Fuzz Five #1 - Maxim Lany

Bij deze lanceren we ons nieuw concept, de Fuzz Five, waarbij Maxim Lany de aftrap geeft. Het concept is vrij simpel. Fuzz Magazine ontvangt dan wel dagelijks bakken vol promo's, het zijn toch de dj's zelf die echt met hun vak bezig zijn en die perfect weten wat er binnen hun vakgebied leeft. Bovendien kunnen zij goed aanvoelen wat de ultieme topnummers zijn en wie de aanstormende talenten zijn. Hierbij mogen ze vijf nummers selecteren met een woordje uitleg. Ziehier #1 met Maxim Lany aan het woord!Maxim Lany is iemand die nog nauwelijks een beschrijving nodig heeft. We kunnen stellen dat hij een invloedrijke persoon is in de housescene van ons land. Hij draait dan ook al ettelijke jaren mee in de bovenste regionen van de elektronische muziekindustrie. Denk maar aan zijn vele sets op 10 Days Off, zijn verovering van het buitenland met feestjes in Ibiza of clubs in Nederland en Duitsland, een tournee in Azië, passages op onder meer Pitch Festival en zelfs de main stage van Tomorrowland. En dat allemaal met kwalitatief hoogstaande housemuziek.Ook als producer kan hij meer dan zijn mannetje staan. Cuncambias werd binnen de housewereld een ware hit die door talrijke grote dj's werd opgepikt. Daarnaast heb je zijn label Lany Recordings waar regelmatig eigen materiaal op verschijnt. Het label doet het verre van slecht, getuige het recente compilatiealbum dat de eerste vijf jaar van het label samenvat. Verder richtte hij samen met Nathaniel het platform The House Academy op. Ook met zijn eigen app blijft hij steeds vernieuwend. Iemand die dus weet waarmee hij bezig is, getuige ons interview met hem!Daarom vroegen we hem zijn vijf favoriete platen van het moment te selecteren met een woordje uitleg. Het resultaat kan je hieronder beluisteren!

Tuccillo - Password

Maxim: "Een topnummer van een hele tijd terug dat ik nu pas ontdekt heb dankzij een gemeenschappelijke set met mijn neef Nathan Fix. Dit is voor mij het bewijs dat een track de tijd kan doorstaan ongeacht genre of hype zolang de kwaliteit maar top is."

Gary Beck - Say What (Adam Beyer Remix)

Maxim: "Deze remix is mijn absolute nummer 1 van het moment. Vaak heb ik zelfs het gevoel van een volledige scene te ontdekken dankzij dergelijke nummers. Deze track komt van de nieuwe compilatie van Saved, ter gelegenheid van hun honderdste release en die is echt indrukwekkend goed."

Steve Mac - Reaching (Joris Voorn Rework)

Maxim: "Dankzij dit nummer heb ik de eerder genoemde compilatie ontdekt. Deze Joris Voorn herwerking is een ware killer op de dansvloer en ik kan al niet wachten om hem nogmaals te draaien."

David August - Epikur

Maxim: "Deze Epikur kwam ik vaak tegen via posts op sociale media van grote dj’s. Een absolute parel, van de hand van David August op het immer goeie Innervisions.  Het was trouwens zijn eerste release op dat label, maar wat een perfecte combinatie."

HNNY - Tears

Maxim: "Het perfecte deep house nummer. Tijdloos, sexy, origineel en met veel respect voor de roots. Deze past werkelijk perfect in alle sets, zowel tijdens opwarmingssets alsook wanneer de zaal op ontploffen staat."


Ziezo, dat waren dus de vijf favoriete platen van Maxim Lany op dit moment. Vanaf nu zal er dus elke week een artiest aan bod komen om zijn favorieten voor jullie op te sommen. Het lijstje meewerkende artiesten kunnen we nog niet volledig vrijgeven, maar we kunnen al een tipje van de sluier lichten door te zeggen dat onder meer Raving George, Modek, Bodyspasm en Lany's kompaan Nathaniel de eerstkomende weken de revue zullen passeren!