Fuzz Five #19 - Vision Machine

Sinds begin dit jaar is The Oddword niet langer een duo. Ylli Engels koos ervoor een eigen pad te bewandelen en Vision Machine was daarvan het resultaat. Aan hem de eer om onze volgende Fuzz Five te verzorgen. Daarvoor koos hij platen uit die een grote inspiratiebron voor hem waren, en nog altijd zijn.Als lid van The Oddword zag Ylli samen met partner in crime Boy Kortekaas al de ganse wereld, maar na een tijdje kon hij zich niet meer 100% vinden in de muzikale richting van The Oddword. Techno was de nieuwe koers die hij wou varen en zo geschiedde het, Vision Machine was geboren!Na tal van stevige mixtapes, wist hij ook al enkele mooie plekjes op line-ups te versieren. Zo kon je hem aan het werk zien op Laundry Day en recenter nog in clubs als Decadance. En dat er nog heel wat mooie dingen in het verschiet liggen, is sowieso een understatement bij het enorme potentieel van deze technokanjer. Tijd nu voor muziek!

Front 242 - Headhunter

Vision Machine: "Front 242, de legendarische Belgische band die ontstond in de jaren tachtig, waren in hun meest actieve periode - tot de albums 06:21:03:11 UP EVIL en 05:22:09:12 OFF uit 1993 - toonaangevend voor andere industriële en elektronische artiesten. Zij lanceerden het genre Electronic Body Music (EBM), niet te verwarren met EDM. Ze worden ook beschouwd als de voorlopers van de techno- en de new beatwereld. Deze plaat is één van de eerste elektronische nummers die ik ooit hoorde en sinds die dag is de muziekmicrobe blijven hangen bij mij."

Miss Kittin & The Hacker - Frank Sinatra

Vision Machine: "Frank Sinatra is een track van het Franse duo Miss Kittin & The Hacker dat uitgebracht werd in 2000. Het is de tweede single van hun debuutalbum First Album. Dit nummer werd al snel een anthem in de zogenaamde electroclash scene. Het nummer kwam uit in de periode toen ik net op internaat zat en enorm hard begon te rebelleren tegen alles. Toen ik deze track hoorde, droomde ik wat weg van het artiesten- en dj-leven."

Sven Väth - Komm

Vision Machine: "'Papa' Sven Väth; een creatieve duizendpoot, een kleurrijke man die 50 jaar wordt in oktober en maar van geen ophouden weet. Hij is (mede)stichter van verschillende platenlabels, waaronder het Eye Q-label, Harthouse en Cocoon Recordings en wordt gezien als één van de pioniers in de technoscene. Komm werd in 2005 uitgebracht - een dikke tien jaar terug dus - toen ik de tijd doodde op mijn internaatskamertje met tracks als deze grijs te draaien."

Oliver Huntemann & Stephan Bodzin - Rubin

Vision Machine: "Deze plaat kwam uit in 2006 op het International Deejay Gigolo Rec., het label van Dj Hell. De heren Huntemann & Bodzin zijn geen onbekenden in het nachtgebeuren. Ze hebben beiden enorm veel werk uitgebracht alsook onder ontelbare aliassen. Deze plaat Rubin blijft ook gewoon mega en ze klinkt nog steeds uiterst hedendaags."

Gesaffelstein - Pursuit

Vision Machine: "Gesaffelstein, this man! De sound van deze Franzoos gaat door merg en been, in ieder geval toch zeker bij mij. Ik volgde Mike Lévy - Gesaffelstein - al enkele jaren voor de grote doorbraak en was al fan van producties zoals Variations - in 2010 op Turbo Rec -, Conspiracy Parts 1 & 2 - in 2011, eveneens op Turbo Rec. Na enkele monsters op ons los te laten kwam Pursuit uit. De bijhorende clip vind ik trouwens ook mega, een must see! Net als de clip van Gesaffelstein zijn Hate Or Glory."


Kan je maar niet genoeg krijgen van onze Fuzz Five of miste je de eerdere edities van GeweltStation EarthRawdioPfefferDJ Snes, The SubsOaktreeWe Are ProstitutesModek of Bodyspasm?