Les Transardentes zorgt alweer voor winterse topaffiche

Wie zich tijdens de winterperiode stilaan wil opwarmen voor de zomerfestivals, kan traditiegetrouw eind januari terecht voor een stevig feestje op Les Transardentes. Het elektronische broertje van Les Ardentes. Ook dit jaar kunnen ze op 31 januari een topaffiche voorleggen, want met namen als Gesaffelstein, Gorgon City, Sigma, Ten Walls, Chris Liebing en Claptone wisten ze opnieuw enkele topnamen te strikken. Wij tekenen alvast present!

Les Ardentes slaagt erin om in juli telkens enkele tienduizenden feestvierders naar Luik te laten afzakken. Daarmee vormen ze het tweede grootste, Waalse festival. Sinds 2008 kunnen de liefhebbers van elektronische muziek zich ook uitleven op Les Transardentes in Halles des Foires te Herstal, vlakbij Luik. 

Zoals gewoonlijk weet de organisatie een mooie combinatie van internationale grootheden alsook Belgisch, opkomend talent te strikken. Wat dacht u bijvoorbeeld van Gesaffelstein? Deze stijlvolle Fransman overspoelde enkele jaren geleden de electro- en technowereld met zijn typische, innovatieve sound. In Luik brengt hij een dj-set die de Pyramid Room op zijn grondvesten zal laten daveren.

Gesaffelstein - Control Movement

In diezelfde Pyramid Room komen de technoliefhebbers nog meer aan hun trekken met grootheden als Chris Liebing en Adam Beyer. Stuk voor stuk gevestigde waarden die wereldwijd al toonden dat ze hun plekje tussen de headliners meer dan waard zijn.

Ook de Oost-Europese landen zijn mooi vertegenwoordigd met de Russische Nina Kraviz en Litouwer Ten Walls, die met Walking With Elephants een wereldhit zonder weerga scoorde in 2014. Verder spelen Daniel Avery en aanstormende talenten Worakls en landgenoot Kid Noize ten dans in de Pyramid Room.

Adam Beyer - Valium & LFO's

De liefhebbers van de bass-geörienteerde muziek, kunnen hun hart dan weer ophalen in de Sphere Room. Grote blikvangers daar zijn Sigma, die met hun Nobody To Love een van dé hits van 2014 wisten te scoren, en Black Sun Empire. Ook Calyx & Teebee zullen bekend in de oren klinken met hun topproducties op onder meer RAM Records.

De Brit Friction, de Amerikaan Just Blaze en de Nieuw-Zeelanders van The Upbeats zijn dan weer namen die mooie adelbrieven kunnen voorleggen en bijna een garantie zijn op een platgespeelde Sphere Room. Tot slot kunnen ook de zogenaamde future bass-artiesten niet ontbreken met de Nederlandse revelatie Ganz en onze eigenste beatmasters Faisal en Alix Perez aan zet.

ODESZA - Say My Name (GANZ remix)

House voert het hoogste woord in de Cube Room. Ook hier wist Les Transardentes stuk voor stuk artiesten van hoog internationaal niveau te strikken. Gorgon City scheerde met hun album Sirens hoge toppen, net zoals Claptone, wiens No Eyes nog steeds geldt als één van dé zomeranthems bij uitstek.

Oliver Dollar en Secondcity konden afgelopen jaar dan weer de ganse wereld veroveren met respectievelijk Pushing On en I Wanna Feel. Ook hier prijkt Belgisch talent tussen de grote namen. Stavroz is ondertussen een groot exportproduct geworden van de Belgische housewereld, terwijl Pomrad live altijd imponeert.

Stavroz - The Finishing

Tot slot wordt de Red Bull Elektropedia Room volledig aan opkomend nationaal talent gewijd. Hier zien we Maverick, die samen met Poldoore de tweede prijs wegkaapte voor Best Remix op de RBEA14, Lost Frequencies, Crash, Survivor Tag Team - van de gelijknamige Survivor-feestjes -, Henri Pfr, Benoneshot en Mr. Something op de affiche prijken.

Wil je ook gaan? Dat kan! Tickets zijn nog steeds te koop via de ticketshop van Les Ardentes en als je onze website goed in het oog houdt, kan je misschien wel eens gratis tickets winnen! Tot dan!

The Fugees - Fu-Gee-La (Maverick & Poldoore remix)