Green Velvet laat Forty Five ontploffen (6/12)

SOLD OUT, deze letters waren zaterdag 6 december om 16u al te lezen op de Facebook-pagina van Forty Five. Niemand minder dan Green Velvet kwam de boel eens goed op stelten zetten in de Hasseltse club. Deze jongeman, want geef toe hij ziet er nog steeds 25 uit, knalde het dak eraf met zijn magistrale set. Achteraf hadden we de eer om hem snel enkele vragen te stellen en kwamen we het grote geheim achter zijn fluorescerende, groene haren te weten.

De avond werd al goed op gang gebracht door een vos met wilde streken: Goldfox. Als we heel eerlijk zijn was dit het ultieme welkomstcomité. Hij bracht het feest echt op gang toen kleppers Rubin van Olivier Huntemann en Video Siren van Gary Beck door de boxen weergalmden.

Toen om middernacht een groene, fluorescerende hanekam achter de dj-booth verscheen, wisten we allemaal hoe laat het was. Time to go down to: La la land. Green Velvet gaf ons waarvoor we gekomen waren: pure techno waarvan het haar op onze armen spontaan omhoog gaat staan. Het duurde niet lang voordat de geluidsgolven van Flash onze oren binnendrongen en een automatische dansreactie veroorzaakten. Voor wie het nog niet wist, Green Velvet heeft de uitermate goede gewoonte om zijn vocals live te performen tijdens zijn set, en dat klonk zalig.

Na twee uur geshaket en gepopt te hebben, mochten we even de backstage induiken met Curtis Jones. Op 5 december stuurde de Amerikaanse dj en producer volgende tweet de wereld in: “I’m in one of my favourite countries Belgium getting ready to take them to la la land.” Dus vroegen wij ons af waarom België een van zijn favoriete landen is:

Toen ik in de jaren negentig begon met muziek te maken, had ik heel erg het gevoel dat de Belgen van mijn muziek hielden, ze konden mijn stijl erg appreciëren. Ik denk ook dat dit komt doordat ik beïnvloed werd door Belgische muziek zoals Telex.

België doet Curtis ook aan enkele andere zaken denken, zo blijkt: “Ik denk aan Fuse, wafels en spruitjes (lacht).  En ik hou van Tomorrowland!”

Iedereen herkent Green Velvet door zijn groene hanekam. Wat is het geheim achter zijn kleurrijke haardos?

“Ik ben in de jaren negentig begonnen met het zo te dragen tijdens mijn dj-sets. Sindsdien ben ik er niet meer mee gestopt! Het is geen echt haar, het zijn fluorescerend groene struisvogelveren (lacht)! Op Tomorrowland ben ik mijn haarstukje eens vergeten, toen zijn we nog op zoek moeten gaan naar een goede vervanger. Uiteindelijk hebben we de veren van een boa gekozen.”

Bij Richie Hawtin sloegen afgelopen week de stoppen door. Hij duwde een monitor op een fan die met een smartphone zijn set aan het filmen was. Hoe gaat Green Velvet hiermee om? “Ik heb het incident nog niet gezien, dus ik ga me er niet over uitspreken. Mij maakt het niet uit als ze mijn set opnemen of filmen. Ik vind het alleen een beetje moeilijk als ze me vragen om een selfie te maken, terwijl ik achter de dj-booth sta en het publiek ervoor. How we gonna do that? (lacht).”

Een sympathieke mens, die Mr. Jones.  Zijn tocht in België zat er die nacht nog niet op. Na ons gesprek vertrok hij alweer richting Tongeren. Wij vertrokken op onze beurt terug naar de dansvloer van Forty Five. Daar konden we nog enkele beats van de Antwerpse dj Prinz meepikken. Daarna was Ôtis nog aan de beurt. Deze nobele onbekende is eigenlijk een oude bekende. In 2013 werd hij derde op Dj-Mania onder de naam JAcck the DJ. Opnieuw kregen we heerlijke techno voorgeschoteld, waarvoor dank! 

Foto Credits Florian Ramakers - PHOTOMEISTER.be

Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel