Fuzz Five #17 - Gewelt

Het gaat het Limburgse duo Gewelt de laatste maanden voor de wind. Na hun overwinning in de befaamde wedstrijd DJ-Mania eind vorig jaar, ging het razendsel voor beide heren, met optredens zoals Pukkelpop en Tomorrowland op de agenda. Bij deze krijgen ze de eer onze volgende Fuzz Five te verzorgen en hun vijf favoriete platen uit te kiezen. 'Zinvol Gewelt', het bestaat!In december waren we al getuige van hun winnende set op DJ-Mania 2013, een set die ons zeker ook wist te overtuigen. Niels Kenis en Niels Cosemans hebben sindsdien nauwelijks stilgezeten en speelde het ene feestje na het andere plat met hun sublieme houseplaten. Het leverde hen tal van uitzonderlijke gigs op zoals plaatjes draaien op de grootste festivals van het land, alsook heel wat clubs. En alsof dat nog niet volstaat, mochten ze ook op onze nationale radio Studio Brussel opdraven en zitten er zelfs enkele eigen producties in de pijplijn!Voor hun Fuzz Five lieten ze zich dan ook vooral inspireren door hun festivalzomer. Ziehier de vijf uitgekozen platen door Gewelt!

FlexB - I'm A Boss

Gewelt: "Deze zit al de hele #ZinvolGewelt zomertour in onze playlist en werkt keer op keer. We houden ons niet graag aan één genre en kleuren graag buiten de lijntjes, I'm A Boss is hier een perfect voorbeeld van. Tegelijkertijd funky en catchy!"

Shadow Child & Doorly - Piano Weapon

Gewelt: "Na heel wat releaseproblemen is deze eindelijk te vinden op Beatport. Gelukkig hadden wij hem al een tijdje als promo in ons bezit. Héérlijke funky plaat die een instant smile op je gelaat tovert. Deze zal gegarandeerd in het najaar van 2014 in véle clubs door de speakers worden geknald."

Tiga - Bugatti

Gewelt: "Tiga is één van onze alltime heroes en wat ons betreft is hij weer helemaal terug met zijn Bugatti! We hadden dit jaar ook de eer om via onze residency in Forty Five de line-up met hem te mogen delen. Schitterende, sympathieke kerel! Bugatti klinkt niet alleen steengoed, maar werkt ook op de dansvloer."

Catz n Dogz - Calling Every Day

Gewelt: "Wat een veigplaat! Deze twee Polen slaan keer op keer de bal raak met hun producties. In elke set van Gewelt knallen we er ook wel één of twee van hun tussen. Nog niet zo bekend in België, maar daar komt in de nabije toekomst zeker en vast verandering in."

Tom Trago - Use Me Again

Gewelt: "Moeten we deze nog voorstellen? Ondanks het feit dat hij al in 2012 uitkwam, kan het nummer ondertussen toch al als een klassieker beschouwd worden. Twee jaar later is en blijft Use Me Again nog steeds zeer actueel, mede door het tijdloze karakter van deze plaat. House en disco invloeden staan altijd garant voor een danspasje of zes op de dansvloer en zelfs ook achter de dj-booth! Afhankelijk van de setting waar we spelen, proberen we toch vaak disco-invloeden in onze sets te verwerken. Dit hoeft niet altijd rond pure disco classics uit de jaren '70 te draaien, maar het kan ook door platen zoals deze Use Me Again van deze Nederlandse held."


Kan je maar niet genoeg krijgen van onze Fuzz Five of miste je de eerdere edities van Station EarthRawdioPfefferDJ Snes, The SubsOaktreeWe Are ProstitutesModekBodyspasm of CoolMan?