Fuzz Exclusief: 10 jaar Play'house in 10 tracks

Play'house blaast dit jaar 10 kaarsjes uit. Chicago Habit, in het dagelijkse leven Christof, is founding father van de organisatie en zal op het verjaardagsfeest van zijn event ook draaien. Op 10 jaar tijd is er heel wat gebeurd. Feestjes die uit hun voegen barsten, rare hospitality riders, instant happiness, allemaal stuk voor stuk prachtige herinneringen. Chicago Habit maakte voor Fuzz Magazine een exclusieve mixtape: 10 tracks die volgens hem 10 jaar Play'house typeren. Enjoy!

1) Swirl People – Call Bert (2001)

Play'house 25/5/13 met Raoul Belmans (Swirl People, Silo)

"Er is geen enkele club waar ik zoveel liefde voor heb gehad als voor Club Silo in Leuven. Top housefeestjes op een toplocatie en dat met super gezellige mensen uit alle hoeken van het land. Raoul Belmans van Swirl People leerde ik er kennen met zijn dansbare en sexy grooves. Ik kan me niet herinneren sinds wanneer of hoe vaak ik hem al geboekt heb, maar hij spant in elk geval de kroon!"

2) Truman Industries – Love Plus (Derrick Carter Mix 2006)

"Een propvol 't Speelhof in Sint-Truiden, overal springende, lachende en zwetende mensen. Carter was zo hard aan het gaan dat ik vreesde dat de speakers het gingen begeven! Een uur lang probeerden we hem achter de dj-booth vandaan te halen zodat Flapjackers aan hun set konden beginnen, tevergeefs. Een twee uur durende set veranderde al snel in 3 uur, gedreven door pure passie. Voor mij persoonlijk het hoogtepunt van mijn 10 jaar als organisator van Play’house."

3) FCL – Let’s Go

Play'house 25/6/14 met Red D (FCL, We Play House)

"Geen flauw idee waar ik We Play House-labelbaas Red D voor het eerst heb horen draaien. Het moet op 10 Days Off, Decadance, Charlatan of een bootfeestje in Gent geweest zijn. Hoe dan ook, deze kerel weet me steeds te verrassen. Hij zorgt er elke keer voor dat iedereen met een grote smile rondloopt op Play’house. Dit was de eerste track van WPH die ik op vinyl kocht, een klein tijdloos bommetje!"

4) Phil Weeks – Live at Palladium (2014)

Play'house 26/10/13 met Phil Weeks (Robsoul, Paris)

"De koning van de underground housescene en één van de coolste internationale gasten die we ooit op Play’house mochten ontvangen. Ik ben een zeer grote fan van zijn producties én van zijn Robsoul Records. Deze track speelde hij exclusief op Play’house, maanden voor de officiële release. Wat een zalig moment!"

5) Detroit Swindle - The Break Up (2013)

"Twee keer dreunde er een setje van Detroit Swindle door de auto toen ik een internationale gast ging ophalen in Zaventem. Die terugritten had ik heel enthousiaste mensen aan boord die vol lof waren over dat setje en het maar al te graag wilden. Deze 'gasten' waren Mark Farina en Simon Dunmore. Twee gerenommeerde artiesten die al heel wat kilometers op hun muzikale teller hebben staan. Voor mij persoonlijk de beste producers van de afgelopen jaren, met een perfecte neus voor kwaliteit tijdens hun sets."

6) Homework - Confessing (2012)

"Tegenwoordig brengen deze mannen uit Amsterdam vooral soulful en deep house. Homework zorgt voor tonnen energie in een sublieme set waar elke track elkaar perfect opvolgt. Deze plaat speelde ik tientallen keren op Play’house. Zalige vocals en een ritme dat je niet kan weerstaan. Ze hadden wel een rare hospitality rider: een typisch streekproduct en 2 postkaarten van de stad waarin ze speelden."

7) Flapjackers - Pillow Talk (2013)

Play'house 20/12/14 met Flapjackers

"De jongens van Flapjackers leerde ik kennen via hun prachtige jacking house-producties en hun sets op Upside Down. Samen met Raoul Belmans zijn ze de enige dj’s in 10 jaar die regelmatig op onze affiche staan. Keer op keer laten ze de dansvloer daveren en de passie voor het vak druipt er letterlijk van af."

8) Ian Pooley - 900 degrees (2000)

Play'house 27/10/12 met Ian Pooley (Pooled Music, Berlin)

"Toen ik in 2001 voor het eerst pure housemuziek hoorde in Katsu Club te Heers, hoorde ik ook de Duitse Ian Pooley voor het eerst draaien. Zijn nummer 900 Degrees heeft me getekend voor het leven en brengt me instant happiness elke keer opnieuw. Pooley was onze eerste internationale gast. Echt een kippenvelmoment toen hij deze track zelf speelde in 't Speelhof en het dak eraf ging!"

9) Junior Byron - Inch By Inch (Joey Negro Mix)(original from 1981)

Junior Byron - Inch By Inch (Joey Negro Moody Edit)

"Joey Negro is pure seks op de dansvloer! Ik heb heel veel respect voor deze kerel. Vorig jaar stond hij op de affiche van onze eerste editie in Forty Five. Hij bracht daar een perfecte mengeling van soulful, disco, deep en vocal house. Uniek in zijn stijl en een uiterst sympathieke kerel uit Londen. Deze track, oorspronkelijk uitgebracht in 1981, gaf hij een verse draai, geniet ervan!"

10) Frankie Knuckles - I’ll Take You There (2011)

Chicago Habit - A Tribute To Frankie Knuckles

"Een uiterst speciaal moment toen de Londense Simon Dunmore achter onze dj-booth plaatsnam. Hij is niet actief als producer, maar runt wel het Defected-label waarop deze track van Frankie Knuckles verscheen. Bij mijn eerste bezoek aan Ibiza in 2005 bezochten we de Defected-labelavond in Pacha met Frankie Knuckles achter de draaitafels, een moment dat voor eeuwig in mijn geheugen gegrift staat!"