Tweede editie Taub kiest resoluut voor sfeer en gezelligheid

Taub is een Limburgs feestconcept dat voor de tweede keer zal doorgaan op zaterdag 27 september. Daarbij kiest de organisatie resoluut voor sfeer en gezelligheid. Ze willen het lekker knus en gezellig houden in de basement van 't Speelhof in Sint-Truiden. Wiens muzikale keuzes zullen de sfeer bepalen? Gewelt, Leesa, Way Back, WSSRT b2b Black Tropics en organisatoren Fake That zullen de gepaste beats laten galmen. Bovendien hadden Jay Leenen en Didier Missotten van Fake That ons nog iets exclusiefs te vertellen!

In mei dit jaar ontsproot voor de eerste keer Taub in de Sint-Truidense fruitplantages. Ze konden toen rekenen op de sappige beats van Tuff Wheelz, Chicago Habit en S'aint. De kelder van 't Speelhof was toen de ideale locatie en dat is het ook voor hun tweede editie, zo vertellen organisatoren Jay Leenen en Didier Missotten:

Sfeer primeert voor ons. Het is dan ook niet onze bedoeling om grote internationale namen te gaan boeken. We geloven erin dat dat niet nodig is om de juiste - en hopelijk uitbundige - sfeer te verkrijgen. We kiezen bewust voor een kleinere locatie omdat dat toch in de kaart speelt van de factor gezelligheid.

Op de vraag wat Jay en Didier als leidraad gebruikt hebben voor de programmatie van deze tweede edite, zijn beide heren erg duidelijk:

We hebben met iedereen die op de line-up staat voor 27 september een goede band en we weten dat zij kwaliteit brengen. Way Back kennen we van way way back in de tijd, toen we nog allebei platen uitbrachten bij Monkey See, Monkey Do. Daarna kruisten onze paden nog eens, maar dan op het Nederlandse BMKLTSCH. Gewelt hebben we een tijdje terug ontmoet op een van de Multivision-events. Leesa hebben we ooit eens geboekt op een vorig evenement dat we organiseerden, daar speelde ze toen als afsluiter de boel gewoon kapot. Dat willen we gewoon nog eens zien gebeuren!

Fuzz Magazine ging dit jaar ook al langs bij twee andere evenementenorganisaties in Sint-Truiden: Stand Your Ground en Play'House. Hoe positioneert Taub zich nu net tussen deze twee events?

Goh, de muziek die bij ons aan bod komt zal toch wel wat harder, donkerder en vooral dieper zijn. Nu de line-up en timetable zijn zo opgesteld dat de avond correct zal opgebouwd worden. Het is niet de bedoeling dat er meteen staalharde techno door de speakers loeit.

De organisatoren benadrukken ook dat ze talenten zeker hun kans willen geven. "Vorige keer was dat S'aint, en nu zullen WSSRT en Black Tropics die rol mogen vervullen", vertellen Jay & Didier. De twee organisatoren vormen samen het producersduo Fake That. Wij reviewden ondere andere hun What I Want EP en I Know EP. In oktober zal het duo hun nieuwe Lonely Nights EP op ons loslaten via House Cookin' Records. Verder hebben de heren nog een nieuwe live setup klaar waarmee ze op 17 oktober naar Fuse trekken.

Na even wat gekonkelfoes tussen hun twee, beslissen Jay en Didier een volgend, groot project via Fuzz Magazine exclusief bekend te maken: Taub Recordings. "Taub Recordings zal ons eigen label zijn waarmee we een totaalconcept nastreven, producers die zowel op onze events als op het label hun ding kunnen doen. We hopen tegen begin 2015 een eerste release uit te brengen."

Kom dus op 27 september naar Sint-Truiden, en liefst vroeg, want er is geen voorverkoop. Vol is vol met andere woorden. Voor middernacht betaal je €6 en na middernacht €8. Wij zullen er ook zijn!

Artiesten in dit artikel