Fuzzbox mixtape januari: Deltano - Sweet Trade Podcast January 2015

2015 begon in een razendsnel tempo voor de Limburgse dj, eventorganisator en producer Deltano. Zo brengt hij binnenkort zijn Mental Issue EP uit op het Londense label Metroline Limited. Toen wij zijn naam zagen opduiken tussen de inzendingen voor onze Fuzzbox Mixtape van de Maand, konden we niet snel genoeg doorklikken en luisteren. Maar werden onze verwachtingen ook ingelost?

In 2012 had Deltano al eens de eer een remix te mogen maken voor de Italiaanse producer Santos. De release ervan gebeurde op Rockets & Ponies, het label van Timo Maas die we enkele maanden geleden op de rooster legde. Na heel wat jaren clubs in België te doen daveren, was het een logische stap om te gaan producen. Sindsdien bracht de producer uit Beringen al EP's uit op labels als Aella MusicInmotion Records, Suara en Rawthentic.

Deltano - Genesis (Aella Music)

Deltano draaide al in Belgische clubs als Café d'Anvers en Decadance en stond achter de decks van Sonar OffAmsterdam Dance Event én Tomorrowland. Maar hij maakt niet alleen naam en faam met zijn deejay- en producetalent. Als er eens geen feestje op zijn agenda staat, organiseert hij er gewoon zelf één. Zo stampte hij enkele jaren geleden het evenement Hi-Lo uit de grond.

Over naar de muziek nu! Deze Limburger met Griekse roots start zijn mixtape met het nummer Luminary van de Berlijnse minimalist DeWalta. Zo'n twee jaar geleden brak deze Duitser op internationaal vlak door en speelt nu regelmatig in befaamde clubs als Club der Visionaere, Watergate en Weekend. Daarnaast bracht hij al werk uit op het Belgische LesIzmo:r, Vakant én Salon Records.

Na een paar minuten zit er al een goed tempo in de mixtape en vliegen er nummers als Boomerang van Apollonia en Subotnik van iO (Mulen) ons om de oren. Je hoort aan zijn platenkeuze dat Deltano de kneepjes van het vak door en door kent.

In zijn mixtape komen heel wat topplaten aan bod. We hebben het dan over een remix van Daze Maxims Human of werk van het Zweedse duo Son Kite, die in een ander leven bekend staan als Minilogue. Ook de Belgische producer Hermanez, die we vorig jaar nog bezig zagen op HOME Festival, krijgt met zijn herwerking van Philip Arruda's Bruise een plaatsje in deze tracklist.

Eindigen doet hij met twee nummers van Mathew Jonson. Al mag het laatste nummer niet alleen aan hem toegewezen worden. Before That is een nummer van het Canadese Cobblestone Jazz, een muziekkwartet waar Mathew Jonson ook deel van uitmaakt. Deltano laat met deze mixtape zien wat hij waard is. We werden getrakteerd op een één uur durende set, voorzien van de meest verfijnde deep house tracks. Beluisteren kan hieronder:

Deltano - Sweet Trade Podcast January 2015

Heb je inspiratie opgedaan door deze mixtape? Heb je zin om ook eens je kans te wagen voor onze Fuzzbox Mixtape van de Maand? Ga naar onze call op vi.be en zend je mixtape in via de knop 'respond now'!

Tracklist:

 1. DeWalta - Luminary
 2. Steve Cole & Ronald Christoph - Amme (Leix Remix)
 3. Apollonia - Boomerang
 4. N/A - N/A
 5. N/A - N/A
 6. iO (Mulen) - Subotnik
 7. Mihai Popoviciu - Human (Daze Maxim Remix)
 8. Synkrone - Pole Dance
 9. Sous Sol - Nosotros (Rhadow Remix)
 10. Massimo Cassini & Philip Arruda - Bruise (Hermanez Remix)
 11. Reset Robot - Coral
 12. Son Kite - Contact
 13. Mathew Jonson - Typerope
 14. Cobblestone Jazz - Before That
Ontdek meer...Fuzzbox
Artiesten in dit artikel