Hemelsluizen houden WECANDANCE 2014 niet tegen

Nadat WECANDANCE vorig jaar de Red Bull Elektropedia Award voor het beste nieuwe festival in de wacht sleepte, trokken wij dit jaar opnieuw met hoge verwachtingen richting het strand van Zeebrugge voor de tweede festivaldag. Gangmakers voor onze stormachtige zondagnamiddag en -avond waren Ten Walls, Mind Against, Tale Of Us en Lefto.

 

Met een ontelbaar aantal donderwolken boven ons hoofd maakten we zondag 10 augustus onze intrede in Zeebrugge. Die middag vond de tweede dag van WECANDANCE plaats. Het ondermaatse weer had duidelijk veel bezoekers afgeschrikt. Belgische dj's als Tofke en Villa, die nochtans leuke beats uit het wonderbaarlijke Funktion One Soundsystem toverden, moesten het met gruwelijk weinig bezoekers stellen.

Toen even later de hemelsluizen volledig opengingen was het zowel voor de bezoekers als voor de organisatie pompen of verzuipen. De stevige rukwinden, die je al eens vaker aan onze kust hebt, droegen trouwens ook weinig bij aan de festivalervaring. Al had dansen bij een windje van 80km per uur met een voortdurend wisselend wolkenpalet boven je hoofd wel iets apocalyptisch natuurlijk.

De organisatie zag zich door deze ongure weersomstandigheden dan ook genoodzaakt alle tenten te sluiten en enkel verder te gaan met de twee open podia. Gelukkig waren de meeste internationale headliners op deze podia geboekt en kon rond zessen het festival voor ons echt beginnen. Dat deden we in stijl met landgenoot Lefto die van garageplaten à la Jamie XX zijn All Under One Roof Raving overschakelde op stevige hiphop van Earl Sweatshirt en zelfs dromerige jazzplaten.

Vervolgens slenterden we door het malse zand richting de mainstage om technokanonnen Mind Against, Ten Walls en Tale Of Us te bewonderen. Die eerste twee Italianen warmden samen met de eerste zonnestralen het publiek stevig op. Dat deden ze met alles wat tussen tech-house en deep house geplaatst kan worden. Marijus Adomaitis en Mario Basanov, die het laatste jaar aan een steile opmars bezig zijn met heuse hits als Walking With Elephants en Gotham, lieten het imaginaire dak er probleemloos afgaan bij het spelen van deze pareltjes.

Maar de award voor beste sfeerscheppers gaat, net zoals op de negende dag van 10 Days Off, naar de twee Italiaanse wonderkinderen van Tale Of Us. De laatste drie platen die ze door hun mixer draaiden spreken voor zich:

Recondite - Caldera

Moderat - Bad Kingdom (Dj Koze remix)

Caribou - Can't Do Without You (Tale Of Us & Mano Le Tough Remix)