Onze aanraders voor Les Transardentes 2015

Les TransArdentes is met voorsprong het meest interessante winterfestival in België. Jaar na jaar slaagt de Waalse organisatie erin om heel wat impressionante namen uit de elektronische muziekwereld naar Luik te lokken. Vanaf zes uur ’s avonds zullen er op 31 januari allerlei genres worden aangeraakt, met de focus op techno, house, future bass en drum 'n' bass. We duiden even onze aanraders aan voor deze achtste editie van LTA!

Geen sinecure, aanraders kiezen uit deze uiteenlopende en erg brede line-up. Zelfs Jean-Yves Reumont, die de line-up van het festival mee bepaalt, kan tussen al het talent niet kiezen: 

“Het is ontzettend moeilijk om uit de uiteenlopende genres één favoriet te noemen. Mag ik er drie geven? Dan kijk ik zeker uit naar de liveshow van Ten Walls in de Pyramid Room, topper Ganz in de Sphere Room en in de Cube Room zal ik mijn avond waarschijnlijk afsluiten met Paul Woolford.”

Pyramid Room

Elke technofanaat zal beamen dat de meisjes-jongens-ratio op zulke feestjes gelijk is aan 1-10, en dan hebben we best ruim geteld. Wanneer een dame zich dan nog eens achter de decks begeeft, is het kot meestal te klein. Nina Kraviz is een van die weinige vrouwelijke dj’s die garant staan voor een vuile technobeat. Wij verwachten veel van deze Russische schone, een vlammende technoset met hier en daar een sprankeltje acid.

Nina Kraviz 75 min Boiler Room Berlin Mix

Sphere Room

Naar de set van Ganz kijken we al meer dan een jaar uit, Jean-Yves is dus zeker niet alleen. Het hiphop-wonder heeft met elke remix weer een nieuw schot in de roos. Met zijn futuristische beats en diepe baslijnen tovert hij elk nummer om in een succesverhaal. Ganz wordt niet voor niets vergeleken met mannen als Hudson Mohawke en Flume.

Hermitude x Flume - Hyperparadise (GANZ Flip)

Voor de drum ’n' bass-liefhebbers zal Sigma alles uit de kast halen. Het duo haalt steeds de classics boven op het juiste moment, net wanneer het publiek die ook wil horen. Met hun up-tempo beats en vocals die iedereen kent, zullen ze de Sphere Room doen ontploffen.

Cube Room

Net zoals bij Fuzz Magazine krijgt Belgisch talent ook op Les TransArdentes net dat streepje voor. Jean-Yves is onder de indruk van onze nationale artiestenpoel: “In België hebben we de luxe dat we niet wanhopig op zoek moeten gaan naar Belgische namen. Er zijn immers nationale talenten in overvloed! Dit jaar pakken we onder meer uit met Alix Perez, Kid Noize, Lost Frequencies, Faisal en Pomrad.”

Bij een artiest als Pomrad is het woord ‘talent’ allerminst misplaatst. Wij zijn heel benieuwd naar zijn liveshow mét drummer en bassist, waar funk, hiphop en dub tot een harmonisch geheel zal versmelten. Ook het Belgisch duo Stavroz zal op de proppen komen met een live performance om u tegen te zeggen. Zij nemen voor de gelegenheid hun getalenteerde gitarist en saxofonist mee.

Binnen het genre techno zal Paul Woolford het publiek doen swingen. Als producer is hij beïnvloed door uiteenlopende genres. Bovendien is hij niet bang om verschillende elementen in een nummer te verwerken. Funky pianodeuntjes worden gecombineerd met straffe vocals en de vetrijke bass zorgt voor de rode draad. Ook als dj zal hij zich zeker niet beperken tot een bepaalde stijl. Zijn set wordt een reis van house naar minimal tot funk. Wij kunnen alvast niet wachten.

Red Bull Elektropedia

Sinds 2010 voorziet Red Bull Elektropedia Les TransArdentes van een extra podium waar uitsluitend Belgische artiesten een plaats krijgen. Op dat podium speelden onder andere Mumbai Science en Raving George hun allereerste set.

Ook dit jaar is er veel potentieel. Onze favoriet is de Leuvenaar Maverick, beter bekend als de helft van AKS. Samen met Poldoore herwerkte hij de klassieker Fu-Gee-La tot een topremix, die net niet bekroond werd tot Best Remix op de Red Bull Elektropedia Awards.

The Fugees - Fu-Gee-La (Maverick & Poldoore Remix)

En uiteraard hebben we hiermee de helft van de line-up nog niet vernoemd. Nog in de Pyramid Room krijgt Gesaffelstein sowieso iedereen op dreef met zijn electro punches en Faisal, die de Sphere Room zal voorzien van zowel sexy als dirty hiphop, blijft onze lievelingsproducer uit Limburg. 

Wij zullen alvast present tekenen op de dansvloer. Wil je er ook bijzijn? Tickets kan je nog steeds verkrijgen via de website van Les TransArdentes.