternatieve downloadlink aan te bieden.
Valerio Hernandez die normaal zijn platen uitbrengt op Coincidence Records van Didier Beydts geeft deze dirty track gratis weg. Het nummer past niet 100 procent in het technokraam vormt wel een leuke afsluiter van deze reeks.