Fuzz Five #18 - Gullfisk

Gullfisk is een graag geziene artiest op Fuzz Magazine. Als producer bracht hij al tal van straffe EP's uit en met zijn Voxed Recordings slaagt hij er telkens in om ons te verrassen met ongekende talenten. Vandaar dus de logische keuze om hem ons volgende Fuzz Five-lijstje te laten verzorgen!
Gregory Wuytack maakt al enkele jaren naam en faam als Gullfisk. We konden hem in het begin van zijn carrière al strikken voor een interview en ook zijn Move Me EP, zijn Early Mornings EP en onlangs nog zijn Spring Congress EP wisten ons zeker te bekoren.
 
Met Voxed Recordings kon hij ons al toptalenten voorschotelen als Oaktree, Gottland en Carlton en ook als dj gaat het hem voor de wind. Zo stond hij afgelopen zomer nog op de Lokerse Feesten en binnenkort volgen nog onder meer Club Soda Festival en Play Festival. Ook bij onze eigen Fuzz-avond in Decadance kwam hij langs en daar speelde hij een topset. Deze kan je trouwens nog steeds integraal beluisteren op de SoundCloud van Fuzz Magazine.
 
Genoeg uitleg, over naar Gullfisks vijf favoriete platen van het moment!
 

Luqus ­- Just Like You

Gullfisk: "Om te beginnen een rustige plaat. Ik heb een enorm zwak voor goed/perfect geproducete nummers. Daarmee bedoel ik dat alles mooi, technisch afgewerkt klinkt. Iedereen kan producen in zijn slaapkamer tegenwoordig. Daarom kan je er als producer technisch bovenuit springen door hier extra aandacht aan te besteden. Luqus van London is zo een van die artiesten. Alles klinkt zo strak en vol! (Luisteren met bass). Dit nummer vind ik een van zijn betere en is trouwens uitgebracht op een label uit Leuven."
 

Motor City Drum Ensemble -­ Raw Cuts #3

Gullfisk: "Als tweede een niet zo recent housenummer. Tijdens mijn dj-sets speel ik meer dan 50% house en lange tijd was ik altijd maar op zoek naar de nieuwste releases en nummers. Een paar maand geleden besefte ik dat recenter zeker niet altijd beter is en vervolgens ben ik eens door mijn collectie gegaan. Daardoor heb ik deze klassieker herontdekt. Sindsdien speel ik het nummer bijna altijd en brengt het altijd een enorme reactie teweeg. Voor wie MCDE nog niet zou kennen, dringend verandering in brengen. Alles wat hij maakt is geniaal."
 

Crossbeat ­- The Opening (Easy)

Gullfisk: "Als derde nummer kies ik voor eentje van Crossbeat dat ikzelf uitbreng op mijn eigen label Voxed Recordings. Ik heb Crossbeat leren kennen tijdens een live optreden in Café Video in Gent. Er was zoveel volk opgedaagd dat sommige mensen van buiten door de ramen moesten kijken om er toch maar een glimp van op te vangen. Ze brengen zeer rustige, betoverende muziek die toch losbarst. Ik was enorm onder de indruk, daarom heb ik hen voorgesteld om een EP op te nemen en af te werken, tot vinyl toe. We zijn meer dan tevreden met het resultaat. Deze EP kan je vanaf 29 september kopen op vinyl en via iTunes. Meer info op de Voxed Recordings Bandcamp."
 

Dark Sky -­ Silent Fall

Gullfisk: "Uiteraard ook de obligatoire Dark Sky track in mijn Fuzz Five. Na Moderat, Caribou, Sohn, … etc, gebruikt ook Dark Sky hier een breekbare lead mannenstem. En dit in combinatie met een epische productie. Fantastisch."
 

Midland -­ Safi

Gullfisk: "Ik maak dan wel rustige muziek, ik hou wel van een 'bommetje' in mijn dj-sets. Het bommetje van het moment is deze van Midland. Ik heb heel veel respect voor Midland. Overall nice guy en zeer origineel in de geluiden die hij gebruikt in zijn muziek. Dit nummer komt van een compilatie-EP waarvan de opbrengst van de verkoop naar het goede doel ging. Als je dit nummer op het juiste moment speelt gaat het dak er sowieso af."
 

Kan je maar niet genoeg krijgen van onze Fuzz Five of miste je de eerdere edities van GeweltStation EarthRawdioPfefferDJ Snes, The SubsOaktreeWe Are ProstitutesModek of Bodyspasm?