Fuzz Five #26 - Red D

Bart Van Neste, ook gekend als Red D of 1/2 van FCL, is een waar boegbeeld binnen de Belgische housescene. Als oprichter van 's lands meest bekroonde label We Play House Recordings en zijn vele jaren ervaring, is hij de geknipte persoon om onze volgende Fuzz Five voor zijn rekening te nemen. Bart ging voor een originele invalshoek en koos voor ons zijn vijf favoriete albums van het moment!

{C}

Op dit moment wordt hij over het ganse land in de bloemetjes gezet met tal van optredens rond het tienjarig bestaan van Red D & Lady Linn. Maar dat is niet het enige waarmee Bart onze elektronische pers dit jaar wist te halen. Zo had FCL - het duo dat hij samen met San Soda vormt - een opvolger voor wereldhit It's You klaar en zijn We Play House Recordings volgde zichzelf op als Best Label tijdens de RBEA14. Mooie adelbrieven!

Toen we hem contacteerden met de vraag om een Fuzz Five te verzorgen, zou Bart Bart niet zijn, mocht hij er geen eigenzinnige draai aan geven.  

Iedere dj kan gemakkelijk vijf tracks kiezen die ze momenteel spelen. Ik heb gekozen voor vijf albums die ik de laatste paar weken gekocht heb en die ik zowel thuis als in dj-sets heel veel speel of die ik in de toekomst vaak zal draaien. Ik doe dit ook deels omdat veel mensen het geduld kwijt zijn om iets zoals een album rustig de tijd te geven. Ook op de dansvloer kan het geen kwaad om naar iets toe te werken en wat tijd te nemen. Instant EDM-gratification en ‘drops’ kunnen me gestolen worden…

Baba Stiltz – Total (Studio Barnhus)

Red D: "Dit album Total kwam uit op het immer interessante label Studio Barnhus uit Stockholm dat onder andere door Axel Boman mee gerund wordt. Baba Stiltz bracht op Studio Barnhus eerder al een paar dikke 12”s uit - check zeker Palats - en op dit album gaat hij verder dan ‘gewoon’ dancefloormateriaal. Top notch electronics!"

Steffi – Power Of Anonimity (Ostgut Ton)

 

Red D: "Steffi Doms is één van de langstlopende residents in Berghain/Panorama Bar en verrast vriend en wellicht ook vijand met haar tweede album. Waar ze op haar debuut vooral de housesounds hanteerde, gaat ze nu resoluut voor een melancholisch Detroit-gevoel. En het is haar gelukt want het resulaat is een verrassend en zeer coherent album dat je van begin tot einde moet en kunt beluisteren."

Frank & Tony – You Go Girl (Scissor & Thread)

 

Red D: "Als er één label het predikaat ‘deep house’ verdient dan is het wel Scissor & Thread uit New York. Labelbaas Francis Harris maakt al jaren hemels mooie house en met z’n project Frank & Tony - samen met Fransman Anthony Collins - is dat niet anders. No-nonsense house voor zij die het traag en sexy willen."

Cola & Jimmu – I Give To You My Love And Devotion (Herakles)

Red D: "Cola & Jimmu, dat zijn Jimi Tenor en z’n vriendin Nicole Willis. Jimi Tenor scoorde in de jaren ’90 met een paar knallers zoals Take Me Baby en was ook gekend voor z’n zotte liveshows waarin hij al eens gezeteld op een wit paard het podium opkwam. Onlangs ontdekte ik dankzij San Soda dit album waarin Cola & Jimmu de ene vette vocale house track na de andere uit hun mouw schudden."

DMX Krew – 100 Tears (Fundamental Records)

 

Red D: "Ed DMX is een instituut op zichzelf. De man maakt al jaren de vetste analoge house, boogie & electro en heeft tientallen releases uit op verschillende labels. Op deze laatste albumworp toont hij nogmaals dat niemand anders zo kan omgaan met vintage synths en drum machines. Tijdloos en hemels!"

Kan je maar niet genoeg krijgen van onze Fuzz Five of miste je de eerdere edities? Bekijk ze dan hieronder!

Ontdek meer...Fuzz Five