Fuzz Five #15 - Rawdio

Als jongeling een eigen label uit de grond stampen en op korte tijd al een hele resem releases daarop verwezenlijken, je moet het maar doen. Rawdio is ondertussen al een tijdje hoofd van House Cookin Records, het housegetinte sublabel van het Gentse Dubtastic Records. Naast straffe productiekwaliteiten heeft Rawdio dus ook een goed oor voor het opmerken van jong talent, iets wat perfect van pas komt bij het samenstellen van zijn Fuzz Five!Reinout Van Eycken draait al een tijdje mee in de housescene, zo bracht hij zelf al enkele EP's uit waaronder een heuse vinylrelease met zijn Boulevard EP op Housewax. Ook als labelhoofd van House Cookin Records wist hij al enkele jonge talenten op te merken en releases aan te bieden.Denk maar bijvoorbeeld aan de straffe I Know EP van Fake That, die het ondertussen tot het gerenommeerde Nederlandse Bmkltsch Records schopten. Verder passeerden ook Rawdio zijn eigen Panther EP, werk van Groove Riddim en onlangs nog Blizko's recentste EP de revue op Fuzz Magazine. Over naar de vijf favoriete platen van Rawdio!

Paris Underground Trax – Sexy Thing 

Rawdio: "Misschien eerst een kleine introductie voor het Franse label My Love Is Underground, ontsproten uit het brein van underground houselegende Jeremy (Underground Paris) Fichon. Dit label heeft er mede voor gezorgd dat de underground housescene nu zijn welverdiende bovengrondse respect heeft afgedwongen. Het staat volledig in het teken van de liefde voor de oldschool house en het vinylmilieu. Het ademt ook 90’s uit en heeft mij in veel opzichten beïnvloed.Rond deze supertrack heerste in het begin een mysterieuze sfeer gezien men niet wist wie de producer was, maar bij de re-issue werd onthuld dat het de fameuze Brawther was die achter deze tracks zat. Wel jammervan de beperkte oplages, want anders had ik zeker elke release van dit label in mijn platenbak gehad."

Larry de Kat – Cheap Knob Gags

Rawdio: "Deze is van Hollandse makelij op het vinyl-only label Times Are Ruff dat je in één adem kan noemen met labels zoals Tomorrow Is Now Kid!, Slapfunk Records, MLIU, Lazare Hoche,… Op gebied van underground house/deep house doen ze het naar mijn mening in Nederland wel beter dan hier.We zijn stilletjes aan wel aan het volgen, maar België blijft een ‘ieder voor zich’-land, terwijl ze in Nederland meer samenwerken en zo gemeenschappelijk succes boeken. Ik kies dit nummer vanop de eerste release van TAR, omdat het een vrolijk deuntje heeft en onmiddellijk aanzet tot dansen en ‘headknodding’. En verder ook gewoon omdat Larry de Kat een uitstekende producer is."

Dusky – Inta 

Rawdio: "Dusky, een duo dat zeer weinig introductie nodig heeft. Ik heb ze nog geen enkele mindere productie weten maken, stuk voor stuk top tracks. En ook deze is weer een schot in de roos, die ze nu lanceren via hun eigen label 17 Steps. De eerste release op hun label is dus eentje van hun eigen hand. Deze Inta is een beest van een nummer, zware bassen, vette kicks, meer moet het soms niet zijn. Vergeet aub alle duo’s à la Disclosure, Dusky is de norm!"

Hot Since 82 – Don’t Touch The Alarm 

Rawdio: "Nog een reus in de housescene die met een eigen label, Knee Deep In Sound, op de proppen komt met als eerste release ook eigen werk. Dit is een bom van een plaat en voor mij tot nu toe al het beste nummer van 2014! Ik denk dat dit te horen zal zijn op zo goed als elk festival dat zijn naam waardig is. De Booka Shade remix mag er ook zijn, maar het origineel pompt verschrikkelijk hard en draagt mijn voorkeur weg. In dit nummer hoor je hoeveel talent en technische kwaliteit Hot Since 82 in huis heeft. Draai dit als de keet vol zit en het dak gaat eraf!"

De Sluwe Vos – Concrete Groove 

Rawdio: "Om af te sluiten nog een Nederlander. Deze track kwam een tijdje geleden al uit, maar ik vind het nog steeds een van zijn beste nummers. Praktisch alles wat Robert Vosmeijer aka De Sluwe Vos aanraakt verandert in goud en zo timmert hij verder aan zijn enorme opmars zowel in Nederland als hier in België en de UK.Hij staat garant voor super intensieve (live) sets met vette kicks, grommende bassen en rollende snares. Meestal zelfs met zijn TR909 erin geïntegreerd én hij is nog maar 22! Ik vind hem verfrissend met een aparte kijk op house en techno. Als je hem nog niet kent of volgt, begin er dan nu mee, want dit talent gaat nog potten breken."


Kan je maar niet genoeg krijgen van onze Fuzz Five of miste je de eerdere edities van PfefferDJ Snes, The SubsOaktreeWe Are ProstitutesModekBodyspasmCoolManStavroz of Frères Deluxe?