Caribou deelt langste mixtape met fans

Dan Snaith - u waarschijnlijk beter bekend onder zijn producer alter ego’s Caribou en Daphni - kende de laatste jaren heel wat succes met albums als Swim en Our Love. Omdat hij zijn fans hiervoor ontzettend dankbaar is, wou de Canadese producer iets terugdoen. Het resultaat? The Longest Mixtape: een playlist bestaande uit 1000 nummers.

Vanaf zijn tienerjaren speelde muziek een centrale rol in Snaith zijn leven. Doorheen de jaren kwam hij steeds meer in contact met materiaal dat hem is bijgebleven en muzikaal ook erg gevormd heeft. Bij wijze van dankbaarheid besloot hij het grootste deel hiervan te verzamelen in een playlist van 1000 tracks en deze doet hij nu cadeau aan zijn fans.

Je kan de lijst dus beschouwen als een ruw geschatte weergave van Caribou zijn muzikale levensgeschiedenis tot nu toe. In de mixtape vinden we tracks terug van ondermeer Kanye WestKraftwerkFour TetMadvillainJustin TimberlakeLed ZeppelinWilliam Onyeabor en natuurlijk nog een hoop andere artiesten. Wanneer we snel door de lijst scrollen zien we ook Belgische tracks van de geweldige Marc Moulin en zijn groep Placebo verschijnen.

Achter de mixtape zit echter geen doordachte volgorde of chronologie. Caribou vermeldt dan ook dat de lijst het beste tot zijn recht komt in shuffle-modus. Snaith wil ook dat luisteraars en fans hun favoriete muziek verder met hem delen, in de hoop dat het proces een dialoog vormt in plaats van een monoloog. 

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel