Gilles Peterson houdt van België

Gilles Peterson, de peetvader van de Worldwide Family en vinger aan de pols wat betreft knappe nieuwe muziek, mag België wel. Zo is hij de curator van een Melanie De Biasio-remixalbum en gaf hij LTGL een plaatsje in zijn shortlist Song of the Year.

Melanie De Biasio

2014 was ook het jaar van deze timide zangeres uit Charleroi. Dat is het oog van Gilles Peterson niet ontgaan en daarop verzamelde hij enkele mooie namen uit de jazz-, elektronica- en indiewereld om met haar debuutalbum No Deal aan de slag te gaan. Het concept werd een remixplaat. Ronkende namen achter de knoppen: Eels (allereerste remix van de man - ooit!), Seven Davis Junior, The Cinematic Orchestra, Clap! Clap! en Jonwayne. 20 februari werd geprikt als releasedatum.

LTGL

Het was wel al langer duidelijk dat de LTGL-remix van Kassett tot de favorieten uit 2014 van Gilles Peterson behoorde. Nu kreeg de herwerking ook een plaatsje in de shortlist van Song of the Year op de Worldwide Awards. Om het nummer aan de overwinning te helpen, kan je stemmen op deze website. Na z'n knappe Mountain Peaks & Temple Shields EP op Tangram is dit dus alweer een mooie prestatie. Herbeluister de remix hieronder nog een keer. Het nummer werd ook geselecteerd voor de Red Bull Elektropedia Awards, in de categorie 'Best Remix'. Go LTGL!

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel