Airvalue zoekt met zijproject Vertier de housescene op

De naam Vertier doet waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen, maar de naam Airvalue zeker wel. Dit jaar startte de dubstepproducer met zijn zijproject Vertier waarmee hij de weg van melodische house inslaat.Van zware dubstep naar melodische house, van een ommekeer gesproken. Al heeft Vertier al een verleden in de electro-scene. Voor hij nog met Airvalue begon, draaide hij al plaatjes op verscheidene electrofeestjes onder zijn alter ego Deftone. Als Airvalue ging hij aan het producen en de rest is geschiedenis. Hij speelde de pannen - als die er zouden zijn - van het dak op feestjes als Laundry Day, Springtime en Genk On Stage en maakte zelfs deel uit van de Bassclash Records-familie waar artiesten als BadKlaat, Cookie Monsta en Megalodon bij horen.

Ik had nooit gedacht dat ik het zo ver ging schoppen met Airvalue. Dat doe ik nu ook niet met Vertier. Ik doe gewoon mijn eigen ding.

Met argusogen kijken we uit naar wat er komen zal, want de housescene kende de laatste jaren een enorme groei. Vroeger moest je kilometers rijden om een housefeestje mee te maken, nu zijn het er zoveel dat je zelfs niet meer kan kiezen uit het aanbod. Ook de deejays schieten als wortels uit de grond, want wie wil er nu geen plaatjes draaien voor duizenden mensen die zich volledig uitleven en speciaal voor jou komen? Maar de echte talenten zijn schaars gezaaid. Uit ervaring weet ook Vertier dat het makkelijker is om het te maken als producer dan iemand die enkel actief is als deejay.

House is aan een geweldige opmars bezig. Niet dat ik daarom op de wagon spring, maar ik vind het geweldig om hier aan mee te werken.

Vertier, de naam zegt het zelf; hij doet het voor zijn plezier. Zijn eerste track There For Me heeft hij dan ook als gratis download opgegeven. Daarna volgden nog drie tracks waarvan zijn laatste Thoughts toch zeker een vermelding waard is. ‘When I'm alone, I keep thinking of you and the way you make me feel.’ Het lezen van deze zin doet ons al uitkijken naar wat volgt. Een funky housetrack waarmee ons zomergevoel nog maar eens aangetast wordt. Schijnt de zon? Spring in je auto, gooi je ramen open en zet het volume op maximum. Geen auto? Op de fiets zal het even leuk klinken.