Fuzz Five #30 - Sheridan

Als host van het programma Playground op Studio Brussel weet Jeroen Delodder wekelijks grote, zowel nationale als internationale, artiesten naar de studio te lokken. Zijn jarenlange ervaring als dj onder de noemer Sheridan zal hem daar zeker geen windeieren bij leggen. Hoog tijd dus om hem eens een Fuzz Five te laten verzorgen!

Iedere zaterdagavond weerklinken op Studio Brussel vanaf 22u de platen van residents Kong, Raving George en Faisal, aangevuld met een gast. Als curator van het programma wist Jeroen al heel wat topnamen te strikken. Zo passeerden Brodinski, Erol Alkan en Pional dit jaar al de revue en namen vorig jaar kleppers als Marcel Dettmann, Laurent Garnier, Dave Clarke en Kölsch al plaats achter de decks.

Een tweede plek in de categorie Tomorrow In The Papers op de Red Bull Elektropedia Awards was dan ook geen verrassing. Naast het hosten van Playground is Delodder echter ook zelf actief als dj. Ziehier zijn vijf favoriete platen van het moment!

Marvin & Guy - Danceability

Sheridan: "Dit nummer is van twee Italianen die ik al een tijdje volg en die zich Marvin & Guy noemen. Als dj’s brengen ze wat ik ook voor een deel doe: disco-edits vol energie, in combinatie met lang uitgesponnen diepere stuff en vuil-geile grooves. Hun remix van Black Sabbaths Paranoid speel ik altijd als het moment daar is, maar deze Danceability is hun nieuwe. Trage opbouw, diepe groove, vette bas en een gitaarsound die klinkt als U2 (maar dat geeft niet). Tien minuten lang. Zwaar."

"Donderdag 19 februari spelen ze trouwens hun eerste Belgische gig in de Bonnefooi in Brussel. Dit jaar zouden ze verder nog releases uitbrengen op Hivern Discs (John Talabot) en het Gentse Eskimo. I’m watching."

King So So - Disco In The Sky

Een snippet van de track kan je via de site van Kompakt beluisteren.

Sheridan: "Deze vinyl wordt pas op 18 februari verscheept en ik heb het nummer nog niet eens voluit gehoord (enkel snippets), maar ’t klinkt nu al als een release die ik dit jaar veel ga spelen. En dan is er nog het verhaal dat te lezen valt in de YouTube-video, de bijhorende tekst op de website van Kompakt, de Deluxe Edition met gadgets (neptattoos, een linnen zakje en een gebreid grappigheidje),…: I’m in and yes I’m buying it!"

Olde Gods - Shigatsu Kokonoka (JMII's Sensual Remix) 

Een snippet van de track kan je via deejay.de en deze link beluisteren.

Sheridan: "Deze komt pas uit op 30 maart, maar ik heb het geluk dat ze me de promo al hebben gestuurd. Olde Gods is de samenwerking tussen Guillamino (Bankrobber, Third Ear, ICAN) en JMII (100% Silk, Hivern Discs). Eén van de twee leden, JMII, heeft deze remix zelf gemaakt. Er zitten zoveel verschillende klanken, details en elementen in, echt heerlijk. Een bom van een plaat!"

? - ?

Rebolledo #Music4Today DJ Tour Mix (van 10’ tot 16’40)

Sheridan: "Bij mijn weten is dit geen recente plaat, maar is hij ook nog niet uitgebracht. Een half jaar geleden hoorde ik deze voor het eerst in een set van Rebolledo. Het klinkt ook alsof het van hem kan zijn, of van Pachanga Boys of iets op Coméme of Hippie Dance. De track ID heb ik gevraagd en gezocht, maar het enige wat ik vond waren andere comments die dezelfde vraag stelden. Als iemand het weet: let me know! Sleazy house, een lekker uitgesponnen groove en een vocal die in je hoofd kruipt. Machtig."

Will Tura - De Noorderwind (Guy-Tallo Remix - Sheridan Edit)

De Noorderwind (Guy-Tallo Remix - Sheridan Edit)

Sheridan: "Fout, kitsch, guilty pleasure? ’t Is een deeltje van Sheridan. Met dit nummer ben ik mijn set op Nieuwjaar begonnen, om 6 uur ’s morgens voor een volle dansvloer. Ik speel graag 'echte' italo, maar een italoremix van een Will Tura-nummer? Te gek! Guy-Tallo heeft ook een grappige italoremix van John Terra. Hij bezorgde me een paar versies van de Will Tura-remix en daar heb ik deze edit mee gemaakt. Trouwens: geen klachten gehad van de dansvloer!"

Foto: © Magali Merzougui 

Kan je maar niet genoeg krijgen van onze Fuzz Five of miste je de eerdere edities? Bekijk ze dan hieronder!

Ontdek meer...Fuzz Five
Artiesten in dit artikel