Caribou Vibration Ensemble releaset live opnames van concert Vooruit

Op 8 december 2011 passeerde de Caribou Vibration Ensemble in onze allereigenste Vooruit in Gent. Caribou Vibration Ensemble (CVE) is de doopnaam van de allstar band waarmee Caribou af en toe live zijn nummers aan de man brengt, met onder meer Kieran Hebden, u misschien beter bekend als Four TetJames Holden en legendarische amerikaanse jazz-saxofonist Marshall Allen

Drie jaar later moet Dan Snaith op een dag wakker geworden zijn en gedacht hebben "'t es juust, ik heb die tapes nog liggen" en besloot ze dan maar online te koop te zetten. We horen twee live versies van nummers die op het geweldige Swim uit 2010 staan, live gebracht in de Vooruit, en één improvisatie uit de sessie van 7 december in Scala in Londen.

Voor mensen die nogal sceptisch tegenover live opnames staan - genre "Klinkt toch net hetzelfde?" of "Klinkt niet genoeg hetzelfde!" -, luister hier eens naar. De live versies blijven getrouw genoeg om nog herkenbaar te zijn, maar houden het spannend en waaieren breed en lang uit met genoeg ruimte voor improvisatie. Dit is wat er gebeurt als talentvolle muzikanten aan de haal gaan met werk van een ander muzikaal genie. Luister, bewonder, geniet.

Omdat Snaith naast topmuzikant ook een fulltime goedzak is, gaat de opbrengst van deze EP integraal naar Gendered Intelligence, een NGO die zich inzet in de strijd tegen genderproblematiek. Dit in memoriam voor ene Julia Brightly, staat te lezen op Bandcamp. Voor een bedrag van minstens $3, dat is amper €2,59, is deze EP dus de jouwe. Klein bier in vergelijking met die langste mixtape ooit die je onlangs van de Canadees kreeg. 

Op 10/03 speelt Caribou samen met Koreless in de Ancienne Belgique. Dit concert is helaas reeds uitverkocht!

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel