Fuzz Five #16 - Station Earth

Na een maandje pauze gaan we weer van start met een nieuwe Fuzz Five! Om opnieuw op te starten kozen we voor het stevigere baswerk van Station Earth. Het duo dat hoge toppen scheert in de Belgische drum 'n' basswereld kreeg dus de eer om na een drukke festivalzomer hun vijf favoriete platen uit te kiezen.Station Earth, bestaande uit Jelle De Maeyer en Matthias De Herdt, is al enige tijd bezig aan hun gestage opmars in de nationale muziekscene. Naast energieke dj-sets vol pompende baslijnen, wagen ze zich sinds een tijdje ook aan eigen producties. Hiermee konden ze een deal met Murdock zijn Radar Records in de wacht slepen en airplay op Studio Brussel.Ook qua boekingen gaat het het duo voor de wind. Zo pronkten ze onder meer op de line-up van de Lokerse Feesten en ook de weide van Tomorrowland werd onveilig gemaakt. In december spelen ze trouwens nog in Amsterdam op het befaamde Liquicity. Verder komen er ook nog releases aan op het nieuwe platform Kurious.Over naar de muziek nu, meer bepaald naar ronkende drum 'n' bassklassiekers die als inspiratiebron dienden bij het begin van de carrière van Station Earth.

Sigma - All Blue 

Station Earth: "Een parel van een nummer dat we voor het eerst hoorden in de Sigma feat MC Master X Podcast terug in 2006. Dit nummer is niet voor niets de meest gedownloade track aller tijden op Drum & Bass Arena!"

Dj Fresh - The Immortal 

Station Earth: "Fresh was in zijn jonge jaren een echte pionier op gebied van vernieuwing in de drum 'n' bass-scene, eerst als lid van Bad Company en erna solo als Dj Fresh. Hij onderscheidde zich onder andere met klassiekers zoals deze. Voor onze eigen carrière van start ging en we onze eerste platenspelers hadden aangekocht, was dit nummer zeker één van de nummers die ons geïnspireerd heeft en onze liefde voor drum 'n' bass heeft aangewakkerd."

James Doman - Alright (J majik & Wickaman Remix) 

Station Earth: "De opzwepende vibes van een heerlijk housenummer in combinatie met de energie van drum 'n' bass. Deze combinatie van euforie en energie maakt van dit nummer een waar meesterwerk. Een van de eerste vinyls die we ooit kochten en waarschijnlijk één van de meest gespeelde platen in het begin van onze carrière."

Neyo - Back Like That (Marky & Bungle Remix) 

Station Earth: "We hoorden dit nummer tijdens één van onze eerste drum 'n bassfeesten in Petrol tijdens een set van Murdock en we waren meteen verkocht. Dit nummer staat steeds in onze playlist op een warme zomeravond en hoort de dag van vandaag nog steeds tot één van onze meest geliefde nummers."

Pendulum - Girl In The Fire 

Station Earth: "Naar onze mening is deze Girl In The Fire de meest innovatieve track van zijn tijd. Het debuutalbum van deze Brits-Australische band was een ware gamechanger en een all-time favorite!" 


Kan je maar niet genoeg krijgen van onze Fuzz Five of miste je de eerdere edities van RawdioPfefferDJ Snes, The SubsOaktreeWe Are ProstitutesModekBodyspasmCoolMan of Stavroz?