Fuzz Five #24 - Ravenous

We kunnen wel stellen dat Ravenous één van dé aanstormende talenten is die u zeker in het oog moet houden. Na het winnen van de Studio Brussel / Tomorrowland dj-contest afgelopen zomer, wist hij op menig festival te imponeren met zijn stevige housebeats. Een ideale man dus om onze volgende Fuzz Five te verzorgen! 

De in Antwerpen gevestigde Laurent Moussiaux kreeg de microbe te pakken via zijn broer, die eveneens dj was. Na een tijdje sloeg hij dan maar zelf aan het mixen. De grote doorbraak kwam er na zijn overwinning in de Tomorrowland dj-contest op Studio Brussel, waarin hij zijn vriend Major Maeyer - die dit jaar al onze Fuzzbox mixtape van de maand voor zijn rekening nam - in de finale het vuur aan de schenen legde en uiteindelijk ook won.

Het leverde hem een plaatsje op op de line-up van Tomorrowland, waar hij zowel de allereerste als de allerlaatste plaat van het festival oplegde. Verder kon je hem ook al aan het werk zien op Laundry Day en Club Soda Festival. Sinds kort behoort Ravenous eveneens tot de Kurious-familie, het artiestenplatform waar Jochem Peterson - check zeker ons interview met Jochem - de drijvende kracht achter is.

En alsof dat nog niet genoeg is, wist Laurent ons te zeggen dat hij ook volop aan het producen is. Een eerste release is al in de maak en zou binnenkort volgen. Over naar zijn 5 favoriete platen nu!

Chris Lake & Chris Lorenzo - Wicked Games

Ravenous: "Heerlijke edit van Chris Isaak zijn Wicked Games. Vooral de vocal is heel betoverend. Ik kende Chris Lorenzo vooral van zijn stevige kicks en bassen, maar met deze plaat bewijst hij samen met Chris Lake dat het niet altijd moet knallen. En bovendien is deze als gratis download beschikbaar!"

Jessie Ware - You & I (Forever) (Shift K3Y Remix)

Ravenous: "Ik had de single al gehoord op StuBru en vond het wel een leuke plaat, toen ik zag dat Shift K3Y hem herwerkt had, was ik super benieuwd. En het resultaat mag er zeker zijn. Ik kan niet wachten om deze te spelen en je zal hem sowieso nog vaak terugvinden in mijn sets."

DJ Mehdi - Pocket Piano

Ravenous: "Mehdi is helaas niet meer onder ons, maar deze plaat blijft bij mijn all time favorites horen. Daarnaast ben ik altijd al dikke fan van Ed Banger Records geweest, wie niet? Toen Gesaffelstein & Brodinski met deze plaat hun set beëindigden op I Love Techno kon mijn avond niet meer stuk."

Redlight - 9TS

Ravenous: "Misschien wel mijn favoriete plaat van het moment, ook al is ze al vier maand geleden uitgebracht. Een super vette vocal en tevens heel catchy. De Riddim Commission remix is trouwens ook een aanrader!"

Mercer - Turn It Up (Tchami Remix)

Ravenous: "Tchami blijft de baas van de future housescene, hoewel die scene tegenwoordig wel wat klappen krijgt van alle EDM-producers die plots een 'house'-nummer willen maken. Ik speel persoonlijk best wel veel Tchami-schijven omdat ze altijd heel energiek en opzwepend zijn, deze werkt altijd wel super goed. We mogen nog grote dingen van deze meneer verwachten!"


Kan je maar niet genoeg krijgen van onze Fuzz Five of miste je de eerdere edities? Bekijk ze dan hieronder!

Ontdek meer...Fuzz Five
Artiesten in dit artikel