Fuzz Five #22 - Lenimal

Als jongeling draait hij al enkele jaren mee als resident in Decadance. We kunnen dus wel stellen dat Lenimal, die ook uit de voeten kan als producer, al de nodige ervaring in zijn achterzak heeft steken om onze volgende Fuzz Five te verzorgen. Ziehier zijn vijf favoriete platen!

Lennart Querter, geboren in het Britse Leicester, settelde zich met zijn ouders na zich enkele jaren wereldburger te mogen noemen, in Gent. Al van jongsaf begon hij platen te draaien, wat ondertussen al heel wat mooie sets opleverde. Een van de hoogtepunten was sowieso zijn overwinning in de Pioneer Benelux DJ Contest, waardoor hij een plekje op het Nederlandse Loveland Festival wist te bemachtigen. Plaats daarnaast zijn vele sets in Culture Club, de Vooruit en Charlatan en je kan al spreken van een mooi palmares.

Niet enkel in de dj-wereld, maar ook als producer is hij actief. Naast eigen producties en remixen op onder meer House Cookin Records, werkte hij ook mee aan de producties van Headz Up op No Brainer Records. Daarnaast producete hij ook het ganse album van de Gentse rapper Jérome. Ondertussen draait Lenimal dus al enkele jaren mee, wat hem een spot als resident in Decadance opleverde, waar hij ook tijdens de week mee programmator is. Tijd voor zijn platen!

Applescal - Johnapunkt

Lenimal: "Dit nummer hoorde ik voor het eerst enkele jaren geleden tijdens een set van Sasha en John Digweed en ik was meteen verkocht. Het duurde enkele jaren om hem te vinden. De laatste maanden kreeg hij opnieuw een vast plekje tijdens mijn afsluitende sets."

Daso - Meine

Lenimal: "Op aanraden van mijn vader begon ik naar Ben Watt zijn compilatie cd’s Buzzin Fly te luisteren. Op een podcast stond Meine van Daso. Ik begreep echter nooit wat Ben Watt zei, dus heb ik het pas jaren later teruggevonden na vele zoekpogingen. Een nummer dat me volledig introduceerde in de elektronische muziekwereld."

Maison Sky - Ludes

Lenimal: "Een van mijn persoonlijke favorieten op dit moment! Zeer benieuwd naar zijn aankomend werk."

Radio Slave - RJ

Lenimal: "Een nummer dat ik enkel op vinyl heb, tevens een van de eerste platen die ik ooit kocht. Jammer genoeg heb ik hem al zoveel keer opgelegd dat hem draaien zonder dat de naald skipt, geen sinecure meer is."

James Zabiela - The Healing (Sasha’s Involver Remix)

Lenimal: "Sasha’s album Involver kreeg ik eveneens van mijn vader. Het is een ongelofelijke mix tussen clubmuziek en muziek om thuis naar te luisteren. Bijna elke remix heeft een ‘beatless’ versie, zeer leuk om naar te luisteren tijdens het studeren. The Healing zelf bouwt ongelofelijk op naar de laatste paar minuten, je moet het werkelijk van begin tot eind uitluisteren vooraleer het tot zijn recht komt."


Kan je maar niet genoeg krijgen van onze Fuzz Five of miste je de eerdere edities van Stavroz, Private FamilyVision MachineGeweltStation EarthRawdioPfefferDJ Snes, The SubsOaktreeWe Are ProstitutesModek of Bodyspasm?

Ontdek meer...Fuzz Five
Artiesten in dit artikel