Boysnoize Records geeft vijf uur muziek weg voor tiende verjaardag

Ter ere van de tien kaarsen die dit jaar op de Geburtstagtorte van het gevierde Boys Noize Records staan, geven ze maar liefst vijf uur aan topmuziek weg. Alexander Ridha opteert hiervoor voor het steeds meer aan populariteit winnende Bittorrent Bundle-principe.

Labelbaas Boys Noize verkeert met die marketingstrategie in goed gezelschap. Grote artiesten als Diplo, die zijn debuutplaat F10rida heruitbracht via een betalende Bittorrent Bundle, en Thom Yorke, die zijn uitstekende worp Tomorrow's Modern Boxes via hetzelfde systeem in première bracht, maakten eerder al gebruik van de dienst. Het zijn spannende tijden in het muziekmarketinglandschap. 

In de bundel van BNR zitten niet de gevreesde overschotjes of net-niet-goed-genoegjes zoals wel vaker het geval is bij gratis muziek. Bijlange niet zelfs: regelrechte klassiekers in de catalogus staan schouder aan schouder met wat onuitgebracht materiaal van SCNTST en Boys Noize, aangevuld met een tweetal dj-sets. Callgurls van Handbraekes, de A-trak remix van Oh! van Boys Noize, zelfs het fenomenale Gully van Spank Rock: alles vind je in de torrent terug. Wat zeggen we dan aan meneer?