Fuzz Five #21 - Stavroz

Na de eerste twintig Fuzz Fivelijstjes van Belgische artiesten, beginnen we vandaag een nieuwe reeks waarin we enkele namen opnieuw aan bod laten komen, aangevuld met een resem nieuwe artiesten. De eerste die aan de beurt komen zijn de mannen van Stavroz, die er een druk jaar hebben opzitten.

Een druk jaar is het minste wat we kunnen zeggen. Bij hun vorige Fuzz Five had hun label Moodfamily - waar ook AMyn mee aan het roer staat - nog maar net het levenslicht gezien, maar ondertussen volgden er al drie puike releases van AMyn, Jim Henderson en Beazar.

Ook met Stavroz zelf gaat het hen voor de wind. Het werd een drukke festivalzomer met optredens in zowel binnen- als buitenland met Pukkelpop als hoogtepunt. Het leverde hen dan ook - net als hun label Moodfamily - twee nominaties op voor de Red Bull Elektropedia Awards 2014 in de categorieën Best Live Act en Breakthrough Artist.

Terwijl we in spanning afwachten of ze al dan niet hun nominaties kunnen verzilveren, kunnen we genieten van de vijf favoriete tracks van Stavroz op dit moment.

Maher Daniel - A Call From Within (Martin Buttrich Remix)

Stavroz: "Om te beginnen kiezen we deze Martin Buttrich remix van Maher Daniel. Een nummer dat meer dancefloorgericht is en waarbij de sfeer heel ongedwongen overkomt, wat het ideaal openingsmateriaal maakt."

Sascha Funke - Mango

Stavroz: "Deze Mango van Sascha Funke hebben we even uit de oude doos opgerakeld. Het nummer kan trouwens nog jaren meegaan in onze ogen."

Daniel Mehlhart - Origami 

Stavroz: "Met Origami levert Daniel Mehlhart knip- en plakwerk van de bovenste plank wat een ingetogen en frisse toets aan het nummer geeft."

Aphex Twin - minipops 67 120.2 (source field mix)

Stavroz: "Wie het zou gemist hebben, er is een nieuw album van Aphex Twin uit. Deze bezwerende plaat brengt je dadelijk in de juiste sfeer om het hele album te ontdekken."

Kiasmos - Looped

Stavroz: "Tot slot kiezen we ook nog voor Looped van Kiasmos, de samenwerking tussen Olafur Arnalds en Janus Rasmussen, simpelweg omdat het nummer bij ons hier constant op repeat blijft opstaan."


Kan je maar niet genoeg krijgen van onze Fuzz Five of miste je de eerdere edities van Vision MachineGeweltStation EarthRawdioPfefferDJ Snes, The SubsOaktreeWe Are ProstitutesModek of Bodyspasm?

Ontdek meer...Fuzz Five
Artiesten in dit artikel