Fuzz Five #25 - Goldfox

Goldfox is een naam die maar weinig introductie hoeft. Begenadigd dj, evenementorganisator en promotor, drijvende kracht achter enkele Limburgse projecten, muzikale peetvader van jonge Limburgse dj's en nog tal van andere activiteiten binnen de muzieksector, het kan niet op! Het is dan ook bewonderenswaardig dat Kristof Claes tijd vond om zijn favoriete platen van het moment voor Fuzz Magazine te selecteren. Ziehier zijn Fuzz Five-lijst!

 

Dat Kristof Claes een bezige bij is, is een understatement van formaat. Als één van de drijvende krachten achter de Hasseltse Forty Five - waar ze binnenkort Green Velvet ontvangen - en Muziekodroom is hij mede verantwoordelijk voor het feit dat Limburg de laatste jaren weer uitblinkt op muzikaal vlak. Plaats daar nog eens bij dat hij de programmatie van onder meer Modfest en Putrock deels op zich neemt en je kan wel stellen dat hij meedraait aan de top van de Belgische elektronische muziekindustrie.

Ook als dj heeft hij al jaren ervaring, denk maar aan het ondertussen ten grave gedragen Rave Our Souls, of huidig alias Goldfox. Het lijstje van feestjes en festivals dat hij al platspeelde is te lang om op te sommen, maar onder meer Tomorrowland, Pukkelpop en de I Love Techno Launch Party de afgelopen maanden alleen al, zeggen wel genoeg. Tijd voor zijn vijf favoriete platen van het moment!

Drvg Cvlture - Dark Clouds Are Coming

Goldfox: "Drvg Cvlture heb ik nog maar pas ontdekt, maar ik ben onmiddelijk enorme fan. Een extreem donkere sound overheerst doorheen al zijn nummers. De laatste EP van zijn Sludge House-trilogie is pas uit, maar deze stond al op het eerste luik. Zo downtempo als Gesaffelstein en zo ruw als de smerigsten van Neil Landstrumm en altijd is er wel ergens een 303 present. Ik heb de Nederlander dan ook meteen geboekt voor een live set op Modfest, 17 januari in Muziekodroom. In de eerste plaats om er zelf van te genieten."

Drax - Phosphene (The Exaltics Remix)

Goldfox: "Mensen van mijn leeftijd gaan de originele nog wel kennen, al kennen de meesten Amphetamine van Drax wel. Perc heeft er op zijn Perc Trax een fantastische remix-EP van uitgebracht enkele weken geleden. Een moeilijke keuze hier voor mij. De Perc & Truss remix ga ik waarschijnlijk meer spelen, maar de oude raver in mij hoort meer van het originele (1993) in de Exaltics remix. Ook een zalige breaks groove die helemaal goed zit.. Fuck it.. Ik ga deze gewoon spelen."

Recondite - Levo

Goldfox: "Ik krijg altijd wat vlindertjes in mijn buik als er nieuw werk van Recondite verschijnt. Groot was mijn muzikaal orgasme dan ook toen zijn derde album Iffy begin november uitkwam. Wat een zalige producer! Puur, melodieus, maar toch rauw en donker. Er moeten nog veel luisterbeurten overgaan, maar voorlopig is Levo mijn sweetheart. Dit weekend zal ik deze eens spelen en de mensen laten zweven."

The Hacker - Sommeil Solitude

Goldfox: "Wie mij een beetje kent weet dat ik een gigantische The Hacker-fan ben. Ik speel vrijwel alle platen van zijn eerste EP in 1996 tot het tweede deel van het mini-album Love/Kraft dat uit is sinds vorige week. Het is heel duidelijk dat zijn poulain Gesaffelstein wat inspiratie heeft teruggegeven. Deze Sommeil Solitude kon namelijk ook perfect op Aleph staan. Ik mis echter wel enkele nummers op het album. The Hacker heb ik vorig jaar een paar keer geboekt in België en hij liet toen een demo van Love/Kraft horen. Ik kan je nu al vertellen dat de meer techno-minded nummers er niet op staan, wat wil zeggen dat er dus een epic EP aan komt in 2015."

David Carretta - Land Of Sin

Goldfox: "Misschien niet gebruikelijk voor een Fuzz Five, maar deze is nog niet uit! Zoals je misschien kan vermoeden ben ik wat blijven hangen in de Electronic Body Techno-periode van early 2000's. Ik was dan ook verheugd toen David Rimokh - manager van bovenstaande The Hacker en in het begin van Gesaffelstein - samen mét The Hacker nieuw leven blies in het Zone-label. Ze brengen de hele French sound terug met youngsters als Maelstrom, maar ook oude helden zoals Carretta die na zes jaar nog eens vol op een album gaat knallen. Voorbode Land Of Sin zit er alvast recht op. Halsreikend uitkijken naar december is dus de boodschap!"


Kan je maar niet genoeg krijgen van onze Fuzz Five of miste je de eerdere edities? Bekijk ze dan hieronder!

Ontdek meer...Fuzz Five
Artiesten in dit artikel