Jamie xx brengt ode aan rave

Wanneer nieuw werk van Jamie xx in ons gezichtsveld verschijnt, zullen we altijd een tikkeltje naar voor schuiven op onze stoel. Telkens slaagt de beatmeister van The xx erin om geniale producties uit zijn mouw te schudden en ook met deze nieuwe All Under One Roof Raving doet hij dit kunstje over. "If hardcore will never die, say 'Aye'!"Het zijn productieve tijden voor Jamie xx, want naast deze All Under One Roof Raving bracht hij een tijdje terug al zijn Girl / Sleep Sound uit op thuishaven Young Turks. Ook deze nieuwe single komt uit op het label. Jamie zelf heeft het volgende te zeggen rond het nummer:

Ik maakte All Under One Roof Raving op het einde van het jaar na opnieuw veel touren met The xx. Ik miste Londen echt en doorzocht wat muziek en beeldmateriaal dat me aan mijn thuis deed denken. Eén daarvan vond ik echt inspirerend, namelijk de film Fiorucci Made Me Hardcore van Mark Leckey. Het nummer schreef ik om vaak thuis in Londen te spelen, gezien ik wist dat ik dit jaar vaak thuis zou verblijven om me te verdiepen in mijn eigen werk. Het helpt me herinneren dat je geen enkele tijd vanzelfsprekend mag vinden, zowel niet thuis als buitenshuis.

Het nummer is sinds vandaag te koop op iTunes. De bijhorende vinylrelease is gepland voor augustus, maar je kan hem alvast bestellen.