Set It Off 2014 met Odesza @ Ancienne Belgique (14/11)

Op 14 november verzamelde het kruim van de bedroomproducers in Ancienne Belgique. Alleen is maar alleen, moet Slow Magic gedacht hebben toen hij met het Set It Off-concept opnieuw de hort op trok. Hij kreeg gezelschap van o.a. ODESZA, Yung Gud en Craft Spells. Een gouden zet! Bedroomproducers met pleinvrees gedijen nu eenmaal het best in groep, wat effectief bleek tijdens hun passage in Brussel. Uiteraard was Fuzz Magazine ook van de partij!

In tegenstelling tot de artiesten die avond, bakte NMBS in de avondspits er niet bijster veel van. De concerten van Dj Paypal en Blue Hawaii konden we dus met een dikke stift op onze buiken schrijven. Gelukkig waren we wel nog op tijd voor Yung Gud.

Yung Gud is de beatleverancier van de Sad Boys, een bende hippe Zweedse straatschoffies. De volksmenner van dit zootje ongeregeld is Yung Lean. Een rapper met een vocabularium van een manke golden retriever, maar de hipsters eten schijnbaar wel uit zijn hand. Zelfs Zomby is fan van Yung Gud zijn beats, wat best vreemd is voor iemand die letterlijk met iedereen een twitteroorlog ontketent. Maar soit, genoeg Wikipedia gespeeld. De set die de Zweed neerzette lag compleet in de lijn van de verwachtingen: slome trap met bassen als sloopkogels. Een degelijke opwarmer voor de rest van de avond.

Craft Spells nam vervolgens het roer over van Yung Gud. De groep was een beetje de vreemde eend in de bijt. De muzikale beslommeringen van de groep wisten matig te boeien. Buiten het design van de sticker die we kochten om onze laptops te versieren bleef Craft Spells niet kleven.

Het hoogtepunt van de avond was, zonder enige twijfel, het duo ODESZA. Ze kwamen, zagen en speelden in slechts 50 minuten de Ancienne Belgique plat. De combinatie van de ijle synths en het diepe, warme, wollige basgeluid was subliem. Met behulp van live input via sample en drumpads blies het duo hun tweede langspeler In Return leven in. Het geheel was zo goed georkestreerd dat zelfs kleppers als Hudmo en Flume het moeilijk zouden gehad hebben om de set van ODESZA te overtreffen. Zonder twijfel het beste optreden van 2014.

Slow Magic bevestigde zijn reputatie en sloot waardig af. Hij krijgt zonder twijfel de prijs voor de beste gemaskerde dj ter wereld.

Conclusie:

Na overleg met Nostradamus hebben de vakbonden al voorspeld dat het in 2014 een hete herfst zou gaan worden. Dat het op 14 november zo heet zou worden had niemand kunnen denken. 

Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel