Fuzz Five #27 - Polar Youth

Het gaat hard voor Polar Youth! Met haar eigen producties verovert ze geleidelijk aan de ganse online wereld en sinds ze de prijs van Most Promising Artist op de RBEA14 in ontvangst mocht nemen, gaat het haar ook in ons land voor de wind. Tijd om Elisabeth Verstraete eens te polsen naar haar vijf favoriete nummers van het moment!

Elisabeth startte het Polar Youth-project nog niet zo gek lang geleden. Binnen de kortste keren vonden haar producties hun weg naar grote SoundCloud-kanalen, waarmee ze makkelijk enkele tienduizenden, tot zelfs meer dan honderdduizend plays bereikte.

Op de Red Bull Elektropedia Awards 2014 werd ze dus verkozen, samen met YellowStraps en Kassett, tot Most Promising Artist. Dit legde haar natuurlijk geen windeieren, waardoor ze bijvoorbeeld al mocht opdraven in Playground op Studio Brussel en ze zich recent ook aansloot bij de Kurious-familie. Tijd voor haar vijf favoriete platen van het moment!

San Holo - Fly

Polar Youth: "Deze Fly van San Holo is al een tijdje mijn nummer 1. Dit nummer voelt voor mij heel droevig aan en tegelijk ook feestelijk. Ik weet niet wat het precies is in dit nummer dat mij zodanig raakt, maar toen ik het luid liet afspelen in mijn kamer, moest ik me toch wel inhouden om niet te huilen. En dit omdat Fly zo mooi is. Nog nooit was ik zo emotioneel bij een nummer. Als ik Fly ergens hoor, word ik heel stil en krijg ik kippenvel. Voor mij was dit dé track van 2014."

Spinee - Pretty Green 

Polar Youth: "Pretty Green is gemaakt door een 20-jarige vrouw uit London. Ik had eerlijk gezegd nog nooit van Spinee gehoord totdat ABSRDST het op SoundCloud gerepost had. Het is wel een love or hate-liedje, vind ik. Het was ook al een tijdje geleden dat ik een vrouwelijke producer ontdekte met zo'n straf nummer. Nog eens het bewijs dat ook vrouwen muziek kunnen maken."

Losco - Enough 

Polar Youth: "Ik zou hier eigenlijk alle nummers van Losco kunnen opnoemen, gezien ik een enorme fan ben van de vibes en ritmes die ze gebruiken. Enough komt van hun nieuwe EP, genaamd Candy. Als je deze super vindt, raad ik je aan om al hun nummers eens te beluisteren en Losco te steunen door de EP te kopen. Ik heb het alvast gedaan!"

Two Can & Father Dude - Double Edge

Polar Youth: "Ik ben nooit echt fan geweest van Father Dude zijn stem, maar dit liedje kon zich geen betere stem wensen. Het ritme doorheen het nummer wijzigt en dat vind ik juist het goede aan Double Edge. Het refrein krijgt een 10/10 voor mij omdat er een typische deep house bass gebruikt werd en ik ook enorme fan ben van deep house en future house."

George Maple - Talk Talk (Arches rework)

Polar Youth: "Zoals hierboven reeds vermeld, ben ik een enorme fan van deep house. Met dergelijke ritmes kan ik nooit stil blijven staan. En de melodieën zijn ook heel mooi. Gezien Arches Belgen zijn, hoorde deze dus ook zeker in mijn lijstje. Trots op onze landgenoten!"

Kan je maar niet genoeg krijgen van onze Fuzz Five of miste je de eerdere edities? Bekijk ze dan hieronder!

Ontdek meer...Fuzz Five
Artiesten in dit artikel