Een allerlaatste keer Ed&Kim

Eerder berichtten we al het jammere nieuws dat Ed&Kim ermee ophouden. Hun afscheid zal echter niet in stilte voorbijgaan. Het spetterende eindfeest One More Time moet voor een orgelpunt zorgen als afsluiter van hun gezamenlijke carrière. De Hasseltse Forty Five vormt het toneel waar Edwin en Kim op 7 december voor een allerlaatste keer hun krachten zullen bundelen. Daarnaast zullen ook Goldfox, Faisal en Mike Mago van de partij zijn op het feest.

Een rijkgevulde carrière, dat is het minste wat je kan zeggen van het indrukwekkende palmares dat Edwin Korver en Kim Mathijs na 15 jaar kunnen voorleggen. Een bloemlezing uit de verschillende records. 

De rode draad in Ed&Kims carrière is zonder twijfel hun status van recordhouder. Ze stonden meer dan wie ook op A-lijst festivals - 9 sets op Pukkelpop, 7 edities 10 Days Off en 9 keer Laundry Day als belangrijkste referenties. Daarnaast speelden ze in tal van Belgische clubs, waaronder 37 keer in de Muziekodroom in Hasselt - nog een record.

En alsof dat niet genoeg is, stonden ze ook mee aan de basis van de intrede van elektronische muziek op Studio Brussel, met het programma Switch als grote troef. Maar niet getreurd, beide heren zullen hun muzikale kennis niet onbenut laten. Kim Mathijs zet zijn dj-carrière verder als Michael Midnight, die dit jaar de eer kreeg Pukkelpop af te sluiten in de Boiler Room. Ook zijn dj-sets samen met Dim Cologne, onder de noemer The Whatevers, zullen nog geregeld dansvloeren in vuur en vlam zetten. Edwin Korver, die wegens gezondheidsredenen het dj'en moet opgeven, blijft actief als labelmanager van N.E.W.S. Records. Voor verdere details over beide heren verwijs ik jullie graag door naar het interview dat we met hen deden in 2011.

Op 7 december zullen ze er voor de laatste keer een lap op geven in Forty Five te Hasselt. En om hun laatste set te vieren, brengen ze enkele straffe vrienden mee om het feestje compleet te maken. Met Faisal en Goldfox tekenen twee van Limburgs meest geliefde dj's present, maar de grootste naam is toch wel Mike Mago. Als labelbaas van het Nederlandse Bmkltsch rcrds draait hij al heel wat jaren mee in het circuit en met The Show scoorde hij afgelopen zomer ook in ons land een radiohit.

Dat Ed&Kim al die jaren garant stonden voor topsets met de beste muziek uit diverse genres, blijkt nogmaals uit onderstaande fragmenten. Wie het nog eens wil meemaken, afspraak op 7 december!