Les TransArdentes laat meer dan 10.000 feestvierders zweten (31/01)

Afgelopen zaterdagavond trokken meer dan 10.000 feestvierders en liefhebbers van het elektronische muziekgenre richting Luik. Tussen 18 uur ’s avonds en 6 uur ’s ochtends kon je in de Halles des Foires de benen van je lijf dansen in de vier verschillende zalen van Les TransArdentes 2015. Ook wij gingen een kijkje nemen!

Aan het begin van de avond mocht Pomrad de Cube Room openen. Ondanks het vroege uur stond het trio vol overgave op het podium, waardoor het publiek hun funky vibes al snel overnam.

De tweede stop was in de Pyramid Room, de grootste van de vier zalen met een capaciteit van maar liefst 5.500 man, waar de Litouwer Ten Walls een liveset speelde in ware Walking With Elephants-stijl. Hij kreeg de zaal in geen tijd aan het dansen en juichen, waaruit duidelijk af te leiden was dat iedereen zin had om de rest van de nacht in te gaan.

Uiteraard speelde hij zijn eerder genoemde hit waarbij je probleemloos een groep marcherende olifanten voor de geest kon halen. Daarmee was ook meteen de toon gezet voor de andere nummers: bombastisch en met een repetitief ritme opbouwend naar een steeds groter wordende climax.

Daarna was het moeilijk kiezen tussen de artiesten en kuierden we bijgevolg wat tussen de verschillende zalen. Zo speelden Daniel Avery, talent van eigen bodem Stavroz en de door Flume geprijsde Nederlander Ganz op hetzelfde moment. De laatste in het rijtje zorgde met zijn heerlijk opzwepende set voor een topsfeer in de overvolle Sphere Room.

Het waren toch vooral de vier heren van Stavroz die in de Cube Room een diepe indruk maakten met hun teamwork van live saxofoon, gitaar, trompet en beats.

Ook de Leuvense Maverick, die deel uitmaakt van AKS, zette een puike prestatie neer in de Red Bull Elektropedia Room en dit bovendien op zijn verjaardag. In de Pyramid Room bouwde Adam Beyer zijn set majestueus op om uiteindelijk zijn hoogtepunt te vinden in staalharde techno.

Iets later begon het Brits drum ‘n’ bass-duo Sigma in de zaal ernaast. Zij lieten iedereen serieus zweten tijdens het springen op verschillende van hun hits. Afsluiten deden ze onder andere met de Andy C remix van Major Lazers Get Free.

Get Free - Major Lazer (Andy C Remix)

Gesaffelstein begon om 1 uur aan zijn set, die heel sterk begon en de hele Pyramid Room in vuur en vlam zette, maar daarna zwakte het een beetje af. Op dat moment besloten we naar de Cube Room te gaan, waar Gorgon City de perfecte mix vond tussen bekende en onbekende platen. Claptone volgde hem dankbaar op en bracht een dansbare set waarbij de dreunende baslijnen de rode draad bleven. Een nummertje dat bijbleef was de leuke herinterpretatie van Stings nummer Roxanne.

CLAPTONE - FIFTYTHOUSAND MIX

Terug in de Pyramid Room kon de alom geliefde technokoningin Nina Kraviz het tempo opnieuw opkrikken en zo won ze de volledige aandacht van het publiek voor zich. Al dansend achter haar dj-booth speelde ze een zelfzekere set met verschillende invalshoeken die, zoals gehoopt door de meeste ravers, naar het acid technogenre neigden.

Afsluiten kon je zowel met Chris Liebing, Black Sun Empire als Paul Woolford, dus ook dit was absoluut geen makkelijke keuze. De Duitser Chris Liebing speelde een harde technoset, rechtdoor en beslist, en lokte de overgrote meerderheid van de overgebleven feestgangers om vier uur ’s ochtends naar de indrukwekkende Pyramid Room.

Paul Woolford bracht wat meer variatie, maar ook hij draaide redelijk harde en duistere technotracks waarbij de focus vooral lag op meer onbekende nummers. Ook het Nederlandse trio Black Sun Empire sloot af met een knal en zo kon iedereen tevreden, maar ook uitgeteld, naar huis.