SOBER nodigt Mike Mago uit voor eenjarig bestaan

Sober is op een jaar tijd uitgegroeid tot een vaste waarde in het Turnhoutse nachtleven en ver daarbuiten. Door hun gedurfde keuze voor elektronische artiesten uit binnen- en buitenland weten ze als geen ander dat specifieke doelpubliek aan zich te binden. In hun vorige edities bespeelden ze dat publiek reeds met onder andere De Sluwe Vos, Raving George en NT89. Hun éénjarig bestaan vieren ze samen met jongens als Mike Mago en Arches achter de draaitafels. Deze verjaardagseditie zal plaatsvinden op 5 december in de Futur te Turnhout, en je kan hiervoor nog altijd een duoticket winnen via Fuzz Magazine.

Het concept was in eerste instantie een probeersel, vertelt Philippe Boermans, student event- en projectmanagement en tevens grondlegger van Sober. "Voor de eerste editie hadden we enkel wat posters laten drukken en hoopten we op een honderdtal bezoekers. Het werd meteen een vol huis met maar liefst 300 enthousiaste feesters", vertelt de organisator. Op dat succes bouwde de organisatie verder. Eén van de gevolgen was dat Sober na een aantal edities ook getipt werd door Red Bull Elektropedia in hun Party Top 15

Na dat eerste succesvolle jaar werd het tijd voor de kers op de taart: een groot feest op 5 december. En wat voor een feest. Met onze noorderbuur Mike Mago achter de draaitafel kan het bijna niet mislopen. Michiel Thomassen oftewel Mike Mago heeft reeds bewezen dat hij een bijzonder gevoel heeft voor aanstekelijke house.  We kennen hem onder andere als oprichter van het Amsterdamse label BMKLTSCH Records. Met artiesten als Bongo, Way Back en Fake That worden of werden er ook heel wat Belgen op het label gehuisvest. Anderzijds zullen de meesten Mike kennen van zijn hit The Show. Deze opzwepende houseplaat was in de zomer van 2013 enorm populair.

Ook de heren van Arches brengen een bezoekje aan de Futur. Dit duo bestaat uit Jochen Sablon, gekend van Sound Of Stereo, en Sebastiaan Vandevoorde oftewel Moonlight Matters. In april dit jaar kwam hun debuutsingle There’s A Place uit op Columbia Records. Het nummer kreeg onder andere de nodige steun van Rob Da Bank op BBC Radio 1. Zelfs los van hun (internationale) ervaring zijn we er zeker van dat dit duo het Sober-publiek zal doen dansen.

En als dat nog niet genoeg is vinden we ook Fake That terug op de affiche. Met hun release op BMKLTSCH Records, het label van Mike Mago, en platen op onder andere House Cookin' Records is dit duo een vaste waarde in de Belgische housescene. Ook Fake Thats eigen evenement Taub kon ons al eens bekoren. Verder staan resident People Talk Techno en het opkomend live-talent Woodblock achter de knoppen.

Naast de Sober Room werd er ook plaats gemaakt voor een heuze Talent Room. Deze aparte ruimte wordt gehost door Huisgemaakt en vzw Faunboot. Met onder andere No Shit Like Deep en L' Adique gaat het ook hier ongetwijfeld stuiven.

Deze 1 Year Sober belooft dus weer veel goeds. Oprichter Philippe Boermans kijkt nog eens terug op dit eerste jaar Sober en geeft een stukje van zijn succesformule weg. "Mensen weten wat ze kunnen verwachten van ons evenement, zowel qua muziek als qua beleving. Het publiek komt hier feesten met de juiste verwachtingen, dat maakt het eens zo leuk."

Ook 2015 ziet er rooskleurig uit voor Sober. "We gaan gewoon kleinschalige, gezellige evenementen blijven organiseren voor ongeveer 250 personen en als het kan nog een aantal interessante samenwerkingen doen", aldus Philippe Boermans. "Samenwerken met partners als Turn Out The City Night 3.0 en Weekend Magnifiek is heel leuk en aantrekkelijk om mee verder te gaan. Maar nu eerst genieten van ons éénjarig bestaan!"

Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel